Přejít na obsah

jv1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

Vše od uživatele jv1

  1. jv1

    Zadní brzdové světlo

    tak trefa. Jeden kablík v husím krku úplně přerušen další dva nalomené. Díky za pomoc. ... na to, že je auto 5 let staré, docela mi to překvapilo. Asi žena chodí moc často do kufru.
  2. jv1

    Zadní brzdové světlo

    taky mi to napadlo, je to ale v ochranné hadici. Zkoušel jsem zda svítí SPZ a to je OK. Moc si od toho neslibuji. Je tam konektor nebo to jen prochází tím husím krkem?
  3. jv1

    Zadní brzdové světlo

    Ahoj. Nesvítí mi 3. brzdové světlo. Nastudoval jsem návod, demontoval ... hrozná pakárna ... a zjistil, že světlo jako takové je OK. Připojil jsem na konektor 12V a normálně svítí. Proměřil jsem tedy konektor na straně auta a nic. Klasické brzdovky svítí normálně. Netušíte někdo, kde může být problém? Kde a co prověřit? Díky za pomoc.
  4. jv1

    Skřípání plastu

    Tak vyřešeno. Drnčení způsobovala hadice sání v motorovém prostoru resp. plastový kus, do kterého je zakončena. Je to takový výlisek v místě před baterkou. Nakonec to vyřešily dvě korkové podložky ze špuntu od šampáňa :-). Jinak bylo docela zajímavé hledání. Poslední dobou se to ještě zhoršilo, že se to dalo navodit i při stání bez nutnosti zátahu motoru. Což byla výhoda při hledání a zkoušení. Zajímavé bylo, že různou polohou plastu a hadice, která do něj vede se měnila závislost drnčení na otáčkách motoru. Původně to drnčelo při cca 1500 ot, pak při 1200 ot, pak dokonce od 1000 až do 1500 ot. .... a teď už to nedrnčí :-). Díky všem za odpovědi.
  5. jv1

    Skřípání plastu

    Ahoj, mám auto už více jak dva roky / 50tkm a kromě různého povrzávání a drnčení prakticky spokojenost. Poslední půl roku se objevilo drnčení někde jakoby z přístrojové desky pod volantem. Není to skřípání, ale drnčení při určitých otáčkách motoru. Při stání to nevodit nelze, pouze za jízdy, pokud je motor v zátěži a otáčky překonávají cca 2tis. Míra drnčení závisí právě na zátěži - vibrace od motoru. Logika věci mi vedla do motorového prostoru, kde jsem si různě podkládal volné plastové trubky k sání atd. , ale bez úspěchu. Nakonec mi došlo, že to musí být vevnitř, protože díky odhlučnění motoru bych to z venku neslyšel. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky.
  6. jv1

    panoramatická střecha

    Před rokem jsem tohle vlákno zakládal a měl pochybnosti a dotazy. Dnes mám za sebou skoro rok zkušeností. Kdybych dnes volil, tak určitě střechu objednám znovu. Pro řidiče to není, ale pro zbytek posádky super. Slunce ani zima nijak zvlášť nevadí. Zato ta panorámata. Pěkný je to i ve městě, ale když si pak dáš třeba Alpy ... lituju, že musím řídit. Jo a když položíš sedadla a lehneš, to je také krása. Škoda, že jsem neměl prosklenou střechu před dvaceti lety ve Warťasovi :-). To by byly body.
  7. Po chiptuningu mám problém hlavně s gumama. Je to od toho věčného driftování a přehnané akcelerace ... s autem jezdí hlavně manželka. Na spotřebu jsem se ještě neptal. Chipu zdar.
  8. jv1

    topení ve voze

    Že auto netopí bez zapnutého ventilátoru je řekl bych normální. Pozoruji to u všech moderních aut. Ventilátor je potřeba mít alespoň na 1.stupeň a to ideálně pořád. Nakonec dělá to tak i automatika a je to i logické. S vypnutým ventilátorem není přísun čerstvého vzduchu do vozu a řidič je díky vydýchanému vzduchu unavený. Pokud to netopí se zapnutým ventilátorem, pak je někde chyba. Můj 5008 1,6HDI mi mile překvapil. Topí brzy a dobře (pravda třeskuté mrazy jsem ještě nezažil). Automatika také funguje skvěle, v podstatě není potřeba mauálního zásahu.
  9. jv1

    5008 - zkušenosti

    Už mám od jara najeto 14.000km. Se zvukem HDI motoru jsem se do dnes nesmířil. Měl jsem předtím Fordíka s TDCI a tam se mi zvuk zamlouval mnohem více. U HDI mi vadí to cvrlikání při akceleraci. Jinak obecně hluk OK. Nicméně beru to zatím jako vlastnost, auto šlape. Na garančce to zmíním. S podvozkem je to podobně. Srovnávám s Fordíkem, což je samozřejmě prohra už od stolu. Je to jak píšeš. Obecně dobrý, ale pak mi někde dost nemile překvapí. Především příčné nerovnosti v mírné zatáčce jsou problém (různé překopy, dlažební kosky, atd.). Nezlepšilo se to příliš ani po nazutí zimáků, které nemám tolik nafouknuté. I když trochu lepší to asi je. Jinak ale maximální spokojenost. Neměnil bych.
  10. jv1

    Spotřeba 5008

    Dnes Plzeň - Sušice a zpět. Spotřeba dle PP 4,8 litrů. Dost mi to překvapilo, protože je to o dost lepší spotřeba na stejné trase než když auto vonělo novotou (5,4 l). Jinak autíčko má od jara najeto už cca 12tis km s celkovým průměrem 6 litrů (většina okresky/město (70/30%) + dálnice cca 2.500km na dovolené) . Zatím maximální spokojenost.
  11. V techničáku je Z-index 93? Mám nové auto a zrovna řeším stejný problém (válím se v nemocnici, takže nemůžu kouknout do TP). Včera jsem byl v Peugeotu, jestli nemají v rámci akce 7dní Peugeot nějaké slevy na zimáky, ale jsou i tak děsnně drahý. Nicméně pán se bavil o Z-indexu 97. Co se týká ET, tak mi doporučoval hledat rovnou ET29. Jiné ET se dohání různými podložkami, nicméně pokud ti prodejce bude garantovat montáž na 5008, tak by to snad mělo jít i s jiným ET.
  12. Osobně mám u svého auta podobný pocit jako zakladatel tohoto vlákna. Auto mám od dubna, najeto cca 9.000km. Při přeřazení a puštění spojky také cítím jakýsi ráz. Posádka to nikterak nepociťuje, manželka také nic nereklamuje, ale osobně si připadám jako bych neuměl řadit. Částečně se to dá omezit nebo úplně vyhladit způsobem pouštění spojky, nicméně u žádného jiného auta jsem si nikdy ničeho podobného nevšiml. Jestli to dělá i při puštění a přidání plynu jsem nezkoušel. Popravdě už jsem to před časem vzal jako vlastnost a až tohle vlákno mi zase trochu nahlodalo. Dnes jsem jel cca 150km a všímal jsem si toho. Nejvíc to vnímám na nižší rychlostní stupně, když je auto v mírném tahu.
  13. jv1

    5008 - zkušenosti

    na poslouchání motoru není HDI zrovna ideální. Moc slyšet není a kdž už tak počítání při brzdění motorem nebu cvrkot vstřiků při akceleraci. Na poslouchání to chce nějakej benzín a pořádné otáčky. HDI je dobrý pro rodinný komfort.
  14. jv1

    5008 - zkušenosti

    Auto mám od dubna a dělá mi to od začátku. Všiml jsem si toho i u půjčené předváděčky. Ptal jsem se na to i v servisu a prý je to OK - autokalibrace vstřikovačů. Od té doby to neřeším i když mi to rozčiluje. Vždycky to okomentuji slovy - už zase počítá . Jo a funguje na to rádio. Stačí docela potchu a je po problému ...
  15. jv1

    5008 - zkušenosti

    Tak mám za sebou první rodinnou dovolenou s novým autem. Najeto přes D,CH,F,I,A celkem 3.000 km (děti napočítaly celkem 290 tunelů). Auto naložené až po střechu, na kouli 4 kola a 2 + 2 pasažéři na palubě. Celkový dojem velmi dobrý. Komfortní cestování se spoustou prostoru pro celou posádku. Super sedadla, takže i po 1.300 km za den jsem se necítil vůbec zmordovanej. Nejvíc jsem byl zvědavý a trochu v obavách jak si s cestou poradí motor 1,6 HDI. Nakonec i tady celkem spokojenost. Běžná dálnice naprostá pohoda. Tempomat na 135 km/h, v autě klídek pohodička, na 6 si motor poradí i v kopci. S akcelerací to není kdoví jaké, ale stačí. Na dálnici v kopcích v Alpách už výkon občas chyběl, ke slovu přišla pětka, ale dalo se. Velmi mile mi překvapilo zdolávání klikatých horských silniček. Díky zpřevodování je i plně naložené auto na 1,2, 3 a částečně i 4 dostatečně živé a pružné. Spokojenost. Průměrná spotřeba 5,8 i když před alpskými kopci to bylo po dálnici rychlostí kolem 130 km/h 5,4. Velmi praktická je variabilita zadních sedadel. Jednak polohování pro děti a pak kvůli přístupu do kufru z druhé strany. Super je rovněž prostor pod podlahou místo třetí řady sedadel. Před prostřední zadní sedadlo se mi povedlo nacpat ledničku, což bylo pro přístupnost velmi praktické. Škoda jen, že se tím znepřístupní zásuvka a ledničku je nutné napojit do kufru. Co ovšem nemohu Frantíkům odpustit je řešení roletky kufru. Proč se proboha zahakuje ze spodu a ne opačně. Při plně naloženém kufru tak roletka v podstatě nejde jednoduše bez násilí zaháknout. Taková blbost … Jo a prosklená střecha je v Alpách prý fakt super … říkala žena a děti
  16. jv1

    "Brblanie" motoru

    Přesto že jsem se zařekl, že se na identifikaci různých zvuků vykašlu, oprostím se od obav z provozu předchozího staršího auta, pustím si rádio a budu si užívat nového vozu, nedalo mi to, a dnes jsem se vyptal v servisu u svého prodejce. Na první pohled bylo jasné, že moje otázky servisáka nijak nepřekvapily a věnoval mi poměrně hodně času vysvětlením chování auta. 1. Vyvrátil moje obavy abych něco nezanedbal a nezničil tak motor. Motor 1,6HDI je prý časem velmi prověřený agregát, uživatelsky jednoduše nezničitelný a s velmi dobrou diagnostikou. Pokud by se dělo něco špatného, na 99% to prý odhalí včas diagnostika 2. Cvrlikání při akceleraci dělají ventily. Ventily se během provozu samy adaptují a nastavují dle aktuální stavu motoru. Tento proces probíhá občas při brzdění motorem, kdy si řízení motoru vstřikuje malé množství paliva a provádí si kontrolu a následné seřízení funkce vstřiků. Na moji námitku, že se situace nijak nevyvíjí a zvuk je po celých 2.500km prakticky stejný mi doporučil zatím nijka neřešit. Prvních 10.000km se prý auto adaptuje na způsob jízdy a pokud by \"problém\" trval, tak by se na to podívali při servisní prohlídce. 3. Dal jsem ještě dotaz na občasné cvakání při dojíždění bez plynu při otáčkách kolem 2000 ot/min. Občas je to dost markantní a jindy to nejsem schopen vůbec navodit. Odpověď byla s úsměvem, že to je přesně to co jsme řešili před chvílí, tzn. samokalibrace vstřiků. Chci tomu co jsem se dozvěděl věřit a dál jezdit bez starostí.
  17. jv1

    Střešní nosič?

    Při koupi dej pozor! 5008 má hodně nízkou nákladovou hranu a velké dveře kufru. Předtím jsem měl Focuse a tam to bylo podobné. Dlouho jsem vybíral a nebylo jednoduché najít vhodný nosič který by umožňoval otevírání kufru. Nakonec jsem koupil Wjenzek Alfa 3+1 a bylo to s chlupem. Při prázdém nosiči se muselo dát pozor a nosič trochu zatížit nohou, při plném se nosič trochu svěsí a s malou rezervou to vyšlo. Myslel jsem, že je Focus na tom nejhůře (už při koupi nosiče mi to říkal prodejce), ale při zkoušce před 14 dny na nové 5008 mi polilo horko. Nakonec to vychází, ale je to v podstatě stejné jako na Focusu (snad o 0,5cm lepší). Každopádně musím problémové místo nosiče něčím obalit, abych neorochal při neopetrnosti dveře kufru. Určitě doporučuji před koupí vyzkoušet a nekupovat naslepo. 5008 patří mezi auta kam rozhodně nenamontuješ jakýkoliv nosič.
  18. jv1

    5008 - zkušenosti

    Tak mám najeto 1.000km a pokusím se shrnout dojmy z nového auta. Celkově super rodinný vůz. Vevnitř jak v obýváku, prostě na mě působí interiér velmi přátelsky. Polohování zadních sedadel + polohovaná autosedačka je super pro spící děti. Prosklená střecha rovněž paráda. Prosvětluje interiér a zabaví děti během jízdy. Super je to i ve městě, kde je krásě vidět na okolní domy. Byť jsem odpůrce prosklené střechy, tak teď občas lituju, že musím řídit. Velmi mile mi překvapilo řazení. V porovnání s převáděčkou je docela přesné a hlavně nezadrhává. Snad to vydrží. Trochu v rozpacích jsem ale z motoru. Jak jsem tu už psal, stále se smiřuji s jeho zvukem. Od nového auta bych čekal kultivovanější projev, ale snad to je normální a zvyknu si ... stačí pustit rádio. S čím mám ale problémy je síla motoru. Už několikrát jsem se přistihnul, jak si vnitřně zdůvodňuju proč jsem nešel raději do dvoulitru. Ta 1,6HDI táhne dobře, ale chybí jí rezerva na předjíždění. Pokud auto frčí po dálnici, kopec nekopec jede dobře. Pokud jedu rodinou pohodu, tak i v kopcích taky super. Ale pokud mám někde předjet, tak jsem se již několikrát nychytal. Měl jsem Focuse 1,8TDCI 85kW a tam byl jeden zásadní rozdíl. Auto jelo podobně, ale když jsem chtěl předjet a sešlápnul plyn k podlaze, tak auto poslechlo a ožilo (ten motor měl řiditelné lopatky turba a uměl krátkodobě zvýšit moment při sešlápnutí k podlaze). 1,6HDI ovšem na sešlápnutí k podlaze neudělá nic. Nechápu proč to tak výrobci dělají, když poslední třetina nebo čtvrtina chodu plynového pedálu nic nedělá. Mám to podobně u Fiata a tam je to snad polovina. Nechápu proč není reakce rozdělena do celého chodu pedálu, pak by bylo ovládání plynu pro řidiče mnohem předvídavější. Ale abych motor nehanil. Jede to dobře, zkrátka si na to musím zvyknout a nečekat od toho víc než umí. Pro běžné rodinné ježdění je motor dostačující. Průměrná spotřeba od vyjetí z autosalonu je 5,9l/100km, přičemž je to kombinace okresky, město a asi 100km dálnice. Takže sice o něco víc než Fordík, ale auto je větší a těžší, takže dobrý. Pokud by spotřeba po zajetí spadla ještě o pár desetin, pak to nemá chybu.
  19. jv1

    "Brblanie" motoru

    Tak teď jezdím se zapnutým rádiem a a užívám si jak nové autíčko pěkně jezdí. Na poslech motoru nějaký čas kašlu a pak se uvidí. Je to v záruce, tak houby zle. Pro jistotu jsem ještě zkontroloval olej a toho je tam dost (je tak čistej, že není na měrce skoro vidět).
  20. jv1

    "Brblanie" motoru

    Mám najeto asi 800km, takže motor voní novotou a pořád se nemohu smířit se zvukem motoru. Pokud mám zapnuté rádio nebo běží ventilátor, tak pohoda, motor si brblá někde na pozadí. Pokud je ale v aute ticho a poslouchám motor, tak z toho nemám dobrý pocit. Jak to popsat. Na volnoběh ticho, vše OK. Při ostřejším přidání plynu resp. hlavně při přidání v zátěži se v určitém otáčkovém pásmu začne ozývat jakýsi klapavý jadrný zvuk. Měl jsem Fordíka 1,8TDCI a ani po 170ti km jsem nic podobného nepozoroval. Pokud by to bylo za studena, pak OK. Ale teplota motoru na to nemá zásadní vliv. A pak ještě jeden zvuk. Naopak po ubrání plynu, kdy auto dojíždí a brzdí motorem se někdy začne ozývat jakési cvakání, které odpovídá patrně otáčkám motoru. Při vyšlápnutí spojky to utichne. Neumím to spolehlivě navodit, nicméně pokud se to stane, tak je to dost slyšitelné. Několikrát se mi to povedlo navodit při ubrání na čtyřku při cca 2000 otáčkách. Cvaká to tak do 1500 ot a pak to utichne. Jsou ale chvíle (a těch je většina), kdy to nenavodím ani kdybych sebe víc chtěl. Přijde mi, že to dělá spíše při zahřátém motoru. Jinak auto táhne dobře. Vidím že je tu na fóru spousty majitelů 1,6HDI, tak by mi zajímalo, zda máte někdo něco podobného a zda to má cenu řešit. Předem díky za reakce.
  21. jv1

    Kolik platite za pojistku?

    Komplet pojištění nového auta (475.000,-), včetně nadstandarní asistence a skel u Generali za 10.402,-. Zkoušel jsem to i jinde, ale z větších pojištoven Generali vyšla nejlépe.
  22. jv1

    5008 - zkušenosti

    Tak dnes první rodinný výlet. Super, super, super . V autíčku je to jak v obýváku. Komfort, prostor a ta prosklená střecha už mi taky dostala. Část cesty jsem si sednul dozadu mezi autosedačky a nechal řidit manželku. Jednak abych vyzkoušel možnost přepravy dvou sedaček + dospěláka vzadu a taky abych užil to střešní okno. Místa dostatek (no 1000 km bych tam jet nechtěl) a ty panorámata.... Během cesty vyzkoušeny automatické stěrače - na můj vkus jsou trochu hysterické, ale v pohodě. Automatické rozvicování vněších světel taky OK. Trochu dost mi vyděsila dcerka, když mi v ruce ukázala plastový rámeček co je kolem vnitřního madýlka otevírání dvěří. Naštěstí ho našla v kapse zadních dveří spolu ještě s nějakým dalším plastovým čímsi. Nevím proč to tam bylo pohozené. Že by náhradní díly? Nebo to tam spadlo při výrobě nebo v servisu??? Netuším. Trochu zklamání z chování auta při přejezdech především příčných nerovností, kdy jakmile je auto v zatáčce, zadek nepěkně odskočí. Naopak milé překvapení je spotřeba. Najeto běžným stylem jízdy 120km převážně okresky + 2x přejezd přes Plzeň a spotřeba 5,2l. Na úplně nový motor je to nad očekávání.
  23. jv1

    5008 - zkušenosti

    Několik postřehů a dotazů po dalším seznámení. Nejde nějak oblbnout ta aktivace úsporného režimu, kdy se po určitém čase po vypnutí motoru všechno bez milosti vypne? Kdyby šlo aspoň to rádio zapnout ... To pípání při zapnutých pásech je trvalé nebo to po nějaké době auto omrzí? ... zatím jsem vždy nevydržel já Dával jsem do auta dětské autosedačky a dost mi překážely hlavové opěrky (autosedačka se neopírala o opěradlo, ale jen o opěrku hlavy). Nakonec jsem opěrky otočil a super. Pohledově to vůbec nevadí a funkčně ideální. Jinak jsem se dnes dozvěděl zajímavé informace od prodejce ohledně různých funkcí. Dost mi překvalila např. info o žhavení. Auto prý když ho odemknu se automaticky připravuje na start a pokud je venku zima, tak si samo zažhaví a při samotném startu už pak žhavení netrvá dlouho. Slyšel jsem o takové funkci poprvé a dost mi překvapila. A jedno pozitivní překvapení ohledně řazení. Na předváděčce jsem byl z řazení hodně zklamaný. Na mém autě ovšem spokojenost. Žádné drhnutí, prostě OK. Někdy sice trochu hledám rychlost, ale to je o zyvku.
  24. jv1

    5008 - zkušenosti

    Tak několik postřehů po prvním seznámení s novým vozem. Celkový dojem dobrý. Stále nemám při řízení odhad vnějšího obrysu a mám pocit že se někam nevejdu. Subjektivně působí auto při řízení větší než ve skutečnosti je. Jízdně super. Motoricky 1,6HDI v pohodě. Motor a převody jsou nastaveny na poklidnou učesanou rodinnou jízdu. Síla motoru je znát i v kopcích. Trochu chybí přímější odezva na plynový pedál při potřebě rychlé akcelerace. Jde ale o zvyk. Zkoušel jsem i držák na kola na tažné a vychází to při otevírání kufru tak tak. A to mám držák co jde hodně vyklopit, protože na Focusu je díky nízké nákladové hraně podobný problém. V interiéru mi trochu vadí v čelním skle odraz výduchů na sklo ... snad se toho pocitu časem zbavím. Díky vysokému čelnímu sklu je hodně světla do očí a i při oblačném počasí jsem měl nutkání vzít si sluneční brýle. Nakonec jsem to řešil překlopením stínítka a OK. Prosklená střecha sluší, řidiči nikterak nevadí a děti jsou nadšené. V kufru chybí přenosná svítilna. Zrada faceliftované verze - minimálně ve střední výbavě prostě není. Škoda. Zkoušel jsem si vyndat rezervu. To bylo nadávek. První překvapení byl opačný závit u navijáku. Naštěstí je tam nějaká pojiska proti stržení, jinak bych to zničil. Nakonec jsem to zvládnul a trofám si tvrdit že už vím jak na to a příště to půjde snadno (snad). Hever jsem po radách na tomto fóru uložil do sucha do auta. Co je ovšem vrchol nepraktičnosti je zakrytí prostorů po třetí řadě sedadel pod podlahou kufru. Pro sedmimístné provedení snad chápu řešení srolování směrem dozadu, ale pro pětimístné provedení??? Už jen když poklopím podlážky z opěradel zadních sedadel (přemostění mezery za sedadly), tak je problém s přístupem pod podlahu. Natož pokud do kufr něco naložím. Neřešil jste to někdo??? Nejde udělat přístup pod podlahu opačně, tedy zezadu od nákladové hrany kufru??? A ještě jedna otázka. Je možné nějak navolit způsob zobrazení na displeji pod volantem? V manuálu i na předváděcím autě to např. zobrazovalo kdy a jak řadit, ale v reálu tam nic takového není. V manuálu je jakýsi přepínač vlevo u kolena řidiče, ale v autě nic.
  25. jv1

    5008 - zkušenosti

    Tak už je doma - 1,6HDI, ALure! Začínám se seznamovat. Dnes prvních 40km.
×
×
  • Vytvořit...