Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

dnes jsem zapnul klimatizaci po dlouhé době a vůbec mi neproudí studený vzduch (AC na plný výkon), jak bych chtěl. Co si pamatuju, když jsem ji zapnul tak před měsícem, cítil jsem nepříjemný zápach (asi to chtělo dezinfikovat). Chladicí médium jsem doplňoval na podzim. O co může jít? ucpané trubky, filtr? Díky za rady...

[upravil dne 29/4/10 Rychtar84]

Odesláno

Záleží, za jak rychle ti to uteklo. Mně například to uteklo za 14 dní a měl jsem špatný chladič - stačí zajet k někomu, kdo dělá klimatizace a necháš si udělat dusíkovou zkoušku...ty podtlakové zkoušky, co ti udělají v Peugeotu po doplnění náplně jsou na nic...

Odesláno

Dá se to občas poznat i pouhým okem, náplň klimy je zabarvena do zelena a tak bych zkontroloval všechny přístupné hadice včetně chladiče a kompresoru jestli to tam někde není zapatlaný tím zeleným sajrajtem. Mě se třeba u starého auta stalo to že mi čepičky ventilků vypustili chladicí medium, je tam takový hrot který ma zacpat dírku k venilku, ale byl moc dlouhý nebo těsnění vymačkané a dotýkal se uzávěru ventilu a tím mí to vypustil, dále se ještě může stát že větrák sahary když se točí tak se ve středu mezi větrákem a chladičem vytváří vzduchový výr a ten společně s prachem do chladiče doslova vyvrtá dírů a je po mediu. Zkus to a uvidíme, to jsou mé osobní zkušenosti s klimou....

Odesláno

nedávno jsem zaznamenal podobný problém,klima nechladila. zajel jsem jí naplnit a zjistil jsem že chladí jen ta část u řidiče,u spolujezdce fouká jen teplý vzduch i když mám nastavenou teplotu na nejnižší...

čím to může být???

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Zlomená klapka

no v tom vlákně skoro nic není,jenom hádka par lidí,jaká klima je ve 407 a jedna ulomená klapka, ale kolík stojí, jestli musí celá přístrojovka dolů atd tam není...

Odesláno

Jestli nechladí klima taky mohlo utéct chladivo.....to že si to doplňoval na podzim nic neznamená, mě taky po dvou letech přestala jet klima a bylo málo chladiva.....uteklo to přes napouštěcí ventilek klimatizace.......než bych cokoliv rozebíral tak bych zajel na kontrolu chladiva

Odesláno

zdravim ja som si dal naplnit klimu minuly rok v siedmom mesiaci ,chlapik ktory mi to robil najprv odsal zvysky,spravil tlakovu skusku ci niekde neunika bolo to ok,naplnil mi a chladilo to bez chybne,teraz som zapol a nechladi. ten majster rozpraval nieco o gramazi ze kazdy typ auta ma rozielny objem naplne,mohlo sa stat ze mi dal malo,nevie niekto kolko gramou ma 407 sw 2006r 2l. dik

Odesláno

Jestliže ti to po naplění chladilo tak to nebude špatným naplněním, ale prostě ti to někde uteklo. Zajeď do servisu a nech si zkontrlovat jaký tam máš teď tlak a s největší pravděpodobností tam nebude nic nebo hodně málo. Může ti to utéct klidně za hodinu natož za 10 měsíců.....

Odesláno

Já sem si ji nechal doplnit ale po měsíci zase utekla tak sem si ji nechal naplnit podruhý a od tý doby funguje už rok bez problému.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Přípravky k tomu určený...a ty jsou buď do výparníku a nebo jsou,které se dávaj do průduchů...ale každej to dělá podle svého.Jezdím k borečkvi a ten mi u 406 to nejdřív dával do výparníku,potom druhej rok k ventilátoru a nakonec právě začal to cpát přes průduchy...Takže nevím co je správnější....ale todle sem asi stejně nepatří :xvul

[upravil dne 16.8.2010 John_Ice]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...