Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

V poslednej dobe (tak mesiac dozadu, možno viac) začal motor nejako moc nahlas klepať, myslím taký typický dieselový klepot, ako majú napr. 1.9D, predtým bol podstatne tichší. Klepe aj za studena aj keď je zohriaty. Neviem na čo sa zamerať, čo by to mohlo spôsobovať? Auto má najazdených málo cez 200.000, mám ho chipnuté cca od 150.000km, ťah motora je v poriadku, na výkone nebadať nejaké zníženie. Keď mu naložím tak celkom slušne zadymí :myslim ale to dymí už dlhšiu dobu, aj keď to nezačalo hneď po chipe. Teraz som menil aj IC lebo bol deravý ale to moc ani nepomohlo. Vie mi niekto poradiť na čo sa zamerať s tým klepaním a aj s tou dymivosťou? Ďakujem

Ešte jedna podstná vec ma napadla v súvislosi s tým klepaním, že asi od tej doby čo to začalo mi nadvihuje mierku oleja :( Keď ju zatlačím ráno na miesto tak poobede už je nadvihnutá

[upravil dne 8.4.2010 loque]

Odesláno

Neviem ci nebudem treapt blbosti - ale mierku mozu nadvihovat silentbloky motora, lebo su uz zrele na vymenu, myslim. A dymivost - ak nebol meneny, tak katalyzator.

Ale klepot by asi neovplyvnili ani jedno z tohto!

[upravil dne 8/4/10 Kajo]

Odesláno

No klepe na volnobeh, bol som u kamaráta v servise a tiež mi hoovorí že remenica, že to často odchádza na týchto motoroch, aj ma viete pripraviť že koľko to asi bude stáť orientačne?

Odesláno

Řemenice v korunách českejch cca 2000,- ale záleží jakou značku a kde ji koupíš.

Já jsem se na ní koukal zezhora a na volnoběh docela házela do boku. Po přidání se zklidní a klepání - bouchání utichne. Zkus se podívat.

Odesláno

to s tou měrkou-> mam hdi a taky mi to dělá.. zjistil jsem ale, že to je tim, že se měrka zasune do díry ve filcu zespod kapoty-> jak davaš kapotu nahoru, vezme s sebou i měrku.. ted už mi to myslím nedělá.. schvalne to zkus i při chcípnutym motoru-> zasunout měrku, zabouchnout-> zvednout kapotu..

Odesláno

No skúsim to u toho známeho v servise pozrieť ale on mi tiež vravel že to bude tá remenica, tak uvidím. A čo sa týka toho vyhadzovania olejovej merky tak silentbloky by to nemali byť, lebo tie som už dával meniť tak asi skôr to tesnenie pod hlavou :bojim

Odesláno

o tom vyhazovani olejove merky jsem tady nekde cetl, ze to muze mit souvislost s ucpanym odvetranim klikove skrine ...

no a potom, tu merku muze pry i zvedat ten plastovy kryt na motoru, muze byt spatne uchycen, nebo nemusis mit vsechny ty kolicky, na kterych drzi a pri jizde a vibracich tu merku vyhodi kousek ven ...

Odesláno

no ten plastový kryt tam momentálne vôbec nemám, tie gumové medzikusy, ktoré ho držia nejako neprežili túto zimu, všetky sa odtrhli :D

Odesláno

Měrka se mi haupnou nevysunuje, ale na ty utržené gumové sloupky si připrav přes 600Kč (á cca 160kč, málem mě kleplo).

Odesláno

To nestojí tolik,tos přehnal.Já to kupoval před rokem a přesnou částku už nevím,ale určitě vím,že tolik ne. A kupoval jsem je v Citroenu,tam už jsem koupil víc věcí levněji než v Pežotu.A kdybys nechtěl dát ani kačku a byl manuálně zručný tak se dají i vyrobit.

Odesláno

Na vstrekovačoch odmeriam prepady, že ako vyzerajú, lebo tiež ma napadlo, že by mohla byť v nich chyba ale zase to mi vraveli že keby je problém vo vstrekovačoch tak je problém naštartovať, ale štartuje bez problémov, ale v každom prípade ich dám skontrolovať

Odesláno

Jo,ale pozor u vstřiku Hdi jsou 3fáze vstřiku - což chce spec. stolici- na seřízení a u Peugeot to bude rána , oni daj radši nový vstřik, neb maj jistotu. Slušná firma přes vstřiky je\" Bosch - Černík Plzeň\" [upravil dne 8/4/10 jakstone406]

[upravil dne 8/4/10 jakstone406]

[upravil dne 8/4/10 jakstone406]

Odesláno

Tak jsem krom jiných věcí včera měnil tu řemenici která i s řemenem viditelně házela a byla v čudu. Potom jsme nastartovali a k nasraaní jsme zjistili že nás ten klepavě bouchavej zvuk neopustil :bojim

Následně jsme po detailnějším ohledání zjistili že se ještě k tomu odporoučela horní napínací kladka. Po přitlačení klíčem to utichalo.

Takže kromě vadné řemenice je na vině i napínací kladka.

Pokračování příště :ticho

Odesláno

No mne keď menili rozvody tak tam menili asi aj nejakú napínaciu kladku ale tú remenicu čo vraj zvykne odchádzať, tak na tú sa teraz chystám, len keď ja auto potrebujem každý deň a nájsť deň, kedy mám ja trochu času a kedy na mňa majú aj čas v servise je celkom komplikované :grr Dúfam, že tento týžden sa to podarí, potom dám vedieť, aký je výsledok, lebo už sa s tým aj hambím jazdiť, každý čo ma pozná si to už všimol, že aké je to hlučné :fnuk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...