Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 HDi - MilanF1 - 550 000 km - Příběh končí

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Originální autorádio přestalo fungovat. Dal jsem jiné, ale nakonec se mi podařilo sehnat to samé (původně z Ulysse), ale je minimálně používané, prostě super. Dlouho jsem neměl radost z takové prkotiny. :D 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám na cestě další prkotinu a budu rozšiřovat výbavu vozu o zajímavý prvek. A to origo CD měnič. :) Díky bohu fabrika od rádia natáhla kabel pod zadní sedačky, takže snad jenom zapojit. Třeba výše zmíněný Ulysse natažený kabel neměl.

Jinak na autě se nic neděje, už jsou nazuté zimní. Jenom jsem zjistil, že zadní silent pravého ramene je na výměnu. Je tam asi 110 tkm.

Odesláno

Kde ten CD měnič bude ? Pod zadními sedačkami ? Taky tam máme kablík vyveden .. Ale to spíš asi přijde někam na stranu v kufru, ne ? Aby člověk vyklápěl sedačku pokaždé, když bude chtít vyměnit obsah ..

Odesláno

Coz o original ale o kvalitu samotnou :( 

Ono dnes neni problem do MP3 udelat miliardu prisnicek alb ale to co pak leze s flesky ..... nekdy skoro az hanba.
A pokud je audio alespon na urovni lepsi "HI-FI" sestavy tak urcite klidne kopii ale klasicke CD .....

Ale pisu je to pak spis o zvuku - nekomu staci chytrej mobil a ty dve pecky jsou pro nej max.blaho ;)
A urpime kdo z nas ma starou klasiku od poctiveho zesilovace repro az pro nejaky kvalitni zdroj - cd  ......

Odesláno

radim.1008:  to není osobně mám origo CD odpojený a mám místo toho ,,krabičku" na mp3. Přestalo mě už dáávno bavit vypalovat CD do auta. Nehledě na to,že MP3 krabička je odolná víc na ,,tankodromy" po ČR.

Lihous : to je pravda, osobně hudbu co mám rád tak si mp3 vybírám hoodně a pokud chci dobrý poslech tak s kvalitou nejdu pod 256kb/s hlavně u JBL soustavy.  V sedanu mám obyč repro origo co je a tam mám vypozorovaný, že není ani 128 a 256 poznat. Prostě origo repro jsou hodně tragický ale pořád lepší třeba než to co se dáva do obyč verzí výbav u koncernových ,,aut" :)

Odesláno

Hm .. original ... tak jako kdyby 100% ostatnich veci na tech nasich autech bylo original .. tak jak ma bejt .. pak se o tomhle muzem bavit. Me uz je to taky ted vlastne jedno, jak u 306, tak u 407 co se tam da .. a ted nemyslim tuzink z Teska, myslim treba dodelanej AUX kabel a tak .. :)

Odesláno

V autě origo rádio, tak na něj dám měnič, stál pár peněz. Dám ho někam do kufru, ke straně. Ani nevím, kde byl origo umístěn.

Mně stará škola v podobě CD nevadí, mám jich doma hromadu, včetně MC kazet, které mi tedka hrají v origo rádiu. :D 

• O 2 týdny později...
Odesláno
V 1. 11. 2016 at 10:46, John napsal:

Nehledě na to,že MP3 krabička je odolná víc na ,,tankodromy" po ČR.

Tak jsem konečně vyzkoušel ten měnič a i když jsem jel po "tankodromu", CD běželo naprosto v pohodě. :) 

Už jsem měl měnič v autě od Pioneeru a ten nebyl tak odolný. 

• O 3 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Dneska je slavnostní den. :) 

Mimoto, že mám narozeniny, slaví 16 let provozu i 306tka a aby toho nebylo málo, dneska překonala 400 000 km. A pokud by na STK nebylo moc lidí, udělal bych i STK. Pojedu tam zítra ráno, snad to bude lepší. 

Navíc GTIčko dneska odjelo s novým majitelem a cabrio mám na lakovně (budu psát do patřičného vlákna).

Obraz025.jpg

Upraveno uživatelem MilanF1
Odesláno (upraveno)

Vzhledem k tomu, že jsem s autem spokojen, plány jsou "dojezdit, co to půjde". Ale už přichází opět cyklus zvýšených výdajů. Mám v zásobě tyto díly: vstřiky, čerpadlo, alternátor, startér, brzdiče, servo. Takže ani není důvod měnit. Rád bych pokořil 500 000 km.

Nicméně je pravdou, že nyní pokukuji po něčem mladším. Ale z nabídky Peugeotu se mi líbí až auta cca od roku 2010. A nejraději bych spojil auto pro denní použití a sportovní charakter. Z toho mi plyne v podstatě jenom nová 308 GTI s 200 kW, to je cenově úplně někde jinde. :D 

Odesláno (upraveno)

Jelikož dnes nebylo hezky, konečně jsem udělal olej a filtry, už jsem přejížděl 600 km. :D 

Takže olej TQ7000, k tomu filtr + palivový a vzduchový s filcem. Zároveň jsem z filtr boxu vysál písek a mouchy a po několika letech vyčistit váhu vzduchu - čidla byla mastná. Neočekávám, že auto pojede lépe, ale alespoň pro ten pocit. 

Ještě mě čeká výměna čerpadla ostřikovačů a silentbloky předních ramen - na STK sice technik říkal, že je to OK, ale jsou vymačkané, cítím to na chování auta. Podle technika STK to prý s tím servisem přeháním. :D 

Výhledově budu dělat přední brzdy. Kotouče tam jsou 140 tkm a destičky 100 tkm. Chladič vody je originální, je v očekávání, kdy bude téct. Řemenice na klice (má 170 tkm) - předchozí dala 230 tkm než se utrhla) a pomalu se blíží další výměna rozvodů a nejspíše i přední tlumiče. :) 

Odesláno

Ne, chladič neteče, ale po takové době je to až divné. :D Já mám třeba i podivnou zadní nápravu, pořád je dobrá. :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...