strecofero Odesláno 24. březen 2010 Odesláno 24. březen 2010 Ahojte, som tu novačik,preto Vas skusených chcem požiadať o radu. Budete sa smiať ale neviem ako vymeniť žiarovku interieroveho osvetlenia /ked sa otvaraju dvere/. Ostatne funguju.....a robi to pri všetkych dverach...takže to bude žiarovka.... Nechcem tam niečo zlomiť....alebo poškodiť. diky Citovat
xplayer5 Odesláno 24. březen 2010 Odesláno 24. březen 2010 Já bych jen dodal takový dotaz: Jak zlepšit interní osvětlení? (zejména na zadních sedačkách, příp. sedadle spolujezdce) Myslím, že ta žárovička je na čtení někdy dost slabá :-( Citovat
Brizan Odesláno 24. březen 2010 Odesláno 24. březen 2010 Jestli se ti jedná o přední světýlko, tak to jednoduše otevřeš malým plochým šroubováčkem tak že ze strany trochu zapáčíš a kryt povolí.... Citovat
Brizan Odesláno 24. březen 2010 Odesláno 24. březen 2010 Původně zaslal: xplayer5 Já bych jen dodal takový dotaz: Jak zlepšit interní osvětlení? (zejména na zadních sedačkách, příp. sedadle spolujezdce) Myslím, že ta žárovička je na čtení někdy dost slabá :-( Jedině asi výměnou na SMD LED ale zase nevim jak je to u těchto žárovek se stmíváním. Nicméně to můžu zítra ozkoušet, mám je v parkovačkách tak to zkusim prohodit. Citovat
filas1 Odesláno 24. březen 2010 Odesláno 24. březen 2010 Původně zaslal: xplayer5 Já bych jen dodal takový dotaz: Jak zlepšit interní osvětlení? (zejména na zadních sedačkách, příp. sedadle spolujezdce) Myslím, že ta žárovička je na čtení někdy dost slabá :-( Dej tam nejakou silnejsi LED zarovku, stmivac ji nevadi. Citovat
Brizan Odesláno 25. březen 2010 Odesláno 25. březen 2010 Tak jsem to dnes pro jistotu zkoušel a není s tím žádný problém. Svítí to o 100% lépe. Do přední lampičky by byly nejlepší nějaké více diodové žárovky a do zadních stačí pouze s jednou diodou na špičce. Tam se světlo odráží a je zbytečné tam dávat vícediodové. Dost mě překvapilo jak suprově to vypadá. Určitě si to taky vyměnim:D Citovat
Judes Odesláno 25. březen 2010 Odesláno 25. březen 2010 Neviem ako u vás ale mne vnútorné osvetlenie svieti silno a na bielo (neviem či tam predošlí majiteľ už menil žiarovky) u mňa spokojnosť. Citovat
strecofero Odesláno 26. březen 2010 Autor Odesláno 26. březen 2010 Tak som to dnes...otvoril...tým priborovým nožíkom. Išlo to v pohode a bez škrabancov.... , no len som zistil,že ta žiarovka je OK. Skusil som ich poprehadzovať...ale beu uspechu. Po otvoreni hociktorých dveri nesvieti to stredne svetlo. Dokonca,ani ked vyberem kluč...sa nerozsvieti.... Tak teraz neviem,čo sa stalo......máte niekto nejaký nápad? diky:myslim Citovat
HonzaZ Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 A nemáš to jenom tím spínačem nahoře veprostřed vypnuté? Citovat
pkr Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Taky mě to napadlo.Byl si rychlejší. [upravil dne 26/3/10 pkr] Citovat
strecofero Odesláno 26. březen 2010 Autor Odesláno 26. březen 2010 Ahojte, no som to skušal.....študoval som aj manual.....lebo som už nevedel....čo ďalej....Bolo tam napisane,že ak otvorite dvere..a zatlačite tlačidlo uprostred....osvetlenie sa vypne. tj.nebude reagovať na dvere ani kluč. Zapnutie osvetlenia je zas pri otvorenych dverach stlacenim tochto tlacidla. ale nič tak neviem......Neni v aute niekde nejaky plošak...stmievač...čo to ovlada???? Ak ano,poprosim kde...alebo schema by bodla.....diky Citovat
HonzaZ Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Ono to všechno ovládá BSI. Jedině, ale tím si nejsem jistý, jestli to není zakázané diagnostikou. Citovat
Brizan Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Původně zaslal: Mirys Jaký typ žárovky je uvnitř? dík Stejná jako v parkovačkách - bezpaticová celoskleněnka 5W Citovat
Brizan Odesláno 26. březen 2010 Odesláno 26. březen 2010 Původně zaslal: strecofero Po otvoreni hociktorých dveri nesvieti to stredne svetlo. Dokonca,ani ked vyberem kluč...sa nerozsvieti.... Tak teraz neviem,čo sa stalo......máte niekto nejaký nápad? diky:myslim nemohl sis rozpojit ten konektor co je za světlem. Je tam spousty kabelů a tím pádem i větší rizio studeňáku. Zkus to ještě jednou vytáhnout a opět připojit... Citovat
strecofero Odesláno 27. březen 2010 Autor Odesláno 27. březen 2010 No....mal som to asi 5x rozobrate,ten konektor aj kontakty som pozeral.Skusim to premerat merakom...či funguje to tlacidlo....osvetlenie na spodu dveri funguje...takže asi jedine v BSI je nejaka chyba.....možno ak sme to mačkali...sem tam omylom sa niečo vyplo....Chcem sa spytať,ako sa dostanem do nejakeho srvisneho menu...kofiguracie nastaveni a tak. Kod do BSI mam...na karte....len som to cele prešiel...ale nič nenašiel....asi aj to,že je to v nemičine...a to šniclovanie..je fakt otrava.... diky:papa Citovat
strecofero Odesláno 27. březen 2010 Autor Odesláno 27. březen 2010 Takže som to zmeral. Konektor ma 4 draty....1x12V klučik...1xzem....1x spinac stredny /spina voci zemi/...1xpivod na strednu ziarovku od BSI1. Nasiel som schemy na 407,takze som to omerala všetkobolo OK. Kedže som si v TN dal zapajať alarm...išiel som to preveriť. No samozrejme chyba bola tam! Skrat ja BYKO!!! Vodiče z alarmu boli volne pohodene,slabo zaizolovane....skratovalo po poistkach...konektor na CAN BUS bol povytiahnuty...a žilky z neho sa oseba opierali. HRUUUUZA. cele to vypadlo na podlahu jak smetisko. UŽ SI NIKDY NEBUDEM DAVAŤ ZAPAJAŤ NIČ EXTERNE!!!!! Fušery!!!!!!!!!! Keďže je kosa...som to cele len zaizoloval...troška skulturnil. Zohnal som si schemy od alarmu...v lete to prerobim... Ale hlavne...zapol som klučik a svetlo sa rozsvietilo...a všetko funguje ako predtým.... TAKŽE BACHA NA FUŠEROV!!!!! Radšej origoš servisy ako všeliaky GARAŽOVI amateri!!!!! Keby tak zhorela BSI ...no neviem.... Citovat
pajo30 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Gratulujem to chcelo veľkú trpezlivosť. Citovat
marekxy Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 ja som daval led ziarovky na vnutorne osvetlenie v predu a v zadu a pri jazde mi zostanu slabo svietit asi budem musiet nechat jednu klasicku ziarovku. ledky maku maly odber a asi to nieje dost na uplne vypnutie. alebo mate nejaku inu radu ako na to? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.