Přejít na obsah

Lecho

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

O uživateli Lecho

  • Datum narození 22.3.1976

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2011

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Ždírec nad Doubravou
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Lecho's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

5

Popularita

  1. Lecho

    Zadní brzdové světlo

    Diky, mám toto auto asi týden, tak ještě nemám prostudován manuál, jsem tak na straně 150. Šroubky jsem měl venku, jen jsem za to nechtěl brát silou, drží to přesně jak píšeš. Ještě jednou díky.
  2. Ahoj všichni, jak se dostanu do zadního světla, nejde brzdové. Snad bych to opravil i sám. Diky
  3. Máme doma dvoulitry v benzínu, oba rok výroby 2010, dá se říct, že jsou moderní. Krátké trasy nedělají dobře žádným motorům, na aditiva, výměna oleje po roce, občas ( skoro pořád) , když je motor zahřátý, tomu dáme se ženou čouda. Ale v rámci mezí. Nějaký výměny olejů po 30000 km, či doživotní záruky na oleje v převodovkách jsou nesmysli. Takže pokud najdeme vhodný auto, jdeme do toho.
  4. V tom případě je mi Peugeot 5008 zapovězen. Nekde jsem četl, ze Peugeot benzíny neumí. Nevim. V 1.6 Vti jsem jel, nejsem střelec, ale tohle je hodně chcíplý. A opěvováná 1.6 Thp po určité době vykazuje v některých případech fatální škody ( dle uživatelů a automechaniků ), v lepším případě tráví více času v opravě, než na silnici. Jine neznám. Ještě novější 1.4 Vti, ale do tohoto auta se nedávají. Proč mam Milane zapomenout na naftu? Myslel jsem, ze jsou problematický krátké trasy, cca do 10 km, než roční nájezd.
  5. Pokud bych přitlačil na cenu, vyplatilo by se vzít BleuHDI? Je mi jasný, jak to po technický stránce funguje, rozdíly atd, jde mi spíše o uživatelské vlastnosti, co otravuje, co je super atak. Připomínám pro zběhlé v naftě, že já jsem naopak nepolíben.
  6. Proč automat až po 2014? Vzhledem k cenové relaci, kterou máme, nam vychází cca rok 2011- 2012, max. 2013. Záleží na výbavě a stupni ojetí. Přes rok 2014 se nedostanu. Tak jedině manuál nebo robot. Tak uvidíme.
  7. Tak jsme demokraticky doma rozhodli, že to bude 5008, což není žádné velké překvapení, nejspíš 1.6, na kratší vzdálenosti to bude menší spotřeba, když píšete rozdíl klidně i 2l. Ale komunikace zadrhla na prevodovce. Žena jedině manuál, je prý zvyklá na klacek v ruce, já spíše robota nebo automat. Co vy na to? Musím přiznat, že jezdí někdy jako prase.
  8. A jak je to s protikorozní ochranou? Včera jsem viděl spodek a lemy blatníku u GS 2009- 2010, rezatej jako liška. Jak je to u 5008? Rezne, nebo děláte různá opatření? Dutiny apod?
  9. Chlapi, že Vás to baví, do sebe šťourat . Každému se líbí něco jiného, máte snad stejný manželky? To by byla nuda! Obě auta jsou pěkný, rozhodující bude technika , a bohužel cena, máme poměrně nízký limit. Jsme ale na fóru Peugeot, tak výherce je jasný.
  10. Obě auta jsou vizuálně v pohodě, líbí se nám obě, ikdyž chápu, že je to subjektivní. Jde mi spíše o techniku, hlavně motor a převodovku. Co nejméně oprav, co nejvice spolehlivosti. Vzhledem k tomu, že máme doma jen benzíny v manuálu, proto ten výslech vás všech. Máte někdo panoramatickou střechu nebo střední okno? Stojí to za to? Není tam v létě mic hic, nebo se to dá jakousi roletou zastínit? Diky
  11. Ještě otázka: Jak to je s naftou v provozu a na co si dát pozor? Mám na mysli dáváte li aditiva do nafty, jestli vyžaduje speciální servisni požadavky oproti benzinu, atd.
  12. Žena samo 5008, přes to nejede vlak, jen jsme neměli nikdy naftu, nevíme a neznáme jak se k ni chovat, jak jezdit. Rencek ma tu výhodu, že benzin je docela slušný , jinaknic moc. Snad tedy rozhodnout, jesli 1.6 nebo 2.0., ten je v manuálu, pořád převládají obavy . Jinak diky za příspěvky.
  13. Co vlastniš za motorizaci a převodovku, jak jsi spokojený nebo by jsi doporučil jiný motor? Rozdíl mezi 1.6 a 2.0 slabší, je ve spotřebě minimální. A je hlavně s manuálem, s robotem v 1.6 jsem nejel, u 2.0 s automatem už nevis, kdo co kde posra..., ikdyž všude píšou, ze jakákoli převodovka je v pohodě.
  14. Ahoj všichni, je mi jasné, že je to omleté téma, ale nějak se nemohu rozhodnout, které z těchto aut pořídit pro rodinu. Proto prosím o názory Vás všech. Bude s tím jezdit žena, nájezd tak 15 000 km, většinou tak 10- 30 km, sem tam okolo 100 km, dvakrát do roka dovolená, výbava standart. Cena tak okolo 250 000,- Kč. Jde mi hlavně o motorizaci, v Peugeotu benzíny nedoporučují, spíš je to průser, tak 1.6 nebo některého 2.0. U Rencka by to byl 1.4 Tce. Preferujeme 5008, ale nevím, zda ty krátké trasy nafta dá. Co myslíte? Diky za názory.
×
×
  • Vytvořit...