Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 HDi - MilanF1 - 550 000 km - Příběh končí

Recommended Posts

Odesláno

Hele StibTo, už mě tím sereš. Jako kolik podle tebe mám jezdit v obci? 80 km/h? Jel jsem 50 km/h, ve Staré Boleslavi a na konci obce (přesně za cedulí) přidám je špatně?

Spíše je pomatený ten v té Audině, jel za mnou od náměstí, ale nemohl předjet (to není můj problém) a pak mě vzal odbočovákem a přes zebru: http://www.mapy.cz/s/bIhP poté to střihnul na dálnici směr MB.

Někdy se se mnou svez a pak povídej, jak mám jezdit. :roker

Odesláno

Uprime pokud nepojede v levem pruhu tak asi splni podminku jet po dalnici - o kolik vic jezdi kamiony bezne 90-100-110.

Dokonce pokud nespecham s velkou radosti jedu mezi nima temer zadara ;)

A to ze nasi ridici jezdi na dalnici jako na nejake rusne okrsce kdyz chteji predjizdet .... a slovo tolerance je pro vetsinu urazka ..... doporucuji navstivit dalnici v D a zkusit si to tam.

Jezdi se ostre ale bezpecne a nikdo nema nejaky velky problem tam za volantem \"asi mysli\" .....

Tim urcite neschvaluju pomalou jizdu a rad si taky zablbnu - pokud to jde.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Dneska pokořeno 330 000 km, nevím, zda je důvod slavit, spíše povzdech nad tím, že to rychle přibývá. Za poslední 3 měsíce najeto 10 000 km...

Samozřejmě neustále snaha ušetřit nějaké palivo, když tolik jezdím. Poslední měření dopadlo na výbornou: průměr 4,3l / 100 km. Ale to není žádná abnormální hodnota. ;)

U mě ale již začala dekl sezona, jelikož rána jsou docela chladná, dal jsem dekl mezi mlhovky. Dosud jsem ráno měl na dálnici teplotu vody jen okolo 70°C, nyní to vyleze na 80°C. Vzhledem k mému stylu jízdy to ani odpoledne nepřeleze přes 90°C, tudíž motor neuvařím. ;)

Odesláno

Samozřejmě neustále snaha ušetřit nějaké palivo, když tolik jezdím. Poslední měření dopadlo na výbornou: průměr 4,3l / 100 km. Ale to není žádná abnormální hodnota. ;)

Kup si litacku, a usetris tolik paliva ze se ti o nem bude i zdat....

Odesláno

Ta mi nepomůže. Do práce to mám autem 55 km, MHD od 70 do 110 km, záleží kudy to zrovna jede, ale stejně musím autem na nádraží. Finančně to vyjde hodně podobně.

Hlavně tu jde ale o čas. Auto to mám 40 minut jízdy, MHD 120 minut. Navíc nemám stabilní pracoviště, šéf mě může kdykoliv během dne odvolat na druhé pracoviště a je problém se tam rychle dostat MHD ... autem to je 10 minut.

[upravil dne 2/9/14 00:19 od MilanF1]

Odesláno

Mno tak zda se ze tady dlouhodobe nic jineho nez konflikt \"potrebuji jezdit autem - je to casove bliz\" versus \"jedu stejne jak s hnojem a tedy casove dele abych usetril 2 deci nafty na 100km\" opravdu nebude ...a to jsem to vlakno dnes oteviral s takovym optimismem :)

Odesláno

StibTo, co donho furt ryjes :D

ja by som chodil tiez autom aj za cenu ze by mi to trvalo 2x dlhsie ako mhd. ten komfort za to stoji...

ano 2deci nafty na 100 km, pri jeho najazde 10t km za 3 mesiace ale uz usetril potom 20 litrov nafty a to je pekne cislo ;)

za rok ma ustrenych 80 litrov nafty (~ 100EUR)

Odesláno

oddie: Taky se mi moc nechce, ale 3 měsíce jsem aktivně hledal a stejně jsem se na aktuální pozici dostal přes známost.

StibTo: Díky své pomalejší jízdě mi to trvá 40 minut, kdybych jezdil jako ty, je to na 30 minut, ale měsíčně tam budu o 1 000 Kč dráž ...

Odesláno

Tak samozřejmě si umím představit, že bych dojížděl taky, třeba i dál, to je otázka toho, co a jak se vyplatí. Auto budu počítat těch 5-6Kč/km a hned vidím, zda smysl za tu kterou výplatu dojíždět či nikoliv. Stejně tak v kontextu rodiny posuzovat případné přestěhování...

Odesláno

Plně souhlasím, ale já si nemohu moc vybírat. Navíc mám smlouvu jen do konce roku, tudíž je to nejisté. O přestěhování neuvažuji, protože je možné, že budu pracovat poté v Praze a co bych pak dělal v Mnichově Hradišti ...

Do práce to v naftě dávám i za 1,50 Kč / km. Navíc servisní náklady jsou nízké, olej dělám po 20 000 km. Do nějakých 2,50 Kč / km bych se měl dostat, tudíž to není zas taková hrůza. :myslim

Odesláno

Mně nejde do hlavy ta logika dobře musíš dojíždět kvůli práci autem, na jedny straně chceš šetřit peníze na naftě a na druhou stranu sis pořídil druhý auto, takže buď to sou jen výmluvy že chceš ušetřit a nebo máš posunutý priority....

Odesláno

To je problém, že si člověk chce udělat radost? Někteří chodí do hospody chlastat a hulí jak fabrika ... já si raději koupím auto. ;)

Odesláno

Do kalkulace ceny za km počítám celkem pochopitelně jak amortizaci - náklady na pořízení (jiného) auta, tak i servisní náklady v nepříznivé variantě, tak i očekávaný růst cen PHM. Proto těch 5-6 Kč/km. To, že se teď s nějakou paštikou dokážu dostat i pod polovinu neznamená, že si na to postavím kalkulaci na 10 let dopředu, jak to předváděj leckteří kolegové satelitníci, kterým pak rozsypání se té ojetiny láme vaz, protože řadu věcí \"zapomněli\" započítat a najednou nemají ani čím jezdit, ani za co to opravit nebo pořídit... Mmch. ze stejného důvodu si celou dobu vlastnictví auta odkládám každý měsíc stranou na zvláštní účet částku odpovídající +- tomu, kolik si za pár let budu muset připlatit za jiné, až tohle vyhodím/prodám. Zase, někdo to prožere a pak se diví...

Odesláno

Ano, druhou variantou je low-cost verze Fako 136L, v high-end verzi 2x136 L (čti dvě Faka)

Dneska jsem počítal eventl. možnost dojíždění 60 km (u mě) a vyšlo mi cca 8-10 tis/měs.

Zpočátku jsem se zarazil a přepočítal to. Co čert nechtěl, sedí to.

Tak asi dojíždět nebudu - mno, ještě je tu možnost vlaku a Babetty.

Je to prostě rovnice o funkcích: času, vzdálenosti, komfortu, a ceny za amortizaci a servis. Úsporu paliva je možno s klidným svědomím zanedbat.

Odesláno
StibTo, co donho furt ryjes :D

ja by som chodil tiez autom aj za cenu ze by mi to trvalo 2x dlhsie ako mhd. ten komfort za to stoji...

ano 2deci nafty na 100 km, pri jeho najazde 10t km za 3 mesiace ale uz usetril potom 20 litrov nafty a to je pekne cislo ;)

za rok ma ustrenych 80 litrov nafty (~ 100EUR)

Nemam prehled kolik stoji u nas nafta mam benzin nicmene jestli je 20 litru za 3 mesice 500,- korun ceskych je to rozpocitano na 1 mesic jezdeni 170,- korun a za toi by se mi \"šnečit\" nechtelo :D

To mas tak - nekdo ma potrebu omilat tu dokola o spotrebe 4neco na 100, ja mam potrebu do toho rypat. Nejde o zadnou valku ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...