Rychtar84 Odesláno 29. duben 2010 Odesláno 29. duben 2010 Zdravím, dnes jsem zapnul klimatizaci po dlouhé době a vůbec mi neproudí studený vzduch (AC na plný výkon), jak bych chtěl. Co si pamatuju, když jsem ji zapnul tak před měsícem, cítil jsem nepříjemný zápach (asi to chtělo dezinfikovat). Chladicí médium jsem doplňoval na podzim. O co může jít? ucpané trubky, filtr? Díky za rady... [upravil dne 29/4/10 Rychtar84] Citovat
xplayer5 Odesláno 29. duben 2010 Odesláno 29. duben 2010 Záleží, za jak rychle ti to uteklo. Mně například to uteklo za 14 dní a měl jsem špatný chladič - stačí zajet k někomu, kdo dělá klimatizace a necháš si udělat dusíkovou zkoušku...ty podtlakové zkoušky, co ti udělají v Peugeotu po doplnění náplně jsou na nic... Citovat
laci1970 Odesláno 29. duben 2010 Odesláno 29. duben 2010 mne raz unikal plyn natlacily plyn aj s farbou a po troch dni s uv lampou sme nasly kde unika pod lampou bolo miesto unikania zelene Citovat
mochno Odesláno 29. duben 2010 Odesláno 29. duben 2010 ja mam to iste...vypada to na odhnity alebo narazeny chladic ..takze sa uvidi..kazdopadne chystam 8 000czk.. Citovat
Brizan Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 Dá se to občas poznat i pouhým okem, náplň klimy je zabarvena do zelena a tak bych zkontroloval všechny přístupné hadice včetně chladiče a kompresoru jestli to tam někde není zapatlaný tím zeleným sajrajtem. Mě se třeba u starého auta stalo to že mi čepičky ventilků vypustili chladicí medium, je tam takový hrot který ma zacpat dírku k venilku, ale byl moc dlouhý nebo těsnění vymačkané a dotýkal se uzávěru ventilu a tím mí to vypustil, dále se ještě může stát že větrák sahary když se točí tak se ve středu mezi větrákem a chladičem vytváří vzduchový výr a ten společně s prachem do chladiče doslova vyvrtá dírů a je po mediu. Zkus to a uvidíme, to jsou mé osobní zkušenosti s klimou.... Citovat
bazant Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 nedávno jsem zaznamenal podobný problém,klima nechladila. zajel jsem jí naplnit a zjistil jsem že chladí jen ta část u řidiče,u spolujezdce fouká jen teplý vzduch i když mám nastavenou teplotu na nejnižší... čím to může být??? Citovat
bazant Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 Původně zaslal: AnotherOne Zlomená klapka no v tom vlákně skoro nic není,jenom hádka par lidí,jaká klima je ve 407 a jedna ulomená klapka, ale kolík stojí, jestli musí celá přístrojovka dolů atd tam není... Citovat
AnotherOne Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 To len pre názornosť, samotná klapka by mala byť nejaká opravná sada o ktorej v peugeote vedia. Palubka musí ísť rozhodne von. Citovat
Přema Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 Jestli nechladí klima taky mohlo utéct chladivo.....to že si to doplňoval na podzim nic neznamená, mě taky po dvou letech přestala jet klima a bylo málo chladiva.....uteklo to přes napouštěcí ventilek klimatizace.......než bych cokoliv rozebíral tak bych zajel na kontrolu chladiva Citovat
jsore Odesláno 1. květen 2010 Odesláno 1. květen 2010 zdravim ja som si dal naplnit klimu minuly rok v siedmom mesiaci ,chlapik ktory mi to robil najprv odsal zvysky,spravil tlakovu skusku ci niekde neunika bolo to ok,naplnil mi a chladilo to bez chybne,teraz som zapol a nechladi. ten majster rozpraval nieco o gramazi ze kazdy typ auta ma rozielny objem naplne,mohlo sa stat ze mi dal malo,nevie niekto kolko gramou ma 407 sw 2006r 2l. dik Citovat
Brizan Odesláno 1. květen 2010 Odesláno 1. květen 2010 Jestliže ti to po naplění chladilo tak to nebude špatným naplněním, ale prostě ti to někde uteklo. Zajeď do servisu a nech si zkontrlovat jaký tam máš teď tlak a s největší pravděpodobností tam nebude nic nebo hodně málo. Může ti to utéct klidně za hodinu natož za 10 měsíců..... Citovat
Jamba Odesláno 2. květen 2010 Odesláno 2. květen 2010 Já sem si ji nechal doplnit ale po měsíci zase utekla tak sem si ji nechal naplnit podruhý a od tý doby funguje už rok bez problému. Citovat
Rychtar84 Odesláno 16. srpen 2010 Autor Odesláno 16. srpen 2010 co doporučujete pro dezinfekci klimatizace? Citovat
John_Ice Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 Přípravky k tomu určený...a ty jsou buď do výparníku a nebo jsou,které se dávaj do průduchů...ale každej to dělá podle svého.Jezdím k borečkvi a ten mi u 406 to nejdřív dával do výparníku,potom druhej rok k ventilátoru a nakonec právě začal to cpát přes průduchy...Takže nevím co je správnější....ale todle sem asi stejně nepatří [upravil dne 16.8.2010 John_Ice] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.