Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja bych se na to vykaslal, muzes se na tom dost blbe zaseknout a pak pomuze jen sundat tehlici a ohrat ji autogenem ve sveraku a cep vysekat majzlikem a kladivem ven. Ja osobne bych takovouhle praci s radosti prenechal nekomu jinemu

Guest Blackstar407
Odesláno

no ja mam na tie cepy urobeny kluc do 12mm pechu s tvrdenej ocele tvaru stvorca s rozmermi 100mm x 100mm som si dal vypylit na plazmovej rezacke presne kluc tvaru kruhu v strede aj s timi malimi vystupkami co tam zapadnu a navaril som ho na gulatinu o priemere 30mm a dlzke 1m stim som to povolil v pohode.

Odesláno

To jsi s tim klíčem povolil na autě? Něco podobnýho (trubka s navařenýma výstupkama z tvrdý ocely) jsem zloušel na 405, ani jsem s tim nehnul, nakonec jsem to dal udělat do servisu a tam to vyndali i s tlumičem a ve svěráku ten čep z toho dostávali a nahřívali to autogenem.

Odesláno

Někdy to jde povolit na autě bez problémů, někdy to zarezne tak, že se musí vyndat těhlice. Také jsem zažil, že se musela vyndat těhlice, upnout do svěráku, čep uříznout flexou, na zbytek navařit matice a utrhnout to dlouhým nástavcem. Klidně bych to nejdřív doma zkusil, proč ne, když to nepůjde, nepůjde.

Odesláno

pro představu,totok;) je svislý čep--jestliže nemáte možnost si půjčit nebo vyrobit přípravek k povolení čepu,nechte to servisu...,někdy to bez svařování jak píše oddie nejde, autogen nedoporučuju--je tam ložisko kola...,tím svařováním se to nepřehřeje

[upravil dne 19/2/10 ozzy56]

[upravil dne 19/2/10 ozzy56]

Odesláno

Ja kľuč nepoužívam, jednoducho na čap nasadím upravenú kovovú trubku, privarím ju s CO zváračkou k čapu a povolím. čap stejne mením takže na ňom mi nezáleží. Nový nieje problém zaskrutkovať a dotiahnuť.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Já mám vypálený klíč na laseru z obyčejného 8mm plechu-kruh s výstupky dovnitř s kouskem páky a kladivem to v pohodě povolím (na autě). Zrovna dnes jsem měnil oba+kosti. Dobře jsem nakoupil- obě kosti a čepy celkem za 832 kč.

Odesláno

Jo tak tohle je zábava :D To jsem dělal několikrát a skoro vždycky tak že sem sundal manžetu z čepu navařil na čep matku a pak pěkně trhákem a metrovou trubkou povoloval :D :D :D Jednou mi to zabralo asi hodinu a půl a jako nemám rád tyhle čepy to fakt ne :)

Odesláno

ja som to tiez menil ale zobral som sekat kladivo a islo trosku tazko to nacat,ale potom pohodicka nastastie som ziadnu ruru nepouzil mozno to bola iba nahoda,za chvilu ma caka vymena lavej strany tak dufam ze to pojde tak isto ako prava :)

Odesláno

Ono to moc neodchází a lidi to moc nemění.... :) Pak když na to pět let nikdo nesáh a je to přirezlý jak blázen,tak s tím majzlíkem neuděláš nic... je to jak kdy... občas to jde povolit snadno :)

Odesláno

mzoe by ze to niekto uz asi menil,tak dufam ze bol niekedy meniny aj ten druhy nechce sa mi stym babrat :) ae to mas u mna cas,tak jar,leto teraz to este tak strasne nebudcha :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...