Pacho69 Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 Každý auto má něco, když už tu BFG prudí a řeší dokonalost Ochtávky (ono je jedno jestli 2 nebo 3, tohle se nezměnilo), chtěl bych vidět, kterýho projektatnta (nejspíš nalitýho pivem) napadlo pořád dokola rvát displej navigace ke kolenu. Germán v koncernu, když chce, umí to vyřešit líp... V 5008 samozřejmě je spousta "nesmyslů", třeba odkládání kelímků na středovém tunelu, pokud do po FL nechali, tak to nechápu, to je fakt jen o ušetření peněz. Chybí osvětlení středového kaslíku (taky o penězích). Asi nejvíc mě mrzí, že elektronika nedostala FL, ten aktuální infotainment je dost vyčpělý a čeština, barevný HUD a zadní parkovací kamera to nezachrání. Přitom je kam sáhnout, nová 308 je rozhodně inspirací. Citovat
Dodo1976 Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 Takovej zbytečnej flame? Porovnávat OCT vs. P5008 je jako srovnávat jablka s hruškama. Je to sice ovoce ale fakt rozdílné (vypadá jinak-chutná jinak) Více tolerantnosti-BFG napsal jen svůj názor Každému dle jeho chuti. Já vyměnil OCT2 za P5008 a jsem spokojen. Ano, každé auto má své +/- Vždy je nové auto otázkou kompromisů. Citovat
Návštěvník Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 (upraveno) myslim, ze najcastejsi argument na kupu Octavky uz po mnoho rokov: "ma to velky kufor" .....takze co sa tyka najdolezitejsieho faktoru pri vybere (objem kufru ) 5008-ka vyhrala Otazka pre vsetkych: pridavate do nafty VIF Diesel aditiv? Upraveno 3. prosinec 2014 uživatelem Návštěvník Citovat
P607Olda Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 VIF diesel aditiv nepřidávám. Přidával jsem ho rok do 607 HDi, nemělo to žádný účinek, krom babrání na čerpací stanici. Pak mi kolega, který obchodoval s palivy, řekl, že je to největší podvod na lidi. Firemní diesly jezdí všechny bez VIF a vše je v pořádku. Ještě k otázce aut: můj vůbec první příspěvek zde na fóru byl o tom, že francouzská auta se kupují srdcem, německá rozumem. S francouzským autem si kupuješ i kousek Francie, tedy šarm, eleganci, hravost, ale i drobné nedostatky. Německé auto je jako vepřo-knedlo-zelo s pivem: chutné, těžké a nikoli elegantní. A splní svůj účel - zasytí dokonale. Snad to neplatí o Mercedesu, který se snaží být elegantní, a o Oplu, který je prostě nevýrazný. No a chování řidičů TDi je prostě neopakovatelné - když nelze předjíždět, tak se lepí na nárazník, vyčuhují doleva, ale když je možnost předjet, tak nejedou. Tak tam bych patřit nechtěl. No a praktická zkušenost: dva známí přešli z koncernu na Francouze. Potřebují vzadu tři dětské sedačky. Jeden (autům moc nerozumí) měl Sharana, kterého koupil stočeného a pak do něho nacpal moc peněz a pak ztratil trpělivost a zbavil se ho. Tak koupil nového Partnera. Druhý měl Passat kombi, nicméně přešel na ojetý C4GP, 1,6 HDi automat a je spokojen. Uvádím to proto, že bych to nečekal, že někdo přejde z tak vymakaných aut na francouzská. Citovat
Pacho69 Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 Já aditiva přidávám pravidelně, účinky pozoruji dlouhodobě. Aditiva střídám, TDA, VIF, jednou za cca 10-15tkm dám WYNNS nebo Liqui Moly, cca každých 50tkm Delphi Diesel+. Zvykl jsem si už dávno, nikdy v životě jsem u žádného svého dieselu neměl problém se vstřiky, čerpadlem, palivovou soustavou. Jinak aditiva nejsou podvod, šejdířina jsou prémiová paliva u pumpy. Ano, některé jsou lepší (Benzina, OMV), ale cena je naprosto neadekvátní. Za cenu výrazně nižší pomocí VIFu a podobných získá spotřebitel daleko více. Kamarád (profesor na VŠCHT) se palivy a aditivy jeden čas v rámci projektu zabýval, takže výsledky jsou. VIF patří k produktům s nejlepším poměrem cena/výkon. Mě u něho vadí způsob aplikace/balení - když ho používám, přelévám ho do prázdných obalů od TDA. Jinak bacha, nenechávejte aditiva v mrazu, může zgelovatět a v tomto stavu ho rozhodně nenalívejte do nádrže! Ale zase se rozehřeje, každopádně mu to neuškodí. Co se aut týče, každému vyhovuje něco jiného. Já koncernové TDI moc nemusím, ale v dvoulitru (a výš) to není špatný motor. . 1.6TDI mi moc nevyhovuje, nelíbí se mi nejen zvuk. Stejně, jako moc nemiluju DSG (jen na sportovní jízdu se mi líbí a třeba Golf GTI s DSG jsem si opravdu užil). Při přesedání mezi koncernem a 5008 v zásadě nemám problém. Podvozek třeba v CC je určitě lepší, ale v O3? Nic moc. To Superb je jiné kafe. Porovnávat 5008 s oktávkou nejde, je to jiný typ auta (výška, profil kastle, aerodynamika, zaměření), pak záleží na obutí (octa může být na 15-18", 5008 na 16-18"), to je taky velký rozdíl v chování auta. Konkurent je tedy Touran, než jsem si koupil 5008, taky jsem ho zkoušel, řidičsky zvyk z ostatních koncernů (a ještě debilněji utopená navi než v oktávce), v poho, na rodinné auto trochu (dost) tvrdé, ale celkem jisté. Svezení v Touranu vzadu - za mě - otřes. To je fakt jen pro dětský sedačky. Citovat
Dodo1976 Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 Já VIF superdiesel dávám. Octávka při prodeji měla najeto 313tis.km. Vstřiky (motor PD) a turbo bylo originální Když už nic tak ten zimní zlepší filtrovatelnost nafty. Předloni jsem startoval v -23°C. Chytlo to na drc. Kolega má na horách Nisana Patrola. Měl každou zimu problém, protože tam má nějakej jemnej palivovej filtr. Po VIFu startuje a odjíždí kdy chce. Citovat
BFG Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 Já si stojím za tím že se dá srovnávat cokoliv. Můžete si tady nalhávat co chcete, nakonec i díky tomu nalhávání jsem si koupil 5008ku, protože objektivních zkušeností je na internetu velmi málo. I proto se sem snažím psát to, co píšu. Rozhodně zde na fóru není pravda všechno to, co se tady píše. Kdybych tomu měl věřit, tak by mě například několik lidí, co zde o mě píše, velmi dobře znalo. O čemž pochybuju 5008 je taková jaká je a její vlastnost je hlučný podvozek, který překonává většinu konkurence. To je fakt. Stejně tak je fakt to, že jsem prodal Lagunu, ne proto že rád střídám auta, ale proto, že musím dát dozadu tři sedačky. To je taky důvod pro to, že budu ten rambajz od náprav poslouchat ještě hezkých pár let Rozhodně však není pravda to, že koncernová auta mají největší průměrný zisk na prodané auto, ten má Porsche. Tento zbytečný flame bych ukončil větou "no to si snad děláš prdel" To byla reakce mojí ženy, když jsem jí řekl, ne ta navigace mluví opravdu anglicky, česky mluvit neumí . Já to u auta za půl míče vyrobeného v roce 2012 taky nečekal a tady jsem se to stejně tak jako spoustu dalších věci nedozvěděl. Tady je to auto totiž bóóóží. Citovat
BFG Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 Každý auto má něco, když už tu BFG prudí a řeší dokonalost Ochtávky (ono je jedno jestli 2 nebo 3, tohle se nezměnilo), chtěl bych vidět, kterýho projektatnta (nejspíš nalitýho pivem) napadlo pořád dokola rvát displej navigace ke kolenu. Germán v koncernu, když chce, umí to vyřešit líp... V 5008 samozřejmě je spousta "nesmyslů", třeba odkládání kelímků na středovém tunelu, pokud do po FL nechali, tak to nechápu, to je fakt jen o ušetření peněz. Chybí osvětlení středového kaslíku (taky o penězích). Asi nejvíc mě mrzí, že elektronika nedostala FL, ten aktuální infotainment je dost vyčpělý a čeština, barevný HUD a zadní parkovací kamera to nezachrání. Přitom je kam sáhnout, nová 308 je rozhodně inspirací. No on to ten pivař docela napravil tím, že si můžeš navigaci přepnout i mezi budíky, kam koukáme všichni poměrně dost. Navíc to umí třeba takové blbinky - dochází benzín a auto okamžitě samo navrhne nejbližší benzinky v dosahu i s případným navigováním jedním stisknutím. Stinnou stránkou je ale ovládání, to je peklo. Počítám že stejné peklo to bude i u nové 308. Mě osobně vyhovuje mnohem více 100 čudlíků, než uklizený panel s jednou dotykovkou. Takže v tomto je moje 5008 v pohodě, čudlíků je dost Na panel se totiž řidič musí soustředit a intuitivní ovládání prakticky není možné. Nehledě na spousty podmenu a tak. Nebo například vypnutí navigace po dojetí do cíle, to vymyslel fakt pivař po 10 kouscích. Hledali jsme to dva lidi asi 5 minut. Jediné auto kde se mi tento způsob ovládání zatím maximálně líbil (když pominu ten tablet naroubovaný na palubce) je nové Céčko. Jenže to je jiná liga. Citovat
BFG Odesláno 3. prosinec 2014 Odesláno 3. prosinec 2014 BFG: Velmi tě lituju, že nemáš dost peněz, aby sis koupil auto, které ti vyhovuje (Sharan? Viano?), abys na své vlastní auto nemusel nadávat. JJ, to je přesně ono, nové V, to by bylo super, ale až tak po roce, zatím vevnitř leccos povrzává, a nedávají do toho V6. Tak já jdu šetřit, abych mohl prudit na MB fóru Jinak mě maximálně vyhovuje S-Max, bohužel ale během dvou měsíčního hledání nového auta jsem nenašel jediného pěkného nestočeného na prodej. A omlouvám se všem, že reaguju takhle po kouskách o půlnoci, bohužel nemám čas celý den sedět u komplu a prudit. Citovat
Pacho69 Odesláno 4. prosinec 2014 Odesláno 4. prosinec 2014 BFG: no to přepnutí mezi budíky, to není normální navi, to umí skoro každý. Já nejsem příznivcem navi v autě - staré mapy a pak se to buď bastlí nebo platí nechutný prachy za update. Je jedno u koho. Za pozitivní považuji současný směr Mirror Linku, viz Fabia, to se mi líbí. A příznivcem čudlíků nejsem, některý auta vypadaj jako plnohodnotná čínská klávesnice, což mě osobně děsí, zlatá dotykovka. Čeština v základu je až po FL, toť prostý fakt. S tím podvozkem to ale neberu. V podstatě denně přesedám do služebáků z koncernu ale i do jiných značek a nemohu říct, že by 5008 měla hlučný podvozek. Ano chování na hlavně příčných nerovnostech není jistota sama a tak umí být i slyšet, ale to je daň za vlečku a O3 na tom není lépe. Až na nějaké extrémně rozbité cesty mám tedy podvozek velmi tichý (zimní gumy to tedy trochu kazí). Možná jde u tebe o závadu, protože s tvojí kategorizací nesouhlasím. 5008 nemá dokonalý podvozek, rezerv je rozhodně víc než dost, ale hluk z mého pohledu mezi nedokonalosti nepatří. Jo jinak najezdím hodně, cesty plánuju, tedy včetně tankování, za 28let za volantem se mi stalo jednou jedinkrát, že bych potřeboval odnavigovat k nejbližší benzínce. Je ale taky fakt, že do neznámých končin s neznámými přejezdy se většinou dostávám na dovolené. A tam není problém trochu plánovat. Služebně obvykle minimálně 2/3 cesty znám a dnes už mám i oblíbené pumpy. Takže raději, než se hrabat v navi u kolena, radši poslouchám muziku . No i to jsem tu řešil, při psaní softwaru na práci s USB a MP3 se taky někdo nejspíš ožral... Citovat
Padre Odesláno 4. prosinec 2014 Odesláno 4. prosinec 2014 S těmi MP3 souhlas, to jim psal vrátný nebo kdo. MP3 se v libovolném místě skladby zaseknou a skočí to na další skladbu. Nebo taky jednu přeskočí. Možná aby byl rychleji na konci seznamu. Citovat
P607Olda Odesláno 4. prosinec 2014 Odesláno 4. prosinec 2014 (upraveno) "no to si snad děláš prdel" To byla reakce mojí ženy, když jsem jí řekl, ne ta navigace mluví opravdu anglicky, česky mluvit neumí . Jj, na této úrovni (včetně vulgárního výrazu) si kup opravdu jen české auto. To jste si nezjistili předem. Někteří tvrdí, že angličtina je snadná. Takže vlastně hlavní výtka je navigace? Vývoj navigací jde rychleji, než vývoj auta a pak hlavně několik let jeho používání, takže je naprosto běžné, že u dvouletého auta je už navigace zastaralá, přesně řečeno různé mobily a jednoúčelové navigace mají lepší ovládání. Já jsem na to přišel už dávno, proto si vestavěnou navigaci zásadně nepořídím. Totéž platí i o mobilech, ten vestavěný telefon v 607, kam se strkala SIM karta, byl vysloveně přešlap,a v podstatě o rádiích platí totéž, mám na mysli příchod MP3, poté zastarání jakýchkoli CD a příchod BT. V tomto moje 5008 drží krok, tzn. má BT i USB i MP3, v základní výbavě bez příplatku. Takže když to srovnám se Škodovkou, tam si musíme připlatit za rádio, a handsfree se nadále vestavuje (drátuje) v servise za asi 4500 Kč. Podvozek opravdu není hlučnější, než jiná auta, asi tam máš závadu, nebo oskákané gumy. Natolik střídám auta, i Fabie a Oktávky, že toto mohu s určitostí tvrdit. Upraveno 4. prosinec 2014 uživatelem P607Olda Citovat
martinecondrej Odesláno 4. prosinec 2014 Odesláno 4. prosinec 2014 za mě musím říct, že podvozek je rozhodně hlučnější od nového auta (nejvíc to je poznat u rychlých příčných nerovností). Ale jen u mého 2,0hdi. Faceliftovaná 1,6 hdi (co máme) je podstatně víc houpavá a měkká, pohodlnější tak že mi to skoro až vadí. U ní je podvozek tichý Citovat
P607Olda Odesláno 4. prosinec 2014 Odesláno 4. prosinec 2014 (upraveno) Mě klepaly zadní tlumiče, už mám vyměněné (po 100 t). Je fakt, že je to po krátké době, ale jezdím denně velký úsek po lesní cestě jako roleta. Tyčky stabilizátoru taky, asi po 50 t. I tak je celkový servis výrazně levnější, než u Škodovky. Minule mi kolega předložil asi 3-stránkový protokol z kontroly půlroční škodovky Fabie. Docela zajímavé čtení, měří a zapisuje se do protokolu např. hloubka vzorku (nepoužité) rezervy a desítky dalších parametrů. A taky se tato činnost musí zaplatit, takže běžný servis je až 2 x dražší, než u Peugeotu. Upraveno 4. prosinec 2014 uživatelem P607Olda Citovat
martinecondrej Odesláno 4. prosinec 2014 Odesláno 4. prosinec 2014 ono to není klepání, spíš je všechno jako víc slyšet. Přijde mi to víc odzadu a myslím, že jak sedačky jsou na konstrukci a netěsněj zvuky jako třeba klasickej kombík. Když jsem přesedl z Renaulta Megane, tak jsem to velmi registroval, teď už mi to tak nepřijde. Zvykl jsem si a auto mi už celkově vyhovuje. Ale až budu řešit nový, tak si 5008 znovu nekoupím, ale spíš proto že budu chtít změnu. Citovat
P607Olda Odesláno 4. prosinec 2014 Odesláno 4. prosinec 2014 Já si velmi užívám "malé velké" auto. Na převoz věcí bezva, hlavně to, že sedačky nemusím vyndavat, ale sklopím je do podlahy, a to rychle, takže když jsme stěhovali, tak každá otočka byla v jiné konfiguraci a s jiným počtem lidí. A zvenku má jen 4500 mm. Vysoký posez, snadné nastupování. Než jsem ho objednal, tak jsem pečlivě měřil, zda otevřu kufr i v zavřené i v otevřené garáži. S větším autem bych neotevřel. Citovat
Guest B.F.G. Odesláno 4. prosinec 2014 Odesláno 4. prosinec 2014 Tak ja tedy schvalne naklusu do peugeotu na zkusebni jizdu s jinym autem. Nicmene znamy z jineho fora ma taky 5008ku jako sluzebni a to jiz nekolikatou a prvn co mi rekl jj dobre auto celkem az na tu hlucnou zadni napravu. Auto jsem kupoval s realnymi 15000km tam asi ani gumy ani tlumice nehrozi. Jinak ja mel navi v Renaultu ktery byl o rok mladsi a cestinu mel i jine veci. Po fl je kompletne jina navigace? Nechapu proc by nemel jit jazyk naklonovat do starsi navigace. Citovat
elton Odesláno 4. prosinec 2014 Odesláno 4. prosinec 2014 Hlas nejde naklonovat, čeština jinak jde. Citovat
Návštěvník Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 po dalsich 500 km musim uznat, ze 5008 ma dobry podvozok, ktory je za beznej prevadzky velmi tichy, hupavy a dobre tlmi nerovnosti. Akonahle vsak pride na seriu priecnych nerovnsti, chvilu nestiha a klepot od zadnej napravy sa ozve. Mam jeden kriticky usek smerom do Madarska, kde je dlha, tiahla zakruta s "vlnami" a tam mi Octaviu a Alteu ustrelilo 2 metre mimo stopu a myslel som, ze sa cele vozidlo rozpadne. SuperB ju presiel pomerne hladko, no klepot napravy sa ozyval aj tam. Moja nova 5008-ka na tom useku klepotala pri zadnej naprave, no ustala stopu. Manzelkin Auris ju prechadza lepsie ako 5008-ka (ma jednoduchsou stavbu napravy, co je asi niekedy vyhodnejsie). Jedine vozidlo, ktore tu kriticku zakrutu zvladne bez "naznaku zavahania" je Honda Accord. Citovat
Pacho69 Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 Jinak ta zadní náprava (hluk) se trochu rozléhá. Já mám trvale plno pod podlážkou a většinou podlahu v kufru zakrytou zavazadly a zataženou roletu a to pak není slyšet skoro nic. V prázdném kufru s nezataženou roletou je to slyšet víc, ale to i v oktávce. Prostě zadek je hrozně lehký, není tam nic, jen vlečka, není tam rezerva a u 5ti míst je to prázdný. A je potřeba si dobře zajistit i to co je pod podlážkou, protože pár poházených věcí tam dokáže vydávat docela slušný rachot. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.