Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, mám 206 1.6 16V, r.v. 2001, rozvody naposledy měněný v 90000km. Motor má nyní 128000km, kdy udělat nejlíp další výměnu? Dnes ráno sjem nastartoval a slyším pískání podle otáček, řekl bych že některá kladka...

Odesláno

když píská kladka,tak ji nech vymenit-jinak komplet rozvody se mění podle předpisu výrobce-(myslím že 120 tisíc)-, když jsi měnil rozvody poprvé po 90 tisících,tak na další rozvody máš 120 tisíc km

[upravil dne 10/5/10 ozzy56]

[upravil dne 11/5/10 ozzy56]

Odesláno

mění se tzv. rozvodová sada,t.j. řemen,napínací a vodící kladka.(kladky)

Je dobré při rozvodech zároveň vyměnit vodní pumpu a simerink na klice za řemenicí rozvodů--je to prevence proti možnému pozdějšímu úniku chlad. kapaliny, resp. motorového oleje

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

mění se tzv. rozvodová sada,t.j. řemen,napínací a vodící kladka.(kladky)

Je dobré při rozvodech zároveň vyměnit vodní pumpu a simerink na klice za řemenicí rozvodů--je to prevence proti možnému pozdějšímu úniku chlad. kapaliny, resp. motorového oleje

Na kolik to asi vyjde taková kompletní výměna? :myslim:papa

Odesláno

ok, díky za rady, dám to do servisu.. Asi to budu muset nechat celkově prohlídnout, špatně to startuje (někdy až na počtvrté) a při sešlápnutí plynu při jízdě se to začne dusit.. Pak jsem taky zaznamenal únik mot. oleje, za měsíc cca 0,3l...

Odesláno

díval jsem se do Benexu, rozvod. sada na 1.6 16V je za cca 3500-4200 kč, vodní pumpa cca 1200, gufero cca 400--vše dle výrobce + práce s výměnou

doporučuju tuto výměnu zadat tam,kde tyto motory běžně dělají...,navíc oni mají i lepší ceny všech náhr. dílů--je lepší u nich nakoupit díly i práci už z důvodu reklamace...,nechci tuto práci přeceňovat, ale přeci jen to není výměna píchlého kola;)

Odesláno
Původně zaslal: Apiari

ok, díky za rady, dám to do servisu.. Asi to budu muset nechat celkově prohlídnout, špatně to startuje (někdy až na počtvrté) a při sešlápnutí plynu při jízdě se to začne dusit.. Pak jsem taky zaznamenal únik mot. oleje, za měsíc cca 0,3l...

tak potom rekni co tomu bylo. obcas se tomu memu taky nechce moc startovat a za studena se tak prvnich 50 metru trosku dusi

Odesláno
Původně zaslal: tomyk

Původně zaslal: Apiari

tak potom rekni co tomu bylo. obcas se tomu memu taky nechce moc startovat a za studena se tak prvnich 50 metru trosku dusi

No dříve se asi dvakrát během toho dušení rozsvítila diagnostika motoru, když jsem přijel do servisu, vždycky to byla škrtící klapka,, Napodruhý mi jí nějak rozhejbali nebo co a od té doby to už neudělalo, ale občas se to prostě zase podobně dusí..

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Nazdar lidi. Blizi sa mi interval na vymenu rozvodov. Mohli by ste poradit kde zohnat rozvody na motor 1.1? Servis mam zabezpeceny no nechcem aby si servis uctoval 100 % k skutocnej cene rozvodov. Dik

• O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Připojím to sem, abych nezakládal nové. Chystám se na rozvody a vše okolo toho (filtry, náplně, atd.). Materiálově vše zajištěno opět k maximální spokojenosti díky godzila.01! Otázka je, do jakého servisu to dát v Plzni, nebo blízké okolí Plzně? Máte zkušenosti, kde jste byli spokojeni, či kam naopak nee?! Díky všem

Odesláno

U Plzně ti neporadím, ale když jsem to dal u nás v blízkosti tak si naučtovali o 30% více za práci, někde berou 15-20% ale když ti řeknou cenu tak stejně nevíš jestli to je drahé nebo ne.

výměna rozvodů a vodní pumpy bez materiálu 1200,-

nemrznoucí kapalina do chladiče 300,-

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...