Bloodeye Odesláno 8. březen 2010 Odesláno 8. březen 2010 Moze mi niekto napisat postup ako nalakovat laminat? Ide len o maly nasavac,tak to chcem skusit sam. Ked je povrch hladky a bez nerovnosti,treba to aj brusit? Po prebruseni ide plnic a potom uz farba a lak? Citovat
twoolf Odesláno 8. březen 2010 Odesláno 8. březen 2010 prave jsem lakoval spoiler Peugeot používá vodou ředitelné barvy, takže pozor na to. lakýrník říkal, že radějí žádný plnič, ani podklad. Dohladka vybrousit a lakovat spoustou tenoučých vrsviček, aby se stíhala voda odpařovat. Jak dáš silnou, sice je napovrchu suchý, ale uvnitř nevyschne. Citovat
Bloodeye Odesláno 8. březen 2010 Autor Odesláno 8. březen 2010 Původně zaslal: twoolf prave jsem lakoval spoiler Peugeot používá vodou ředitelné barvy, takže pozor na to. lakýrník říkal, že radějí žádný plnič, ani podklad. Dohladka vybrousit a lakovat spoustou tenoučých vrsviček, aby se stíhala voda odpařovat. Jak dáš silnou, sice je napovrchu suchý, ale uvnitř nevyschne. No ja to idem lakovat striebornou metalizou v spreji Dupli Color- ziadny Peugeot Na povrchu je biela hladka vrstva-Gelcoat. Tak neviem co dalej,ale musi to tam nejako drzat-ci na to staci jemny smirgel aby to chytilo? Niektori tvrdia ze poyesterovy tmel,brusit,plnic,brusit,farba,lak Citovat
twoolf Odesláno 8. březen 2010 Odesláno 8. březen 2010 přebrousil bych, pěkně najemno a pod vodou. pak přestříknou plničem a rovnou barvu. Když to dobře odmastíš, držet to bude. Doporučím přelakovat bezbarvým lakem. Ať se ti to nestírá. Citovat
comm Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 1000 smirgel vodny samozrejme aby si zdrsinl strukturu potom plnic ako sa to tu popisuje farba a lak. vsetko rob co najmensich vrstvach. plnicom nastriekat a potom zase prebrusit smirglom do hladka tak aby sa ti to lesklo to spoznas sam potom farba prvy nastrek velmi slaby tak aby si videl este plnic nechat uschnut cca 20min a dalsi teiz velmi jemny a to iste zopakovat este raz a mas dokonalo nastriekany diel a nakoniec zobral lak a prelakovat. dufam ze ti tento postup trochu pomohol. Citovat
Šalda Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 Stříkat přímo na laminát je hovadina, je pórovitej ( myslím tím krycí vrstvu barvy laminátu) a barvou ty póry neschováš Tudíž plnič dát musíš, teprve potom barvu a lak:papa Citovat
chuck11 Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 Přesně tak jak říká šalda -plnič musí být pak brousit jemně jinak se ti budou odkrývat zas pory jinde a budeš to dělat do nekonečna:bojim Citovat
Bloodeye Odesláno 10. březen 2010 Autor Odesláno 10. březen 2010 Diki,pani pomohli ste mi,cez vikend sa do toho pustim. Este sa spytam: Ten plnic treba,aj ked je povrch uplne hladky,co? Je na tom taky biely nater-ale ten je asi na vsetkych laminatoch ako zaklad. Navod teda: 1,odmastit 2,1000 vodny smirgel brusit 3,plnic -nechat uschnut (kolko)? 4,zasa brusit 5,nastriekat plnic 1 vrstva 20min pockat 6,farba 2-3 jemne vrstvy s 20min pauzami 7,lak 2 vrstvy Dobre som to pochopil? A špric git sa nedava? Pocul som to od majstra Citovat
Šalda Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 Ten \"bílej nátěr\" je vrchní povrch každýho laminátu, jinak bys to ani nemohl stříkat;) jinak: 1. laminát jen omyj vodou a přebruš ho cca 400 smirkem, jestli nejseš zkušenej tak radši 600 potom odmasti 2. stříkni plnič, nech zaschnout a jemně to přestříkni jakýmkoli třeba černým sprejem, stačí jen takovej poprašek abys věděl kdes už brousil a kde ne. 3. 1000 smirkem to přebruš pod vodou, netlač, musí to jen jemně klouzat, jinak si v tom uděláš ďolíky Zase odmasti Jinak bod 6 a 7 souhlas:papa jinak šprickit neboli tekutej kit se dává jen pokud je povrch ještě příliš hrubej nebo pórovitej na filler neboli plnič [upravil dne 10/3/10 Šalda] Citovat
Fusion Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 400 je moc hrubý na již připravenej povrch si myslím já. Citovat
Šalda Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 Vždycky jsme to po filler brousili 320, dělal jsem to 3,5 roku pro Porsche a nestěžovali si:D A myslím že vrchní krycí barva na laminátu moc není připravená na stříkání, proto je lepší hrubší smirek, filler to v pohodě schová Citovat
Speedy306 Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 Šalda, takže tomu asi celkem rozumíš,co? Hele a tohle se dá aplikovat jak třeba na kapotu tak na nárazník? Já si už pár věcí stříkal, tak nějak po svím a rád bych kdybymi někdo řekl jak je to úplně dobře plus jak rozlišit jakou trysku na co? Dík:) Citovat
Šalda Odesláno 10. březen 2010 Odesláno 10. březen 2010 Speedy306: Nerozumím tomu, jen něco málo vím;) Stejnej postup se dá použít na jakejkoliv díl, Jinak ohledně trysek už toho moc nevím, měli jsme vždycky jednu pistol na šprickit, jednu na filler a podobně, nikdy jsem se nezajímal kolikátka tam je tryska, byl jsem ještě mladej a hloupej:D Citovat
Speedy306 Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 :-D Já mám právě jednu velikost trysky na všechno:-D A takhle nějak to vím taky, ale tak mě právě zajímalo něco víc:) Ale aj tak dík:) Já si právě umím nalakovat do asi takovéhle podoby je to rok zpátky když jsem lakoval motorku pro ex. ale nikdy jsem nevěděl jestli to dělám fakt správným postupem:) [upravil dne 11/3/10 Speedy306] Citovat
comm Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 triska na farbu a lak staci 1.2 - 1.3mm, hvpl 1.2mm pre plnic ak sa nemylim 1.5mm alebo 1.6mm to teraz nie som si isty plnic nechat uplne vyschnut a potom prebrusovat!!! hlavne sa neponahlaj pekne v klude a budes mat krasny vysledok. Citovat
Šalda Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 Speedy306: Fotka je sice hezká, ale poznat na ní nejde jestli je to dobře a nebo špatně udělaný comm: To s vyschnutím plniče je snad samozřejmost, proto jsem to nepsal:) Citovat
Cepak Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Chlapi mam takovej dotaz co se tyce lakovani laminatu.Mam 205 a nekdo nechal na tom nastrikat narazniky na bilou barvu.Ta barva se ted loupe a narazniky delaj z auta jeste vetsi vrak nez doopravdy je.NEvite jak se stary barvi zbavit???Dekuji za rady!! Citovat
Šalda Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Obrousit a nebo koupit takovou sračku na oddělání staré barvy, zkus se podívat na netu;) Citovat
koblih69 Odesláno 14. březen 2010 Odesláno 14. březen 2010 Původní barvu rozhodně sundej, moc bych si s tím hlavu nelámal a obrousil to, ale jsou další moznosti. Záleží taky jak tvrdej ten laminát je podle toho bych volil další možnosti - asi by to šlo s citem i opískovat, nebo můžeš použít odstraňovač starých nátěrů a nebo horkovzdušnou pistoli. Obojí znamená, že to nahrubo sundáš a zbytky zase vybousíš. Nahoru pak dáš plnič a klidně rovnou barvu, ale měla by být míň natužená, třeba jako když lakuješ plasty, nebo gumu. Laminát hodně pracuje a tvrdá barva pak praská. Citovat
Bloodeye Odesláno 17. březen 2010 Autor Odesláno 17. březen 2010 Původně zaslal: Šalda 2. stříkni plnič, nech zaschnout a jemně to přestříkni jakýmkoli třeba černým sprejem, stačí jen takovej poprašek abys věděl kdes už brousil a kde ne. [upravil dne 10/3/10 Šalda] Šaldo a ked po bruseni na to streknem poprasek spreju,podla coho zistim,kde som uz brusil? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.