Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To vim. Mam ale pocit ze se mne a mentonimu snazite namluvit ze projevy nasich motoru jsou v poradku. Proste ve 3000ot to vypada, jako kdyz vas nekdo capne za prdel a nechce pustit dal.

Odesláno

Vysledek diagnostiky - akorat tam byla zaznamenana chyba merice prutoku vzduchu (protoze jsem se jel jednou projet bez vahy). Ale nic jinyho. Ovsem byl to pokus pri testovani novyho diagnostickyho programu, nicmene problem bude zrejme nekde v podtlacich nebo regulaci turba...nevim. Chce to hledat.

Na vahu to nevidim...vetsinou kdyz je vaha v coudu, tak auto huli..

[upravil dne 20/4/10 Jirke HK]

Odesláno

problem asi vyrieseny....

tak som sa na tu vahu vzduchu este raz poriadne pozrel a zistil som ze hadica bola slabo zatiahnuta a na tom sitku vahy vzduchu bol asi povlak od tech. benzinu s ktorym som ju pred tym cistil - asi bude pravda ze sa to ma cistit iba stym sprejom na vahy vzduchu.... ja som tomu pomohol tak ze som to sitko iba suchym cistim prstom vycistil a hura,, uz to ide....

Vcera som to skusal a neda sa to porovnat - auto sa zoberie aj na nizsich otackach a dostal som z neho vcera takme 180km/h - to bol ale len test.....

Odesláno

Tak to je teda zajimavy...

Ja jsem koupil vahu novou, vymenil a chovalo se to uplne stejne, ne-li hur v nizkych otackach. Tak jsem ji vratil.

Natankoval jsem v utery AGIP DieselTECH, no a jezdim s tim autem denne cca 80km mimo mesto a mam pocit ze pomalu oziva. Maximalku jsem zkousel - to bylo v utery - porad jen 165km/h...nicmene mam pocit ze to uz tak liny neni, ale u tech 3000ot tam porad drobne zavahani citim. Nekdy vice, nekdy mene.

Ten sprej na cisteni vahy vzduchu je k sehnani kde ?

Odesláno

neviem kde sa da kupit ten sprej na vahu vzduchu ale urcite v niekde v autosuciastkach... Inac ja mam menene vsetky filtre a nepomohlo to nic..... ale ako som pisal uz to slape celkom dobre,, konecne mozem zaradit 5 pri 70km/h co predtym som mohol az od cca 90km/h....

Odesláno

Připojím se taky do věčný diskuze o čištění váhy vzduchu:

nedalo mi to, jak se to tu furt probírá, tak minulý víkend jsem ji vyndal, prohlídl a vyčistil.

Váha tam je bez vyndání od výroby a byla čistá, jen na povrchu vnitřní trubky i na termistoru bylo znát mikroskopický černý povlak.

Ten podle mně nemůže mít vliv na přestup tepla do termistoru ani do tělísek za ním (termistor měří teplotu vstupního luftu a ta pásková tělíska za ním slouží k měření množství proudícího vzduchu).

Jinak kdo tam má mouchy, lupení a jinej bordel, má díru ve vzduchovým filtru. Sítko před váhou je navíc dost jemný na to, aby zachytilo i mouchu standartního vzrůstu. Pokud je v sání sucho, na doučástkách nemá nárok díky proudu vzduchu nic ulpět.

Prostříkl jsem to isopropylovým sprejem, jemně ušudlal štetečkem od vodovek (takovým tím černým kulatým, ne plochým s tvrdýma štětinama).

Žádnou změnu jsem nepozoroval, jen mám dobrý pocit, že jsem udělal kontrolu váhy :papa

Závěr: kdo se stará o vzduchový filtr (výměna, občasné vyfoukání mezi výměnama a kontrola neporušenosti) a nejezdí brodama, vysokou mokrou trávou anebo prostorem, kde v ovzduší převažuje mastnej kouř nad vzduchem (např. vnitřek udírny), ani nepotřebuje vědět, že váha se má čistit speciálním sprejem za tři stovky...

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Když jsem včera mimojiné měnil vzduchový filtr narazil jsem na dvě podivnosti:

1. ze spoda nádoby vzduchového filtru je hadička, co nikam nevede

2. na dně je malá dirka cca. 5mm

Máte to tam také? Spíše tedy tu dírku???

[upravil dne 18/7/2010 GOHii]

[upravil dne 18/7/2010 GOHii]

Odesláno

Na tom zase není tak nic divnýho, kolikrát to tahá víc než je v papírech, hlavně ten tachometrový údaj při 190 je nějakých 178 reálných..

• O 5 měsíců později...
Odesláno
problem asi vyrieseny....

tak som sa na tu vahu vzduchu este raz poriadne pozrel a zistil som ze hadica bola slabo zatiahnuta a na tom sitku vahy vzduchu bol asi povlak od tech. benzinu s ktorym som ju pred tym cistil - asi bude pravda ze sa to ma cistit iba stym sprejom na vahy vzduchu.... ja som tomu pomohol tak ze som to sitko iba suchym cistim prstom vycistil a hura,, uz to ide....

Vcera som to skusal a neda sa to porovnat - auto sa zoberie aj na nizsich otackach a dostal som z neho vcera takme 180km/h - to bol ale len test.....

mozes mi toto prosim presne popisat???

toto potrebujem asi ai ja :)

Odesláno

Já ztrátu výkonu posoudit nemohu, protože to nad 3 000 netočím, ani po dálnici, to bych tachometrově jel 140 km/h. Nicméně zde je graf výkonu http://www.hs-elektronik.com/datenblatt-e/peugeot-307-20hdi-90ps-205nm.html

Samozřejmě koukat na modrou křivku a od 3000 padá točivý moment. Takže mezi 1500-3000 je nejlepší točivý moment.

PS: Grafy výkonu jsem nikdy nemohl najít, až na této stránce. Nebo našel, ale jen orientační a nebylo to pravdivé. Zde bych tomu věřil.

• O 2 týdny později...
Guest Brendik
Odesláno

Čaute pežoťáci neviete náhodou prečo mi auto medzi 1800 až 1900 otáčkami a zaradenom hlavne 4a5 prevod.stupni trhá autom musím buď podradiť alebo viac stupiť na plyn váhu vzduchu som už vyčistil nevypisuje mi žiadnu chybu.Ďakujem.

Odesláno

Hm, ked som mal este kedysi 306HDi 66kW (vstrekovanie Bosch) tak sa mi to zdalo celkom zive vozenie. Urcite viem, ze chodila tachometrovych 190km/h. Preto sa dost cudujem, ze vam to chodi takto. Sice je 307 vyssia a o nieco tazsia ale zeby to malo az taky velky vplyv? :myslim

Odesláno
Čaute pežoťáci neviete náhodou prečo mi auto medzi 1800 až 1900 otáčkami a zaradenom hlavne 4a5 prevod.stupni trhá autom musím buď podradiť alebo viac stupiť na plyn váhu vzduchu som už vyčistil nevypisuje mi žiadnu chybu.Ďakujem.

mam ten isty problem,len mi to robi pri 1700 otackach....zacalo to po vymene palivoveho filtra...ale zkontroloval som ho este raz a vsetko ok...tak neviem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...