Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 HDi - MilanF1 - 550 000 km - Příběh končí

Recommended Posts

Odesláno

Ty tvoje seznamy jsou pěkné, ale platí pro dobu, kdys měl starý pekáč pro občasný výlet kolem komína. Když dnes za tři měsíce najezdíš to co dřív za rok, ty seznamy budou za chvíli vypadat jinak a za chvíli tu 306 odděláš, a co pak dál, když si nevyděláš ani na obnovu, natož pak s uvážením, že nějaké další auto bude velmi pravděpodobně provozně dražší.

Ono tohle se dá dělat dočasně, pokud to člověk má jako investici. Dovedu si představit pracovat pár měsíců třeba i skoro zadarmo (např. při startu podnikání to člověk taky dotuje), ale musí to mít nějaký jasný cíl, ne jen zabiju čas brigádou, která mě nikam neposune, jen abych neseděl doma.

Když to rozeberu podle čísel výše, reálný profit je tedy okolo 5tis čistého, ačkoliv můžeš mít nějaký měsíc pocit, že jsi zaplatil \"jenom\" naftu a tedy dostal skoro 10? Vychází to z tebou uváděných čísel, navíc pro výletní provoz, takže to klidně může být ještě míň. Uváděl jsi ještě občas neplacený přesčas, takže když to podělím, skoro dvě hodiny denně dojíždíš a huntuješ si auto kvůli čistému výdělku ani ne 30Kč/hod. Vedle se mi smáli, když jsem za brigádu nabízel 3x tolik, že za to prej nedělají ani UKčka. A hle, co jsou lidé ochotni dělat i pro pouhou třetinu.

Odesláno

oddie: budu reagovat jenom tu tvoji poslední část ... když bych k tobě jel makat na zahradu, nějak se tam musím dopravit a myslím, že mě to vycházelo na 250 Kč (MHD) a to nepočítám cestu na nádraží, jelikož o víkendu bus těžko u nás chytím. V tu chvíli opravdu nedělám za 3x více...

Odesláno

MilanF1: To sice ne, ale stále děláš za 30 Kč/h. Bohužel dlouhodobě.

Třeba jsi vážně jen nepochopil, o co v oddieho příspěvku jde ;)

Odesláno

Tady se musím Milana zastat... bez praxe dneska práci najít je docela problém a člověk bere první co může, jen aby měl alespoň nějaký peníze. Že, by se mohl přestěhovat blíže, je jedna věc, ale že staví jíž nový dům je věc druhá... Osobně hledám práci v Praze nebo Brně a počítám se stěhováním, ale to je každého věc, zda chce nebo ne ;)

Odesláno

Sedí to dobře oddie, ale furt lepší taková čísla než nic, dnes je každá kačka dobrá a nikdo neříká, že nemůže za měsíc dva někam přejít, když najde něco lepšího.. ale lepší dělat něco a hledat, než sedět doma na prdeli a nemít nic ;)

Odesláno

Teďka jsem přesunut na jinou pobočku a mám to 35 km do práce. Brzy to možná bude jenom 30 km. Takže mě to tolik stát nebude :D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Stalo se to, co jsem očekával od loňského podzimu, zadní brzdy jsou na kaši. Tedy pravé zadní desky už jsou na plechu. Když jsem odjížděl z práce, ozvalo se kovové skřípání. Tudíž plán na víkend je jasný. Konečně tam dát nové zadní brzdy. 

Já myslím, že mají nárok. Desky jsem dával před 95 000 km. 

Jen ještě musím dolít vodu do chladiče, to je drobnost ... ;)

Odesláno

Dneska jsem moc času neměl a stejně bych ty brzdy neudělal ... jelikož jsem ztratil jednu brzdovou destičku a k tomu i pružinku a zajišťovací plíšek. Už jsem tyto věci sehnal, z 205tky, takže to zítra dám dohromady. 

Mohu být rád, že mi nevyskočil pístek, když tam nebyla destička. :myslim

Odesláno

Nevyjel, jenom ten kretén potřebuje povolit odvzdušňák, aby šel zašroubovat ... takže jsem ho samozřejmě zalomil. Měl jsem si blbec ten brzdič ohřát a pak by to šlo ... 

Ale to se vyřešilo, jsou tam nové kotouče Ferodo a desky Bosch. Už se nemusím bát únorové technické kontroly :D

Odesláno

taky si myslim ze to potreba neni ale asi bude potreba otevrit vicko v nadrzce brzdovky aby se mela kam vracet :)

Odesláno

Ač byla otevřena nádobka, nešel zašroubovat. Tedy šel, jen kousek, pak se točil naprázdno. Když se odvzdušnák povolil, krásně tam zajel.

Guest servisman
Odesláno

Jak bylo řečeno není potřeba dělal jsem to u X aut a nebylo potřeba povolovat odvzdušnovák.Nikdy nebyl problém jen to šlo drobet ztěžka, ale vždy se zadařilo.

Odesláno

Prostě u mě to nešlo, měl jsem na to asi 50 cm dlouhý majzlík, ač jsem točil a tlačil na něj, jak jsem chtěl, nezajel. Vpředu normálně ten pístek zatlačím, nevím proč to vzadu nešlo. 

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...