Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čeká mě výměna vzduchového filtru tak jsem přemýšlel že bych koupil bavlněnou vložku od GREENu do origo air boxu. Máte s tím někdo zkušenosti? Má to cenu nebo je lepší originál filtr?

[Editován dne 15/9/04 Tomas-X]

Odesláno

Teoreticky vyjde nakonec levneji nez papirovej.. pokud auto nehodlas v brzke dobe prodavat.. jinak je to mozna malilinko hlucnejsi a je mozne ze i lehounce zivejsi - snad to neni jen o pocitech ;) Co se tyce filtrace tak nevim - zadne testy jsem neprovadel.. ani nevim jak :D ale zatim mam cisto za filtrem a mam s tim najeto 10 000 - 15 000 km

Odesláno

mam stejny pocit jako AKCZ...je to zivejsi a lepsi zvuk (mam vlozku od K&N)...urcite se vlozka vyplati...co se nevyplati tak experimentovat s konickejma univerzal filtrama...ten sem mel nejakych 2000km a letel do popelnice :(

Odesláno

mě by taky zajímalo proč ne uni konus?, já ted koupil Green uni konus sice jetej, ale za 700,- jsem neodolal akoupil, mysles jsem si sice že bude naprd na diesla, ale docela mě to překvapilo, zatím jsem s ním moc nenajel, ale musím přiznat malé zlepšení v nižších otáčkách, není taková prodleva na sešlápnutí plynu jako u papíru. Co se zvuku týče jsem měl strach co bude na mém 1.9D + ladáčku, ještě musím říci že je trošku větší prům. 100/140mm a délka 150mm a na 290 kobilek. A to překvapení: páč je filtr velký nepíská a ládáček nepatrně utich hlavně v táhlích kopcích. mk:papa

p.s.: nekamenujte mě za filtr na diesla, za 700,- jsem se neudržel to nevyzkoušet.:)

Odesláno

domnívám se že důležutejší než výber filtru je dostat k němu co nejvíc studeného vzduchu takže vložka je odizolovaná ale chtělo by to větší přívod ( já mám u origoše menší než za filtrem) u konusu je sice vzduchu dost ale teplého, a ted si vyber co bude lepší.:D

Odesláno

Já pořídil GREENa, orig. vložku a zatím jsem nepocítil žádný negativa. Teda kromě toho dojmu, že mi to \"líp jede\" protože tam \"mám něco, kvůli čemu to líp jede\", ale je to asi jenom tím, že \"tomu víc šlapu na krk\" :D:papa

Odesláno

taky sem vo něm přemýšlel, nakonec vyhrála klasika, neska sem si ho koupil, nějakých 400 a GREEN na 605 stojí 2000 (D&M). Vím že dlouhodobě to vychází líp ale... rači zainvestuju do té blbé poloosy.

Odesláno

uni konus je fajn nic proti nemu rek bych ze jde spis o plochu filtru a hlavne pokud date uni konus je dobra k nemu pritlacit nejakej vzduch , motoru prospiva cim studenejsi tim lepsi teda pokud je zahraty takze pod konus by to chtelo jeste nejaky kit ktery ti odstini teplo od motoru a to at chces nebo nechces tak original filtr ma protoze je prevazne v nejakem obalu, tak dej konus navar tam kus plechu a prorizni kapotu at mas nejakej napor ver ze je to znat

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jak uz napsal MK405, vlozka je lepsi v tom pripade, ze si udelas udelas cely KIT a neprivedes k nemu studeny vzduch atd.

U vlozky se uz nestaras o nic, je to udelany podle vyrobce a studenyho vzduchu to ma dostatek.

Odesláno
Napsán autorem mk405

domnívám se že důležutejší než výber filtru je dostat k němu co nejvíc studeného vzduchu takže vložka je odizolovaná ale chtělo by to větší přívod ( já mám u origoše menší než za filtrem) u konusu je sice vzduchu dost ale teplého, a ted si vyber co bude lepší.:D

ještě to rozvedu:

1) vložka - pokud chceš jen změnit filtr a nedělat přívod studeného vzduchu tak je vložka lepší než konus a sát teplej vzduch

2) kit (koupený) je převážně jen konus + trubka která ti změní vzdálenost konusu od nejvíce teplého vzduchu, občas se ještě dořeší oddělením prostoru teplého vzduchu od chladnějšího

3) \"překopání sání\":D asi nejlepší nějakej násos studeného vzduchu zvenku a přívod na kužel

osobně se domnívám:

1) teplý vzduch není z motoru ale z chladiče takže něco jako teplej výtr a ten se dostane všude pod kapotou

2) jako nejideálnější by bylo násos studeného vzduchu, vzduch přivést k co největšímu filtru který je uzavřen v boxu (vložka nebo konus) docházelo by za větší rychlosti k vytvoření tlaku vzduchu před filtrem a jeho tlačení do sání a ne jako u standartu kde vytvořením podtlaku v sání dochází k nasávání vzduchu přes filtr

závěr: co nejvíce studeného vzduchu natlačit do filtru (vložka nebo konus)mk:papa

[Editován dne 8/10/04 mk405]

Odesláno

No, doporucuju precist tuto diskusi a clanek, na ktery jsem v ni odkazoval.

Je to samozrejme na zvazeni kazdeho.

Ja osobne neverim filtru, pres ktery je videt, probehly testy, kdy filtry nekolika znacek byly rozlozeny do jedne roviny, aby se presne zmerila filtracni plocha.

Nepamatuju si uz presne hodnoty, ale u vetsiny sportovnich filtru byla tato plocha o desetinasobky mensi, nez u klasickeho filtru.

To samozrejme jasne rika, ze ma sportovni vetsi pruchodnost, nicmene za jakou cenu ? Zavodnikum je to asi jedno, kdyz po par zavodech generalkujou nebo menej motor, ale pro bezne jezdeni by skoro bylo zahodno co nejvice pred bordelem chranit...

Dalsim faktorem muze byt lenost - kdo se s tim ma prat, radsi to zahodim a dam tam novej.

A poslednim faktorem je asi taky cena - vyplati se mi to ? Kdyz vymenim papirak za par korun, v.s. sportovni v radu tisic ?

Dulezity je mozna pro nekoho subjektivni pocit, ale nejedna se nahodou trochu o placeboefekt ?

Mirim tam, ze probehly testy na brzde...a uprimne jestli mam mit za tu cenu misto 170 koni pod kapotou 172,5 kone, to mi nejak zily nerve.

Odesláno

Ale ne, vzduchovej filtr prida nejmin 25 koni a do prevodovky o jednu rychlost navic, takze obycejna 1.4i pak dosahuje rychlosti 238,57 km/h :D

BTW: filtr sice za par korun neni, ale i tak, kdyz ho budu menit po 10tkm, mam na normalnich 10 vymen a do ty doby se mi auto stejne rozpadne (nebo ho nekde naborim)

Odesláno
Napsán autorem vix

Ale ne, vzduchovej filtr prida nejmin 25 koni a do prevodovky o jednu rychlost navic, takze obycejna 1.4i pak dosahuje rychlosti 238,57 km/h :D

BTW: filtr sice za par korun neni, ale i tak, kdyz ho budu menit po 10tkm, mam na normalnich 10 vymen a do ty doby se mi auto stejne rozpadne (nebo ho nekde naborim)

Joooooo a vo tom to je :D:cool::papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...