prca Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 Ahoj.mám 2,0 HDI 2000 90 koní.Od výměny rozvodů v servise je za chodu motoru je slyšet takové kovové klepaní nebo chřestění.je to znatelné hlavně při jízdě .Tento zvuk se zesiluje a těsně nad 3000 otáček úplně zmizí.Dotaz zní jaký je rozdíl v klepání odhcázející řemenice a nebo dvouhmotého setrvačníku.Jak se projevují odcházející tyto části.Hodně se tady píše o řemenici,ale nevím o které?Na tomto motoru jsou dva řemeny???Nechal jsem si před 15000 vyměnit rozvody a museli mě vyměnit nějaké gufero a vyměnit toto ozubené kolečko.Je to to o čem se mluví v souvislosti s klepáním?Kolečko prej nemohli v servisu sundat tak do něho klepali kladivem jak je zřejmé na fotografii.navíc evidentně knourá řemen,prej je to normální.může toto vše mět něco společného s rozvody???Díky moc za každý příspěvěk.Potřebuju každou radu.V tom servisu od toho dávají ruky pryč. Citovat
oddie Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 Žádný dvouhmotový setrvačník nemáš, pokud máš 66kW (90k) verzi. To rozvodové kolo někdo sundaval páčením šroubovákem, od toho je ten kraj vylomený. Řemen kňourat nesmí, pokud někdo tvrdí, že je to normální, zasloužil by nakopat. Pravděpodobně jej přepnuli. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 ten zvuk může být od řemenice na klice,která žene alternátor atd., ta řemenice je odpružená uprostřed gumou a často odchází jako většina dnešních motorů,i tvůj má dva řemeny--jeden pohání rozvody (ozubený) a druhý pohání alternátor,kompresor klimy,čerpadlo serva atd. (drážkovaný) [upravil dne 7/4/10 ozzy56] Citovat
HonzaZ Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 Ovšem je otázka, zda má odpruženou řemenici? Některé 2.0 HDI 90k neměly odpruženou. Nejlépe VIN a uvidí se. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 tak odpruženou mají už 306 HDi 66 kw--aspon kluk ji má, myslím,že ty motory 66 kw ji mají všechny... Citovat
twoolf Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 vydává mi to pravděpodobně stejný zvuk, mám 80kw do 3000ot. jakoby chrastí ventily a nejednou to utne. Shodně se zvuk objevil po výměně rozvodů. nemůže to být chybou v časování? Kolečko rozvodů na klicve mělo ukrutnou vůli na klínku, cca 4mm, což je v přepočtu na úhel docela dost. mám v plánu zkusit propláchnout hydroštely, ale do výměny mám ještě 8tis. jinak kladky to nejsou - kontrolováno, vše nové, setrvák taky ne... Citovat
HonzaZ Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 No jak jsem to řešil, když jsem měl 406ku, tak jsou různé odpružené. Jsou jenom s gumovým mezikružím a nebo ty, které jsou problematické s tím gumovým zvonem uvnitř. Citovat
oddie Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 Odpružená řemenice vnějšího příslušenství je i na 205D z roku 84, jen tak mimochodem. Citovat
twoolf Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 řemenice nechrastí mám neodpruženou a zvuky jsou tam pořád. zní to jak obrovský vůle na ventilech. Citovat
prca Odesláno 7. duben 2010 Autor Odesláno 7. duben 2010 Díky moc za dopovědi.Dá se nějakým spůsobem zjistit jestli je to ta řemenice???De o to že na volnoběh to není tak moc znát.Je teda možné že by to byli hydroštely? Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 Původně zaslal: twoolf vydává mi to pravděpodobně stejný zvuk, mám 80kw do 3000ot. jakoby chrastí ventily a nejednou to utne. Shodně se zvuk objevil po výměně rozvodů. nemůže to být chybou v časování? Kolečko rozvodů na klicve mělo ukrutnou vůli na klínku, cca 4mm, což je v přepočtu na úhel docela dost. mám v plánu zkusit propláchnout hydroštely, ale do výměny mám ještě 8tis. jinak kladky to nejsou - kontrolováno, vše nové, setrvák taky ne... vůle na klínku?? co to je ? tam nebyl klínek asi,néé? Citovat
twoolf Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 clovece, v klikovce je ted uz nevim, jestli jen čep, nebo dokonce drážka s klínkem a v kolečku rozvodů totéž. Byl to originál, žádnej bastl. Rozvody jsem si dělal sám, nejsem v branži nováček, ale spíš jen koníčkuju. Nekecam, ta řemenice je pak už jen nasazená a dotažená šroubem. Nicméně kolečko rozvodů šlo pootočit skoro o zub... jak říkám zvuk mi připomíná velké vůle na ventilech, jen mě zaráží, že v 3000ot. jak když utne... s hydrovymezováním nemám zkušenosti. jo ta drážka je vidět nahoře na fotce jen mi přišla prostě moc široká... [upravil dne 7/4/10 twoolf] Citovat
ozzy56 Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 něco musíš mít špatně--je tam normal drážka v kole i klice a klínek, kolo je nasazeno na klínek poměrně lehce, ale BEZ VULE..., asi máš vybitou drážku na kole i klínek... Citovat
Partner Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 Tak promiňte ,ale Hdi mají konkrétně na této řemenici vuli snad všechny troufám si říci že nějaké ty rozvody jsem udělal a vule byla všude . Jo a tu velkou řemenici vem do ruky a bouchni do ní gumovým kladívkem , pokud zazvoní je v p..... ,tak ji vyměň umí to super paseku ve 130 km/h si udělá opravdu místo na odchod z motorového prostoru fakt rychle .. Citovat
twoolf Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 OK, takže vůl v kolečku na klice to nebude, napadá vás co tam může cvrlikat? napadají mě jen hydroštely, ale zaráží mě, že to v 3000ot. ztihne. Auto jede jako čert, spotřeba ok... Napadl mě použít před výměnou čistící přípravek na hydroštely, ale ještě mi to vychází na 2 - 3 měsíce... jezdím na sysntetiku, měním po 15tis. Citovat
BV406 Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 jezisi, 2-3 mesice ..... tak to vymen ted hned a hotovo ... aspon zjistis, jestli procisteni hydrostelu bylo k cemu .... Citovat
prca Odesláno 8. duben 2010 Autor Odesláno 8. duben 2010 Možná blbá otázka.Ale jakým způsobem se čistí hydroštely?Abych vyloučil jednu z možností které mohou cvrdlikání způsobovat? Citovat
twoolf Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 vycistiti to samozrejme muzu hned, ale prece jen je to necelych 5000 km od poslední výměny, tak jsem si říkal že ještě aspoň 5tis. ( cca 2 měsíce ) jinak na čištění jsou přípravky co se nalejou do oleje před výměnou, nechá se to proběhnout a vyleje. Je to nějaké rozpouštědlo usazenin a dělá to spousta výrobců. Citovat
jakstone406 Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 Ahoj. Samoštel(hydroštel) je slyšet při studenym motoru (než se dostane olej na vačku). Pokud jezdíš aspoň na 10w_40 a pokud za tepla cvrká furt ,tak jsou gufera na samoštelech v... Jo a hlavní řemenice na klice (lamely), ta se ozývá za studena. Čištění samoštelů - neznám - asi nějaká sr.. do oleje- škoda oleje a peněz. Třeba zkus napínací kladku.vodní pumpu- ložiska(i když to je asi blbost). Jinak dle obr. dobrej servis. Čau:myslim. Citovat
twoolf Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 gujfero na hydroštelu? kokal jsem po netu jak to vypadá á žádné gufero nevidím... http://autokelly.cz/#PATH=3761801;1088;196849;207604;592756;1434843|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0| Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.