Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Moze mi niekto napisat postup ako nalakovat laminat? Ide len o maly nasavac,tak to chcem skusit sam.

Ked je povrch hladky a bez nerovnosti,treba to aj brusit? Po prebruseni ide plnic a potom uz farba a lak?

Odesláno

prave jsem lakoval spoiler :) Peugeot používá vodou ředitelné barvy, takže pozor na to. lakýrník říkal, že radějí žádný plnič, ani podklad. Dohladka vybrousit a lakovat spoustou tenoučých vrsviček, aby se stíhala voda odpařovat. Jak dáš silnou, sice je napovrchu suchý, ale uvnitř nevyschne.

Odesláno
Původně zaslal: twoolf

prave jsem lakoval spoiler :) Peugeot používá vodou ředitelné barvy, takže pozor na to. lakýrník říkal, že radějí žádný plnič, ani podklad. Dohladka vybrousit a lakovat spoustou tenoučých vrsviček, aby se stíhala voda odpařovat. Jak dáš silnou, sice je napovrchu suchý, ale uvnitř nevyschne.

No ja to idem lakovat striebornou metalizou v spreji Dupli Color- ziadny Peugeot :) Na povrchu je biela hladka vrstva-Gelcoat. Tak neviem co dalej,ale musi to tam nejako drzat-ci na to staci jemny smirgel aby to chytilo? Niektori tvrdia ze poyesterovy tmel,brusit,plnic,brusit,farba,lak :myslim

Odesláno

přebrousil bych, pěkně najemno a pod vodou. pak přestříknou plničem a rovnou barvu. Když to dobře odmastíš, držet to bude. Doporučím přelakovat bezbarvým lakem. Ať se ti to nestírá.

Odesláno

1000 smirgel vodny samozrejme aby si zdrsinl strukturu potom plnic ako sa to tu popisuje farba a lak. vsetko rob co najmensich vrstvach.

plnicom nastriekat a potom zase prebrusit smirglom do hladka tak aby sa ti to lesklo to spoznas sam potom farba prvy nastrek velmi slaby tak aby si videl este plnic nechat uschnut cca 20min a dalsi teiz velmi jemny a to iste zopakovat este raz a mas dokonalo nastriekany diel a nakoniec zobral lak a prelakovat.

dufam ze ti tento postup trochu pomohol.

Odesláno

Stříkat přímo na laminát je hovadina, je pórovitej ( myslím tím krycí vrstvu barvy laminátu) a barvou ty póry neschováš;)

Tudíž plnič dát musíš, teprve potom barvu a lak:papa

Odesláno

Diki,pani pomohli ste mi,cez vikend sa do toho pustim.

Este sa spytam:

Ten plnic treba,aj ked je povrch uplne hladky,co? Je na tom taky biely nater-ale ten je asi na vsetkych laminatoch ako zaklad.

Navod teda:

1,odmastit

2,1000 vodny smirgel brusit

3,plnic -nechat uschnut (kolko)?

4,zasa brusit

5,nastriekat plnic 1 vrstva 20min pockat

6,farba 2-3 jemne vrstvy s 20min pauzami

7,lak 2 vrstvy

Dobre som to pochopil?

A špric git sa nedava? Pocul som to od majstra :D

Odesláno

Ten \"bílej nátěr\" je vrchní povrch každýho laminátu, jinak bys to ani nemohl stříkat;)

jinak:

1. laminát jen omyj vodou a přebruš ho cca 400 smirkem, jestli nejseš zkušenej tak radši 600 potom odmasti

2. stříkni plnič, nech zaschnout a jemně to přestříkni jakýmkoli třeba černým sprejem, stačí jen takovej poprašek abys věděl kdes už brousil a kde ne.

3. 1000 smirkem to přebruš pod vodou, netlač, musí to jen jemně klouzat, jinak si v tom uděláš ďolíky

Zase odmasti

Jinak bod 6 a 7 souhlas:papa

jinak šprickit neboli tekutej kit se dává jen pokud je povrch ještě příliš hrubej nebo pórovitej na filler neboli plnič;)

[upravil dne 10/3/10 Šalda]

Odesláno

Vždycky jsme to po filler brousili 320, dělal jsem to 3,5 roku pro Porsche a nestěžovali si:D

A myslím že vrchní krycí barva na laminátu moc není připravená na stříkání, proto je lepší hrubší smirek, filler to v pohodě schová:super

Odesláno

Šalda, takže tomu asi celkem rozumíš,co? Hele a tohle se dá aplikovat jak třeba na kapotu tak na nárazník? Já si už pár věcí stříkal, tak nějak po svím a rád bych kdybymi někdo řekl jak je to úplně dobře plus jak rozlišit jakou trysku na co? Dík:)

Odesláno

Speedy306: Nerozumím tomu, jen něco málo vím;)

Stejnej postup se dá použít na jakejkoliv díl, Jinak ohledně trysek už toho moc nevím, měli jsme vždycky jednu pistol na šprickit, jednu na filler a podobně, nikdy jsem se nezajímal kolikátka tam je tryska, byl jsem ještě mladej a hloupej:D

Odesláno

:-D Já mám právě jednu velikost trysky na všechno:-D A takhle nějak to vím taky, ale tak mě právě zajímalo něco víc:) Ale aj tak dík:) Já si právě umím nalakovat do asi takovéhle podoby je to rok zpátky když jsem lakoval motorku pro ex. ale nikdy jsem nevěděl jestli to dělám fakt správným postupem:)

[upravil dne 11/3/10 Speedy306]

Odesláno

triska na farbu a lak staci 1.2 - 1.3mm, hvpl 1.2mm

pre plnic ak sa nemylim 1.5mm alebo 1.6mm to teraz nie som si isty

plnic nechat uplne vyschnut a potom prebrusovat!!!

hlavne sa neponahlaj pekne v klude a budes mat krasny vysledok.

Odesláno

Speedy306: Fotka je sice hezká, ale poznat na ní nejde jestli je to dobře a nebo špatně udělaný:aut

comm: To s vyschnutím plniče je snad samozřejmost, proto jsem to nepsal:)

Odesláno

Chlapi mam takovej dotaz co se tyce lakovani laminatu.Mam 205 a nekdo nechal na tom nastrikat narazniky na bilou barvu.Ta barva se ted loupe a narazniky delaj z auta jeste vetsi vrak nez doopravdy je.NEvite jak se stary barvi zbavit???Dekuji za rady!!

Odesláno

Původní barvu rozhodně sundej, moc bych si s tím hlavu nelámal a obrousil to, ale jsou další moznosti. Záleží taky jak tvrdej ten laminát je podle toho bych volil další možnosti - asi by to šlo s citem i opískovat, nebo můžeš použít odstraňovač starých nátěrů a nebo horkovzdušnou pistoli. Obojí znamená, že to nahrubo sundáš a zbytky zase vybousíš. Nahoru pak dáš plnič a klidně rovnou barvu, ale měla by být míň natužená, třeba jako když lakuješ plasty, nebo gumu. Laminát hodně pracuje a tvrdá barva pak praská.

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

2. stříkni plnič, nech zaschnout a jemně to přestříkni jakýmkoli třeba černým sprejem, stačí jen takovej poprašek abys věděl kdes už brousil a kde ne.

[upravil dne 10/3/10 Šalda]

Šaldo a ked po bruseni na to streknem poprasek spreju,podla coho zistim,kde som uz brusil? :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...