Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já to moc nepoužívám, díky sklonu okna se mi skoro vůbec nešpiní, navíc teď jsem dal nanosklo. Vždy mám problém na podzim vystříkat nádobku, tak mě napadá, že už bych tam pomalu měl nalejt zimní... :D

Někdy v květnu jsem koupil 5ti litrovej letní glacidet, mám plnou nádržku ostřikovačů a v kanystru je ještě asi třetina. Přitom tedy rozhodně nejezdím se špinavým oknem.

Odesláno

Helejky já ti ani nevím, kde jsem to koupil, tedy co je to za produkt. Už asi před 7-8 lety, když jsem rozlešťoval světla na minulým autě jsem si pořídil to nanosklo, bylo to na ně, bylo mi jasné, že rozleštění dlouho nevydrží. No a o prázdninách jsem na to narazil v garáži, tak jsem říkal, má tu to tam ležet, vyčistil jsem sklo ošetřil ho. No překvapilo mne to. Lilo a mě se po skle koulely kapice, střerač jsem použil jen občas. Mám to tam dva měsíce a zatím to vypadá stejně, jako na začátku, takže nevím, jak to dlouho vydrží. Je to malinká lahvinka, vydrží tak tři aplikace (přední sklo a světla), tuším že ta lahvinka stála necelé čtyři stovky... O víkendu udělám foto, teď to tu bohužel nemám.

Stěrače používám, sem tam umyju hmyz. Je pravda, že po tom skle chodí jak namydlený. Ale ani před tím nanosklem jsem neměl příliš spotřebu kapalin do ostřikovačů, měl jsem stejný problém, jako teď, už v září jsem doléval zimní, protože jinak by mi v zimě ta letní zamrzla. Největší spotřebu jsem měl, když mi praskla hadička.

Odesláno (upraveno)

To si nemyslím, já jsem měl na minulým světla už hodně slepý, normálně jsem je vyndal, obrousil a vyleštil. Jenže ono na tom plastu je navrchu vytvrzená vrstva, jak ji jednou kus ubereš (což to vyleštění je), tak už je to prostě méně odolné, takže jestli ti poprvé "oslepne" auto třeba za 7-8 let, pak po rozleštění se ten interval zkrátí třeba na dva roky. Tak jsem to chtěl oddálit tím, že aplikuju nanosklo. Dával jsem ho potom na světlo jednou ročně a musím říct, že to světlo se po rozleštění nezhoršovalo. Pak jsem to prodal.

Pokud už máš povrch matný, tak tohle tomu nepomůže. Rozleštění (obroušení) pomůže, ale tím stáhneš část nebo celou ty vytvrzenou vrstvu (já si myslím, že je to právě ta popraskaná, takže je to jedno). Tím, že je to míň odolné, tak se to holt vrací. Je otázka, jestli třeba výměna světel není účinnější, asi záleží, jak vypadají paraboly.

Lahvička stála kolem 400Kč, cca 4x jsem s ní vzal světla, teď jsem to dal na přední sklo, ještě tak půl lahvičky tam mám, tipuji tak ještě 2x sklo a světla.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Jo dík a co to uděla v zimě na skle to nanosklo,nebo je něco na to aby tak nenamrzalo sklo kromě kapaliny do ostřikovaču protože vždy po setřeni to stejně zmrzlo a byly to kvalitni kapaliny glacidet atd do -40

Odesláno

Helejky nevím, já to tam dal teď v dubnu, takže zima zatím žádná zkušenost. Navíc já mám většinou auto v garáži, takže nemám námrazu ani sníh, jedině na chalupě nebo když jsem na horách. Tak ti řeknu, až to vyzkouším :)

Odesláno (upraveno)

V zimě to nepoznáš-odplavuje to jen kapky (vlivem povrchového napětí).

Vločky se zachytávají-tedy stírat musíš.

Upraveno uživatelem Dodo1976
Odesláno

toto je moje úterní zkušenost s velmi výraznou pomocí asistenčních systémů v 5008. Při plném brždění a současně vyhýbání auto několikrát dostalo přetáčivý smyk. Řídit bráchův C-max co má akorát volant a kola  :)  tak jsem ve svodidlech

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...