Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Total transmission BV 75W80 , staci zkontrolovat na kontrolnim sroubu (zboku prevodovky, hladina ma byt u rovne stojiciho auta na spodni hrane zavitu) ,jestli vymenit zalezi na tobe, dela se to tak po 100-150 tis. km ale nijak predepsano to neni

Odesláno

asi 2l, a mas problemy pri razeni, napr. pokud je prevodovka studena, ze by tam sla spatne 1 nebo 2 nebo zpatecka ?

rikam, vymena neni predepsana, jsou lidi co to nemeni nikdy, meni se to bud jen preventivne, nebo kdyz se sundava prevodovka napr. kvuli vymene spojky nebo kdyz prevodovka spatne radi.

Odesláno

řazení mi jde v pohodě.Já jen že za dva měsíce jedu do Itálie tak budu měnit všechny filtry, komplet přední brzdy,olej, tak jsem myslel i ten převodový.ale pokud to není nutné tak jen skontroluji hladinu

Odesláno

ja mam 84000km a vymenil som...cela robota trvala asi hodinu...naklady 2*8,90€ za olej..uz spominany Total Transmission BV 75w-80, moze to len pomoct...

Odesláno

To jo nemenit, ale kdyz ho clovek vymeni, tak vidi jaky je tam humus!! Ja menil na 120tis a to uz nebyl olej, ale mazut. Ted se radi mnohem lepe.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím všechny :papa , chtěl jsem se zeptat kudy nalét olej do převodovky. V horní části je plastová krytka (odfuk ??) tak tudy, nebo přes kontrolní otvor?

Měnil jsem pružiny a vyskočila mi poloosa, tak mi vyteklo cca 0,2-0,5l olivky :fnuk

• O 6 měsíců později...
Odesláno
Zdravím všechny :papa , chtěl jsem se zeptat kudy nalét olej do převodovky. V horní části je plastová krytka (odfuk ??) tak tudy, nebo přes kontrolní otvor?

Měnil jsem pružiny a vyskočila mi poloosa, tak mi vyteklo cca 0,2-0,5l olivky :fnuk

Z boku převodovky je kulatý uzávěr na čtyřhranný klíč. Je to kontrolní šroub na hladinu oleje, ale taky se tudy plní, nebo doplňuje olej. :papa
Odesláno

Z boku převodovky je kulatý uzávěr na čtyřhranný klíč. Je to kontrolní šroub na hladinu oleje, ale taky se tudy plní, nebo doplňuje olej. :papa

Děkuji za ohlasy i po tak dlouhé době.

Jen pro upřesnění, ti kteří by hledali kontrolní šroub na převodové skříni u Peugeota 206 r.v. 2006 , tak prostě nění. Na skořepině zůstal pouze nálitek v místech, kde v minulosti býval.

Tak mi nezbývalo, něž to řešit přes dýchátko v horní části :D

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Zdravím Všechny a měl bych dotaz, jestli kromě nalévacího a zároveň i kntrolního otvoru u převodovky, ještě neexistuje nějaké čidlo, které hlídá minimální stav oleje v převodovce. Mám pažouta 307, 1,6, 16V z roku 2002. Děkuji za odpověď. :)

Odesláno

Goldas

žádné čidlo tam není, olej se nemůže z převodovky ztratit jen tak, vždycky by měl být únik oleje vidět pod vozem...,v podstatě olej uniká jen přes gufera poloos a přes gufero předlohy--v tom případě olej teče ve spoji motor-převodovka, neuškodí pravidelně kontrolovat stav oleje v převodovce :myslim

• O 4 roky později...
Odesláno (upraveno)

zdravim kolko  oleja ide do mojej prevodovky  307SW   2003 rok   2.0hdi  79kW a ma to daky kontrolny srobik 

VF33HRHSB82969448

Upraveno uživatelem huno74
Odesláno

zahřej olej delší jízdou a hned ho vypust šroubem na diferáku, pak nalij 2 litry oleje (ofiko píšou 1.9 litru), ale nic se neděje, když naleješ dva litry Total Transmission BV 75W80, nalít můžeš odvzdušnovacím ventilem nahoře na převodovce

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...