Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím páni, rád by som dotaz ohľadne ložisiek / ABS snímačov.. 

Vymenili mi obe predné ložiská a prestalo fungovať ABS / ESP.

Diagnostika hlási obidve predné kolesá ako "Koherencia..." 

ABS čidlá menené neboli, pred výmenou žiaden problém. Mechanik spomínal, že nové ložiská mali vraj nejaké zúbky trošku iné. Od jeho kolegu som počul, že vraj sa dávali do 407 nejaké 2 druhy snímačov (2 rôzne značky).

Nové náboje sú značky Delphi

Otázka teda znie, je možné, že to založili správne, len treba iné snímače? (napr. tiež značky Delphi?) - to by bolo najlacnejšie riešenie, 19€/ks.

Alebo je potrebné iné, nové náboje inej značky?

Alebo je to fakt len taká pakovina, že založili obidve ložiská naopak? (ak áno, dajú sa "otočiť"?)

Vopred pekne ďakujem za objasnenie.

Odesláno

Na jednej strane ložiska máš magnetický krúžok z ktorého snímajú snímače či sa koleso otáča, ak je nasadené opačne snímače nemajú odkiaľ dostávať informácie.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Dobré ráno chlapi, mám len jednu otázku. Hydraulický blok ABS a riadiaca jednotka ABS je to to isté alebo sú to dve rozdielne veci? Na diagnostike vypísalo chybu hydraulického bloku ABS, ale na nete nič také nemôžem nájsť.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim vsetkych , vidim ze toto je rozsiahle tema, tak sa pripojim. Ja som jedno tema zalozil no k nicomu som nedospel, zacali mi upozornenia tu zname abs,asr,esp ... Bol som na dia chyba predneho a zadneho snimaca, oba som vymenil, nakolko v domacom prostredi zadne som koli problemu s nadrzouiba nakabloval. Nakolko kabel je iba vodic takze som kable prerezal spojil zaizoloval. No kontrolka nezhasla a svieti nadalej. Je potrebne na dia zavadu zmazat ale by mala zmyznut sama, srdecna vdaka.

Odesláno

Měla by zhasnout sama, ale je otázka jestli jsi to dobře udělal, když jsi to tak ..... tím střiháním kabelu.

no kluc v zapalovani nebol, dvere boli pozatvarane , a kabel je iba vodic, biely a cierny kablik, tak som ich spojil zaizoloval a vlastne som spojil vedenie takze signal musi ist dalej, co je dolezite je cidlo a to bolo nove

Odesláno

Tak kupil som si diagnostiku, a nacital zavady, a skoro ma piclo. Ze trvala zavada cidla praveho zadneho kolesa, takze dva som vymenil a odide dalsi, na slaktrafenie.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Foto abs diagnostiky, po zmazani zavad a aj zavad motora kontrolka poruchy motora zhasla po nastarovani a z abs vykazuje uz iba obe zadne cidla.

Spoje su naletovane nakolmo som medaval dolu nadrz.

Co sa airbagou tyka suvisi to z urcovanim rychlosti nakolko sa odpaluju na zaklade zistenej rychlosti vozidla pri naraze.

post-33831-0-64726300-1441376766_thumb.j

post-33831-0-44516500-1441376805_thumb.j

Odesláno

no skusim pozriet, ja osobne si nemyslim ze je problem v snimacoch , ci dokonca dajaky aj bol pred vymenou, cele mi to pride zahadne.

Cidla v dia pisu ze elektricka zavada kod C1335 ,

Odesláno

chalani dalsi poznatok (mimochodom stale sa trapim ) , meral som ohm na cidlach , nakoko v dia mi hlasi ze zadne cidla elektricka zavada, a pri skuske v dia ci idu nevykazovali hodnoty ALE po namerani odporov mali vsetkzy aj v predu aj v zadu uplne rovnake hodnoty.

Prosim naozaj tu nikoho nic nenapada?

dikes

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

u 407 se neměří odpor.. to šlo u 406... osobně jsme vyměnil dohromady 3x přední čidlo než sem opravil chybu. Pomohlo mi vyčíst otáčky všech kol na origo DIA. Až pak sem zjistil kde je chyba

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Tak se řiď tvejma informacema a vyměň všechny čidla... nakonec ABS jednotku. A pak zjistíš že je špatnej drát od ABS ke snímači. ahoj

Odesláno

No ja mam ine informacie, odpor musi vykazovat kazdy snimac na kazdom aute.

kazdopadne ak vykazuju akukolvek hodnotu ukazuju taku istu ako funkcne snimace.

pozor na odpory nepozeraj tymto sa riadiť nedá. Tiež som nedavno menil zadny ľavý snímač a keď si pozorne prečitaš to vlakno tak prídeš nato že sa to da zmerať voltmetrom. Že pri naštartovanom aute a pri zapojenych všetkych snimačoch musiš mať na konektoroch napätie okolo 12V na ktorom nemaš tak ten snimač je vadny alebo prerušený kabel. Napätie som zmeral tak že som kable napichol ihlami. Alepozor na skrat! mam to odskušane,takže takto zistiš vadny snímač aj bez dia. Ale ked maš dia tak je to rýchlejšie.
Odesláno

dnes mi pridu nove snimace, nastastie ich mam za dobru cenu tak vymenim podctivo, ze popustim nadrz dolu. Ak to nepomoze tak potom sa budem musiet postavit do radu ku autoelektrikarovi.

Vecer budem informovat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...