Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny přítomné. Bratr má 407SW rv 2005 s originálními senzory a rádiem RD4 (malý displej). Problém je, že nefunguje vůbec zvuková signalizace - ani se neohlásí při zařazení zpátečky a spouštěném motoru. Fotka jednotky parkovacího asistentu:

p1000033j.th.jpg

Chtěl jsem požádat technicky znalé kolegy o radu. Předpokládám, že tento asistent hlásí zvukově přes reproduktory autorádia. Může mi to někdo potvrdit? Mám k dispozici diagnostiku. Koukal jsem se do nastavení asistentu jestli v něm není uložená závada - nenalezena. Test čidel ok. Nefungoval mi test zvukové signalizace - nic se neozvalo. Usuzuji tedy z toho, že nefunguje správně komunikace mezi asistentem a RD4.

Popíši co jsem zatím prověřoval.

Pomocí diagnostiky jsem zjistil, že funguje čidlo zařazené zpátečky (nevím teď už přesně ve které jednotce jsem tento vstup zkoumal)

Je rozpoznán stisk tlačítka na deaktivaci parkovacího asistentu, nefunguje už ale optická indikace na spínači - špatný kontakt? myslím si ale, že by to nemělo mít vliv na funkci asistentu. Dia hlásí rozsvícení i zhasnutí.

Znáte někdo přesně cestu, kterou se dostává informace od asistentu do rádia? Jde přes některé další jednotky, které by případně mohly být špatně nastaveny?

Pokud by bylo potřeba dodat nějaké další informace tak je sem dopíšu. Budu rád za případné tipy co ještě prověřit. Bohužel už si přesně nepamatuju veškeré nastavení jednotek které jsem kontroloval. Proto jestli někdo víte jak musí být které jednotka nastavena aby cesta fungovala, dejte mi prosím vědět.

Jako informaci bych ještě dodal, že auto mělo prokazatelně stáčené kilometry. Proto mě napadlo, jestli někdo nelezl do přístrojovky a přitom třeba poškodil některé nastavení. Případně jestli nepoškodil i již zmíněný výstup led signalizce.

Budu rád za každou radu.

[upravil dne 13/2/10 Jarda_K]

Omlouvám se, omylem jsem to odklepnul ještě než jsem napsal samotný text příspěvku.

[upravil dne 13/2/10 Jarda_K]

Odesláno

Vždyť ale nic o optickém kabelu nepíše... jediná zmíňka o optice je ve smyslu optické signalizace tzn. že se mu nerozsvítí ledka u vypínače parkovacího asistenta:roll

Odesláno

Omlouvám se, vím že píšu trochu neohrabaně, ale věřte že se snažím. :)

Zkusil bych se ptát takto:

1) Signalizuje asistent zvukem z reproduktorů autoradia? Pípne třeba při zmáčknutí vypínače? Nikdy jsem s 407SW s funkčním asistentem nejel, proto se ptám takto podrobně. Asistent má v paměti i volbu signalizace přes nějaký \"pípák\", ale ani v tomto režimu se nic neozve.

2) Máte někdo v autě stejnou jednotku (BOSCH) parkovacího asistentu? nevím jestli ji třeba předchozí majitel nevymněnil. (Byla přeškrtnutá fixem).

Věřte že už jsem toho už spoustu nastudoval, než jsem toto téma založil.

Odesláno

Asistent pípá z reproduktorů autorádia a při zařazení zpátečky se ozve krátké pípnutí že je v pohotovosti. S tou jednotkou ti neporadím bo auto mám před barákem a nepamatuji si jakou tam mám....

Odesláno

Jarda_K s tým pípnutím a signalizáciou v reproduktoroch je to tak a z ktorej strany máš prekážku za auto na tej strane ti signalizuje aj v reproduktoroch.

A ešte jedna poznámka ak ti svieti led kontrolka nad tlačítkom zapínania/vypínania parkovacieho asistenta tak je vypnutý.

[upravil dne 13/2/10 Judes]

Odesláno

Zatím díky za informace, jestli pokročím tak dám vědět. Teď bych se rád podíval přímo na připojení autorádia. Ale je tam vcelku zima. V autě měl předchozí majitel něco nainstalováno, protože po tom zbyla část ucvaknuté neoriginální instalace, anténa a dírka v kastlíku pod displejem. Byl bych vcelku rád, kdybych našel třeba jen nějaký špatný kontakt nebo něco podobného jako pozůsttek předchozích úprav.

Odesláno

Vie niekto poradit ako zvysit hlasitost pipania pri pouzivani parkovacieho asistenta (pri zaradeni spiatocky)? Parkovacie senzory mam origo od vyroby. Musel som dat moju RT3 do opravy a po nahodeni opravenej RT3 parkovaci asistent sice funguje (aj graficky), ale hlasitost pipania je velmi nizka (pred opravou bola hlasitost tak o 300 % vyssia). Pipanie je ledva pocut. Najprv som skusal hladat v nastaveni RT3, ale k hlasitosti park. asistenta som sa nikde nedopracoval. Bol som s tym na diagnostike u kamarata, hrabali sme sa v tom asi hodinu, nejake hlasitosti sme v nastaveni park. asistenta cez diagnostiku nasli, ale vysledny efekt ziadny. Dakujem za rady.

[upravil dne 20/2/10 petertn1]

Odesláno

a zkusil jsi to pouzit knoflik pro zesilovani (radia) v momente, kdy jsi blizko prekazky a melo by to pipat? Treba u povelu navigace to tak funguje, ze to zesilis v dobe, kdy to na tebe mluvi, ale u tohoto si nejsem jisty, nezkousel jsem to, jen me to napadlo :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...