Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 HDi - MilanF1 - 550 000 km - Příběh končí

Recommended Posts

Odesláno
Já ty ložiska nemám v háji, jenom vazelína zhrudkovatěla. Vybral jsem ji a dal novou. Ložiska by měla ještě fungovat. Mají jenom 300 tkm. :aut

Nesmysl, jenom jsi s ohledem na tvoji cestovní rychlost neslyšel že hučí páč se to nejvíc projevuje kolem 90tky :D. Kžadopádně ty ložiska jsou po smrti. Namazat je můžeš, ale jak kuličky tak oběžný kroužek už jsou poškozený. Mimochodem takovej postřeh z praxe - po namazání to obvykle začne hučet ještě víc než před tím ;)

Odesláno

Čéče,kolik jsi těch zaměstnání obešel,jen co si tak pamatuji co jsem tu četl,česana MB,něco s řízení skupin obchodáků, odsiření elektráren,ted ty ložiska,co máš za hlavní obor:)

Odesláno

Nene pro Česanu jsme dělali jen v rámci společného výzkumného týmu, pokud se dobře pamatuju tak ze strany Česany byl hlavním řešitelem p. Lohnický, ale už je to dlouho. Mimochodem šlo právě o vibrační diagnostiku - konkrétně pro převodovky, protože jim hučely... a taky přístroj pro diagnostiku klepání hydroštelů... ale jinak jsi to vcelku vystih ;)

Jo koukám, že jsem přehlíd otázku, můj hlavní obor je obchod/marketing - obvykle velím nějakému týmu co \"okrádá\" ty druhé.

[upravil dne 29/12/13 19:17 od koblih69]

Odesláno

Rozumím, ložiska se zdají být OK, od pohledu a jsou hladké.

Druhá strana na tom byla lépe než ta na fotce, ale taky už vazelín hrudkovatěla.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Prohraboval jsem staré papíry k autu a koukám, že při prvních prohlídkách u Domanského se při výměně oleje do motoru dával 10W-40 ... a já tam leju 5W-40 :mad:

Takže tam budu dávat zase desítku ...

Odesláno

Horší olej? Já poslední dobou si říkal, že přejdu na 10W-40, aby motor tolik neklepal. Stejně v našich končinách je 5W zbytečná. :myslim

Odesláno

5W 40 ma lepsi mazaci vlastnosti za studena, tak proto je 10W 40 horsi :) sam jsem do prvniho cabria daval 5W 40 ikdyz tam predtim byl 10W 40, a stou petkou to bylo po startu tizsi :)

Odesláno

Ale u benzinu, ne? U mě bude po 300 tkm pětka málo mazat hydroštely, které už nebudou úplně OK... takže to klepe.

[upravil dne 26/1/14 19:50 od MilanF1]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Stříknul jsem spodek kufru. 2 hodinky práce. Nejvíce času zabrala příprava podkladu. Žádná hrůza to zespod nebyla. Ale raději jsem to stříknul BODY, když si vzpomenu na 309, kde po 20 letech bylo kufrem vidět ven. :bojim

Fotky nic moc, ale tak trochu pro porovnání.

post-15148-14109636340484_thumb.jpg

post-15148-14109636341195_thumb.jpg

Odesláno

Není, dloubal jsme do toho šroubovákem :D. Je to ještě neočistěné (14 let provozu bez pozornosti).

Podobnou barvu mělo i uchycení rezervy. Skrz to rozhodně není. Všechno povrchově.

post-15148-14109636342613_thumb.jpg

[upravil dne 18/3/14 19:14 od MilanF1]

Odesláno

Přesně jak píšeš.

Nečekám od toho zázraky, je to spíše pro můj vnitřní klid, že snad časem nebude děravá podlaha v kufru.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...