Iceman1980 Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Menší dotaz Když koukám na inzeráty na 307 dost často tam býva že mají ASR Mě to taky tvrdili ale nejsem si jist Vím že je součástí ESP ale to nemám tak nevím jestli je tam ASR VIN VF33H9HZC84568662 Díky za radu Citovat
bubakkaja Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Asr je soucasti abs a vyhodnocuje jestli se toci kola porad stejne a na te strane ktera proklouzne zacne brzdit a ma to za vysledek ze auto nehrabe. Citovat
Iceman1980 Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 Původně zaslal: bubakkaja Asr je soucasti abs a vyhodnocuje jestli se toci kola porad stejne a na te strane ktera proklouzne zacne brzdit a ma to za vysledek ze auto nehrabe. AHA tak i součástí ABS a je na to nějaká kontrolka nebo jak poznám jestli ho mám či ne Citovat
AnotherOne Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Jednou z častí ASR je ABS, poďla servisboxu máš len ABS. Poznáš to jednoducho, zastav na krajnici kde je prach a kamienky. Prudko sa pohni. Ak ti koleso prešmykne ASR nemáš. Citovat
Iceman1980 Odesláno 21. březen 2010 Autor Odesláno 21. březen 2010 Původně zaslal: AnotherOne Jednou z častí ASR je ABS, poďla servisboxu máš len ABS. Poznáš to jednoducho, zastav na krajnici kde je prach a kamienky. Prudko sa pohni. Ak ti koleso prešmykne ASR nemáš. OK tak nemám protože to hrabe Díky:potlesk:potlesk Citovat
martin307 Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 ASR není součástí ABS, ale ESP a nebo je jen samostatně Citovat
sekaj Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Samostatně je u jiných značek např. škodovky to tak maj,ale Peugeot do 307 samotné ASR nedodával. Citovat
martin307 Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 zase jsem o něco chytřejší [upravil dne 21/3/10 martin307] Citovat
AnotherOne Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Tak aby bolo jasné - základ je ABS, nad ním je ASR a nad ním ESP. Citovat
HonzaZ Odesláno 21. březen 2010 Odesláno 21. březen 2010 Peugeoty nabízejí pouze buď jenom ABS, nebo ESP, jehož součástí jsou ABS i ASR. Citovat
Roman Bazi Odesláno 12. květen 2013 Odesláno 12. květen 2013 Abych v tom měl jasno. Když má307ma ESP, má i ASR, nebo může být jen ESP bez ASR. Poradíte prosím. Citovat
shark734 Odesláno 12. květen 2013 Odesláno 12. květen 2013 malo byt to byt sucastou ESP, kolesa na kamienkoch jemne prehrabnu a ASR ubere vykon a potom sa to chyti ...na lade sa s tym neda predbiehat [upravil dne 12/5/13 21:35 od shark734] Citovat
Roman Bazi Odesláno 12. květen 2013 Odesláno 12. květen 2013 Jde mi o to, když v inzerátu píšou ESP, znamená to jen ESP, nebo to má na tuty i ASR??? Citovat
shark734 Odesláno 12. květen 2013 Odesláno 12. květen 2013 pokial ja viem tak ASR je sucastou ESP ...v charakteristikach podla VIN, ASR pisane nemam Citovat
Roman Bazi Odesláno 12. květen 2013 Odesláno 12. květen 2013 Dobrý nápad, kouknout do charakteristiky:super. Já mám ESP i ASR, ale v charakteristice mám psané jen ESP. To by znamenalo, že ESP znamená i ASR. Jinak by to tam psali každé zvlášť. Citovat
Pino Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Tak abych se taky vyjádřil, ASR je systém protiprokluzu kol pri rozjezdu a ESP je elektronický stabilizační program, který umožňuje zabránění smyku. A pokud vím, tak ESP v sobě zahrnuje oba zmíněné systémy, tedy jak ABS tak i ASR. Pokud se nepletu. [upravil dne 13/5/13 20:07 od Pino] Citovat
kranky Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 asi ano, lebo ASR sa aplikuje len na hnanu napravu. tam pribrzduje koleso ktore presmykuje. a esp je aplikovane na vsetky napravy bez ohladu nato ci je hnana alebo ne za ucelom zabranenia smyku. sa mi zda ze niekedy bolo ASR aj samostatne, ale bez ESP, tam kde je ESP je automaticky, lebo to je kvazi funkcia ESP pribrzdovanie kolies pri smyku. [Edited on 13/5/13 22:17 by kranky] Citovat
Pino Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 Ale ASR nepřibržďuje kola, ale řídí elektroniku motoru a ubírá výkon (otáčky), aby nedocházelo k \"hrabání\" tedy prokluzu kol. Zároveň pokud je auto vybaveno tlačítkem na vypínání tohoto systému, tak je to např. proto, aby bylo možné dostat se např. z hlubokého sněhu, pokud auto zapadne. Citovat
kranky Odesláno 13. květen 2013 Odesláno 13. květen 2013 ASR, alebo tiez TCS alebo tiez MSR: A traction control system (TCS), also known as anti-slip regulation (ASR), is typically (but not necessarily) a secondary function of the anti-lock braking system (ABS) on production motor vehicles, designed to prevent loss of traction of driven road wheels. When invoked it therefore enhances driver control as throttle input applied is mis-matched to road surface conditions (due to varying factors) being unable to manage applied torque. Intervention consists of one or more of the following: Reduces or suppress spark sequence to one or more cylinders Reduce fuel supply to one or more cylinders Brake force applied at one or more wheels Close the throttle, if the vehicle is fitted with drive by wire throttle In turbo-charged vehicles, a boost control solenoid can be actuated to reduce boost and therefore engine power. ZDROJ: WIKI Ale ved to je jedno, robi aj to - aj to... [Edited on 13/5/13 23:15 by kranky] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.