Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

před časem jsem měnil řemenici, když odcházela, začala cvrlikat a pak začal motor vibrovat, po výměně za novou bohužel vibrace nepřestaly, navíc to při startu jakoby bouchne a při vypnutí zapalování motor nedotočí tolik otáček jako dříve. Více to drnčí na volnoběh, když se motor zatíží, drnčí méně,ale nepřestane...s ohřátím motoru se to trochu zlepší. Před tím, než začala cvrlikat řemenice vycházel divný zvuk(jakoby někdo jemně brousil) od kladky serva, ale to se pak ztlumilo......??? Naínací kladka se na pohled taky chová OK..

nevíte někdo?

Předem díky

Pavel

Odesláno

zkus sundat drážkový řemen a nastartovat, co to udělá...,hned při tom kontrola kladek a řemenic čerp. serva, alternátoru.,(klimy):myslim

[upravil dne 17/2/10 ozzy56]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

nevíte někdo přesný typ anemáte foto jaká přesně řemenice u motoru 2.0HDi v peg 306 má být. Vím, že má být odpružená, ale třeba u stejnýho motoru ve 406 má jiný rozměry...

Díky

Pavel

• O 3 týdny později...
Odesláno

Pred 2mi mesiacmi som dal vymenit tu remenicu aj s remenom. V zime pri studenom motore strasne vibrovala a vychadzali odtial take kovove zvuky. Teraz mam cisty zvuk motora... ale pred nedavnom mi zacal piskat remen, tusim od serva to slo. Piskalo to jeden den, pokial sa nezohrial motor a odvtedy znova ticho. Remenica bola pekne draha, neriesil som aka tam ma byt, proste som to dal do servisu a za 20€ plus cena materialu to vymenili aj s olejom.

Odesláno

Nazdar vespolek.

Můj motor 2,0HDi 79kW taky vydává hrozivě znějící zvuky při volnoběžných otáčkách, Zvlášť poránu při prvním startování. Když přidám otáčky tak to utichne.

Může toto být také onen zmiňovaný problém s odpruženou řemenicí? Je potom hodně akutní ji vyměnit?

Taky jsem si všimnul že při pohledu na řemenici při volnoběhu jako by trošičku házela. Když přidám tak to zmizí.

díky za radu a pomoc

Honza

Odesláno

jestli hází neni dobré čekat až se rozpadne a třeba přeřízne rozvoďák,její životnost je různá,já dával SKF a zatim paráda,na tomhle se nevyplatí ušetřit

Odesláno

Možná hloupý dotaz ale nejsem odborník a tak se ptám co mě čeká.

Jde to dělat aniž by se dělaly rozvody? Nechával jsem je dělat před cca 20000km.

Odesláno

Ano jde to udelat samostatne, rozvody s tim nekoliduji. Je to relativne jednoducha prace. Doporucuji zaroven vymenit drazkovany (drive tzv. klinovy) remen, tedy pokud nebyl nedavno meneny. Musi se dat stejne dolu a tak je to pri jedne praci v servise hotovo.

Kaja

Odesláno

marsalek:

Znamená to že řemenice jde sundat aniž by se povolovala ta rozvodová? Je potřeba si na něco dávat pozor?

Nemáte někdo prosím možnost dodat obrázek ze serviceboxu na to vše kolem řemenic a rozvodů?

děkuji všem za případnou ochotu a pomoc

Guest servisman
Odesláno

jj řemenice jde sundat vpohodě protože za ní je ta rozvodová.Mne ji měnili napočkání byl jsem u toho co a jak ale mám benzin.

Jinak ty obr bych dával spíš do tématu 807 a ne kde je dotaz k 306

Odesláno

honza406:

Jasně ale spíše jsem chtěl vznést dotaz na vláknu ¨servis¨ kde se určitě pohybují více servicemani a to téma tohoto vlákna i když je o 306 tak je o stejném problému na stejném motoru. Každopádně dík za radu a tvojí zkušenost.

Přesto bych poprosil jestli by mohl někdo ten obrázek kolem řemenic a rozvodů a třeba i s čísly jednotlivých dílů pro případné objednávání (motor 2,0HDi 79kW typ RHT ... jestlii bude potřeba VIN tak ho sem hodim).

díky moc předem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...