igor4 Odesláno 31. březen 2010 Odesláno 31. březen 2010 Dnes mi po nastartovani po 1. krat vypisalo : Antipollution fault a zostala svietit oranzova kontrolka motora, asi po 6.tom nastratovani mi prestala svietit. Co to mohlo byt? mam to riesit(ist do servisu,na diagnostiku...) alebo je to jedna z \"beznych hlasok\"? Citovat
CelticGirl Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 Okamžitě s tím zajdi na diagnostiku.. může to znamenat spoustu věcí, už se to tady řešilo spoustakrát.. zkus google hledání.. Citovat
igor4 Odesláno 1. duben 2010 Autor Odesláno 1. duben 2010 Neviem ci to moze mat suvis, ale ostalo to svietit po tom co som dal auto mojej polovicke, chcela sa rozbehnut v kopci( 2x jej to zhaslo a na 3.krat pri starte vytocila motor do \"nenormalnych\" otacok .Ako keby mtor reagoval na to \"auuu to boli\" Ako som napisal zhaslo asi po 6. nastartovani. Ked som pozeral diskusie ohladne tejto hlasky tak niektorym to zostavalo svietit pravidelne a pritom auto sa spravalo uplne normalne. Mne to 3 rokoch co to mam napisalo po 1. krat. Rozmyslam, ze na diagnostiku pojdem ked by sa to objavilo znovu. Citovat
pastorek Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 Pri naftových motoroch je to pomerne bežná hláška súvisica s FAPom a aditívom, no ty máš benzínový motor. Môže to súvisieť s manželkynim zaobchádzaním ale ak zhasla tak sa to zase znormalizovalo. Ja by som to riešil diagnostikou až keby sa to opakovalo pri normálnom jazdení. Citovat
Michael coupé Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 neřeš to,tuhle hlášku ti to hodí i když dojde nafta nebo je jí tam málo.... pokud zhaslo,jako,že to vždycky zhasne,tak neřeš a CelticGirl zase neplaš,klídek to by forum nebylo,kdyby hned každý hodil paniku a mazal do servisu,kde většinou věděj hovínko.... Citovat
CelticGirl Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 Původně zaslal: Michael coupé neřeš to,tuhle hlášku ti to hodí i když dojde nafta nebo je jí tam málo.... pokud zhaslo,jako,že to vždycky zhasne,tak neřeš a CelticGirl zase neplaš,klídek to by forum nebylo,kdyby hned každý hodil paniku a mazal do servisu,kde většinou věděj hovínko.... Já nevím, podle mě je lepší dát pětikilo za diagnostiku, než něco zanedbat a dát daleko víc :-). Je to samozřejmě věc názoru Citovat
Michael coupé Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 Jako jo,tvá věc jen mi přijde zbytečné nezapřemýšlet co to může být a odjed na dia Citovat
igor4 Odesláno 1. duben 2010 Autor Odesláno 1. duben 2010 dik za nazory, osobne sa priklanam k nazoru Michaela vzhladom k tomu ,ze to prestalo svietit inak by som to okamzite riesil- isiel na diagnostiku. Citovat
robozv Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 ja som to tu popisoval ked sa to stalo mne teraz cez zimu /svietilo mi to furt/ bol som na diagnostike a auto mi vyhadzovalo PC tak mi nahrali najnovsi soft a zatial tuk tuk vsetko OK. Podla mna nastal nejaky nepomer splodin a to mohlo sposobyt tu hlasku. Aspon si to laicky myslim Citovat
robčo Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 mne to teraz v zime zasvietilo raz a hned to zhaslo dalej som to neriesil...nejaky snimac zosnimal nejaku chybnu informaciu, ktora v danom momente sice mohla existovat no po opatovnom nastartovani uz bolo vsetko v poriadku...a nie je ziadny problem..kym to nesvieti asi by som kvoli tomu na diagnostiku neutekal...pokial to nastalo po tom bolestivom rozjazde do kopca mohol byt motor prechlastany, predsalen dostal zabrat... [upravil dne 1/4/10 robčo] Citovat
kiloms Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 Taky si myslím, že v tuto chvíli je zbytečné utrácet za diagnostiku. Mán 2,0 litr benzín, koupil jsem auto před 1,5 rokem a od té doby se čas od času hláška o chybě objevuje. Někde jsem se dočetl, že to má souvislost s EGR ventilem a bohatostí směsi a podle mého pozorování, když se to objeví, tak je to po ujetí cca 50 - 100 km po dotankování benzínu. Autíčko jezdí pořát dobře, spotřeba taky dobrá, takže kromě toho, že se občas rozsvítí hláška s oranžovou kontrolkou, nemá žádné problémy. Citovat
simpe123 Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 Tohle mi dělalo teď v zimě. Tu hlášku háže lambda sonda. Nemusíš to startovat 6x za sebou stačí to vypnout a chvilku počkat. Pak už to bude v pohodě. Citovat
aaadada Odesláno 1. duben 2010 Odesláno 1. duben 2010 Původně zaslal: CelticGirl Okamžitě s tím zajdi na diagnostiku.. může to znamenat spoustu věcí, už se to tady řešilo spoustakrát.. zkus google hledání.. mě to hazí tuhle hlášku při každém nastartování, chodit každej den na diagnostiku tak se asi nedoplatim:-) Citovat
juho Odesláno 2. duben 2010 Odesláno 2. duben 2010 ja mam P 308 a presne po roku (v záruke ) mi to tiež vypisalo. Servis, diagnostika a problém je v snímači : konkrétne signál referenčného snímača valca na nasávaní ztrata sinchronizácie Citovat
bara Odesláno 2. duben 2010 Odesláno 2. duben 2010 Původně zaslal: simpe123 Tohle mi dělalo teď v zimě. Tu hlášku háže lambda sonda. Nemusíš to startovat 6x za sebou stačí to vypnout a chvilku počkat. Pak už to bude v pohodě. To není jen lambda sonda,to seš vedle.Jelikož mají pažouti dost nedokonalý diagnostický soft na různé chyby tak ten a.fault ukazuje kdejakou hovadinu co se tam stane.Není potřeba se ihned vzrušovat.O tom je tu toho hodně.Stačí si zkontrolovat vodu,olej,palivo a v poho.Ono to zmizne a pak se to někdy někdy smázne až je člověk na diagnostice v chybovém hlášení. Citovat
simpe123 Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Původně zaslal: bara Původně zaslal: simpe123 Tohle mi dělalo teď v zimě. Tu hlášku háže lambda sonda. Nemusíš to startovat 6x za sebou stačí to vypnout a chvilku počkat. Pak už to bude v pohodě. To není jen lambda sonda,to seš vedle.Jelikož mají pažouti dost nedokonalý diagnostický soft na různé chyby tak ten a.fault ukazuje kdejakou hovadinu co se tam stane.Není potřeba se ihned vzrušovat.O tom je tu toho hodně.Stačí si zkontrolovat vodu,olej,palivo a v poho.Ono to zmizne a pak se to někdy někdy smázne až je člověk na diagnostice v chybovém hlášení. Jj, to máš pravdu, záleží, taky jak se auto chová po tý hlášce. Byl sem s tím v servise, tak už vím, že v mým případě za to může mráz. A chybu háže lambda. Igor4 tady to chování auta popisuje trochu jinak, ale třeba by nemusel tolikrát za sebou auto mučit (startovat), když by chvilku počkal. Takže sem chtěl jen trochu pomoct. Ale to už jsme trochu [upravil dne 3/4/10 simpe123] Citovat
robozv Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 je dost mozne ako pise simpe123 ze to moze byt pocasim ja parkujem v parkovacom dome kde medzi vianocami bolo vhlko a stredom sa tahala hmla ako v Londine ked mi to zacalo vypisovat ale minule zimy auto parkovalo vonku a nic. Este mi vraveli ze mohla navlhnut riadiaca skrinka ale tomu sa mi nechce verit:bojim [upravil dne 3.4.2010 robozv] Citovat
twoolf Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Původně zaslal: aaadada Původně zaslal: CelticGirl Okamžitě s tím zajdi na diagnostiku.. může to znamenat spoustu věcí, už se to tady řešilo spoustakrát.. zkus google hledání.. mě to hazí tuhle hlášku při každém nastartování, chodit každej den na diagnostiku tak se asi nedoplatim:-) vyřaď EGR, vykuchej FAp ( pokud máš ), zkontroluj čidla před katalyzátorem ( nahoře u svodů ) a za katalyzátorem ( pokud máš ) uděll jsem výše uvedené a už 15tis v phodě. jede jak drak a spotřeba OK Citovat
smory Odesláno 3. květen 2010 Odesláno 3. květen 2010 zdravím pežoťáky mám 307 sw, mně se stává, že když jedu vě větší rychlosti tak se mi ukáše antipollution fault a pak mi auto padne do servisního režimu, když zastavím zhasnu motor a po chvilce nastartuju vše je zase v pořádku. neví někdo co to je a prosím o radu předem děkuji. šmory Citovat
HonzaZ Odesláno 4. květen 2010 Odesláno 4. květen 2010 Těch možností je více, nehledě na to že není známo co je to za motor. Jinak ale myslím, že tě diagnostika nemine. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.