chauffeur Odesláno 19. červen 2014 Odesláno 19. červen 2014 Výsledok STK: auto bez závad L R Brzdy predok: 2,72 2,72 Zadné: 1,51 1,51 Parkovacie 1,92 1,91 Emiska: Dymivosť: 0,01 z max 0,51 Rozptyl : 0,01 z max 0,5 Takže spokojnosť, tankovaná obyčajná nafta na Slovnafte a brzdy sú pôvodné, neboli menené ani platničky. Citovat
Pacho69 Odesláno 19. červen 2014 Odesláno 19. červen 2014 No třeba je obyčejná nafta ze slovnaftu lepší než prémiová z Shellu. V ČR je to normální. Je to krásně rovnoměrné, takže pohoda. STK byla po kolika km? [upravil dne 19.6.2014 12:39 od Pacho69] Citovat
jv1 Odesláno 20. červenec 2014 Odesláno 20. červenec 2014 Tak mám za sebou první rodinnou dovolenou s novým autem. Najeto přes D,CH,F,I,A celkem 3.000 km (děti napočítaly celkem 290 tunelů). Auto naložené až po střechu, na kouli 4 kola a 2 + 2 pasažéři na palubě. Celkový dojem velmi dobrý. Komfortní cestování se spoustou prostoru pro celou posádku. Super sedadla, takže i po 1.300 km za den jsem se necítil vůbec zmordovanej. Nejvíc jsem byl zvědavý a trochu v obavách jak si s cestou poradí motor 1,6 HDI. Nakonec i tady celkem spokojenost. Běžná dálnice naprostá pohoda. Tempomat na 135 km/h, v autě klídek pohodička, na 6 si motor poradí i v kopci. S akcelerací to není kdoví jaké, ale stačí. Na dálnici v kopcích v Alpách už výkon občas chyběl, ke slovu přišla pětka, ale dalo se. Velmi mile mi překvapilo zdolávání klikatých horských silniček. Díky zpřevodování je i plně naložené auto na 1,2, 3 a částečně i 4 dostatečně živé a pružné. Spokojenost. Průměrná spotřeba 5,8 i když před alpskými kopci to bylo po dálnici rychlostí kolem 130 km/h 5,4. Velmi praktická je variabilita zadních sedadel. Jednak polohování pro děti a pak kvůli přístupu do kufru z druhé strany. Super je rovněž prostor pod podlahou místo třetí řady sedadel. Před prostřední zadní sedadlo se mi povedlo nacpat ledničku, což bylo pro přístupnost velmi praktické. Škoda jen, že se tím znepřístupní zásuvka a ledničku je nutné napojit do kufru. Co ovšem nemohu Frantíkům odpustit je řešení roletky kufru. Proč se proboha zahakuje ze spodu a ne opačně. Při plně naloženém kufru tak roletka v podstatě nejde jednoduše bez násilí zaháknout. Taková blbost … Jo a prosklená střecha je v Alpách prý fakt super … říkala žena a děti Citovat
elton Odesláno 24. červenec 2014 Odesláno 24. červenec 2014 Tak kdo jede další s 5008mpu na P-C sraz? http://www.peugeot-club.com/index.php?co=novinky/clanek.php&id=503 Citovat
Pacho69 Odesláno 25. červenec 2014 Odesláno 25. červenec 2014 Já jsem doufám v té době na dovolený. Už je potřeba... Uff. Citovat
Božek Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 Má někdo zkušenost s 1.6 THP ? Vypadá to, že je to imprtérem preferovaná motorizace. já mám1,6 v naftě 4 měsíc má 82 KW jsem spokojen a spotřeba na dálku 5,2 a město 6,5 sice mám přes 50 ale nejezdím jako posera a F1 nepotřebuji. Za mě 1,6 moc dobrý. [upravil dne 30/7/14 19:49 od Božek] [upravil dne 30/7/14 19:54 od Božek] Citovat
martinecondrej Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 Setkal jste se někdo s cvakavým zvukem při brzdění motorem? Prý jde o nějakou korekci vstřikovačů, mám kvůli tomu nahraný nějaký nový soft a předtím cvakalo občas, teď cvaká skoro pořád. Nejvíc je to slyšet na 3 nebo 4 se staženým oknem od 1400 otáček a víc. Jak se sáhne na brzdu, nebo přidá plyn, tak to přestane. Cvaká možná slabý slovo, spíš klepe. Jinak se nic neděje, ale nevím. Ve čtvrtek se na to jdu zeptat. Citovat
jv1 Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 Auto mám od dubna a dělá mi to od začátku. Všiml jsem si toho i u půjčené předváděčky. Ptal jsem se na to i v servisu a prý je to OK - autokalibrace vstřikovačů. Od té doby to neřeším i když mi to rozčiluje. Vždycky to okomentuji slovy - už zase počítá . Jo a funguje na to rádio. Stačí docela potchu a je po problému ... Citovat
elton Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 Sakrble, budu muset někdy vypnout rambajs v autěm abych slyšel taky klapání Citovat
martinecondrej Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 když já nejradši bez rádia, otevřít střechu a okna dolu. Skoro kabrio pocit Citovat
jv1 Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 na poslouchání motoru není HDI zrovna ideální. Moc slyšet není a kdž už tak počítání při brzdění motorem nebu cvrkot vstřiků při akceleraci. Na poslouchání to chce nějakej benzín a pořádné otáčky. HDI je dobrý pro rodinný komfort. Citovat
taylor Odesláno 6. srpen 2014 Odesláno 6. srpen 2014 po další dovolené opět chválím 5008, kdybych vybíral auto dnes, asi bych šel zase do 5008, po více jak 2letech zatím nemám žádný problém Citovat
martinecondrej Odesláno 10. srpen 2014 Odesláno 10. srpen 2014 cvakání přestalo, tak to nebudu řešit. Už se těším na dovču. Pojedem do Černý Hory pod Bar. Asi 1500km přes Maďarsko a Bosnu kolem Sarajeva. Tam má být nějaká úzká silnička, co se nevejdou dvě auta, vytesaná do skály s dřevěným mostem něco pro mě Rád bych mrknul i do Albánie, ale drahá polovička si přečetla nějaký varování, tak nevím jestli mi to projde. Citovat
elton Odesláno 10. srpen 2014 Odesláno 10. srpen 2014 Pak podej info o černé hoře. Začínám o ní uvažovat. Citovat
Mosquito Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 cvakání přestalo, tak to nebudu řešit. Už se těším na dovču. Pojedem do Černý Hory pod Bar. Asi 1500km přes Maďarsko a Bosnu kolem Sarajeva. Tam má být nějaká úzká silnička, co se nevejdou dvě auta, vytesaná do skály s dřevěným mostem něco pro mě Rád bych mrknul i do Albánie, ale drahá polovička si přečetla nějaký varování, tak nevím jestli mi to projde. V Cerne Hore i v Albanii jsem byl 3x. Sice na motorkach, ale to je jedno. V CH jsme byli primo v BARu - ubytovani jde sehnat na miste a za rozumne penize. Nastesti jsme tam meli jen prestavku > nedokazal bych si predstavit dovolenou v nejakem \"stredisku\" > mam radeji klid. Add Albanie > varovani apod jsou KECY tech co tam nikdy nebyli a nebo co tam byli min 10-20let zpet. Ted kdyz se nebudes drzet vyslovene hlavniho mesta a velkych mest naprosto bezpecno. Dovolil bych si rict, ze je bezpecneji nez v CR a lide jsou mnohem vstricnejsi a poradi/pomohou. Tady te ignoruji ci div na tebe nezautoci, ze se chces na neco zeptat ci pomoct Citovat
Vatsug Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 Přesně tak. Albánii jsem projel 2x a spal jsem i na divoko v autě a úplná pohoda. Seděli jsem vedle auta u stolečku, pili kafe a občas projelo kolem auto s místními, protože někde dál byla vesnice a lidi na nás mávali blikali světlama a byli rádi, že k nim dojel někdo z ciziny. Albánie byla dlouho odstrčena od okolního světa, protože se tam lidi báli jezdit po tom všem co se tam v devadesátých létech událo. A tak jsou rádi, že tam zase lidi jezdí. neni třeba se bát. Navštivte Albánii než tam bude turistický blázinec. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.