koblih69 Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Auto mělo zajímavý projev okolo 1200-1400 otáček. Dřív, stařilo šlápnout a postupně zrychlovalo. Teď sice taky ale přesto, že motor jel pravidelně tak táhlo víc, pak trochu míň, zase víc ... projevilo se to jen na 4 nebo 5tku v táhlém kopci. Jakmile se dostaly otáčky tak, že zabralo turbo bylo všek OK. Vytáhnul jsem váhu vzduchu, vzal Isopropylalkohol a jemný štěteček. Na čidlo teploty a drátky jsem vždycky kápnul, počkal, pošmrdlal ( velmi velmi jemně ) štětečkem a pořád dokola. Po cca 20-ti opakováních černá kejda ( i když používám jen lepší filtry ) zmizela a povrchy byla čisté. Váhu jsem při odpojené baterce namanotoval. Natartoval, nechal cca 10 minut na volnoběh a jezdím. Výsledek: pulsování výkonu zmizelo, spotřeba poklesla o 0,2 na 100 km podle pal PC. Jezdím naprosto stejné tratě denně, takže po týdnu se tomu dá věřit. Důrazně všechny varuju před tímhle návodem - je to fakt riziko a když tak je třeba to dělat s citem. Na 2. stranu výsledek je aspoň u mě naprosto vynikající. Nedoporučuju používat cokoliv jiného než Isopropyl, Líh zanechává povlak ... mě stačilo cca 5 ml na celou práci. Koupit ho lze v lékárně ( 200ml cca 100,- ) a nebo je součástí čistících kazet na video a magnetofony ( pozor zkontrolovat štítek, může tam být i něco jiného ). Samozřejmě existují i spreje za cca 200 a ty jsou asi úplně optimální. [upravil dne 12/2/10 koblih69] Citovat
ozzy56 Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 ten sprej je opravdu lepší,vyčistím s ním váhu tak pětkrát a nemusím se uvnitř ničeho dotýkat a je cítit po tetrachloru jednou ročně ji prostříkávám... [upravil dne 12/2/10 ozzy56] Citovat
jakstone406 Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Ahoj. Mě váha (Siemens) bohužel odešla úplně, drátky zkorodovaly a upadly -poloviční výkon, velká kouřivost. Myslím,že nezáleží moc na vzduchovym filtru, ale na střídání teplot nasávaného vzduchu- vlhkost - koroze a to se týká každýho auta. Origoš cena v Peugeotu(Siemens) je asi 3800Kč. A hlášení závady na ECU zmizelo cca po 3tím nastartování (závada je v paměti, ale už se nezobrazí). P.S. nevíte někdo náhodou, kdo na ty váhy dělá repas? Dík. Citovat
MatrixChose Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Stačí obyč čistič brzd, 2x zmáčknout, nechat vykapat a je to, dělám to pokaždý při oleji a je OK. Citovat
foxo Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 mne to dela uplne presne, jako koblihovi69, ale uz sem si zvykel. Proste trochu vic na to slapnu, a to \"trhani je prec\". Ale na jar vyskusam to s tym sprejem... Citovat
qmysak Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 nemáš foto kde je váha vzduchu???a foto jak si to čistil??? Citovat
ozzy56 Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 v levém spodním rohu je na výstupu z filtru vzduchu zapojen světlý obdélníkový konektor do váhy vzduchu--odpojíš konektor a stahovací objímku hadice,co je za váhou,(ta harmonika) pak povolíš šrouby horního víka filtru vzduchu a vytáhneš víko i s váhou--samotná váha drží dvěma šrouby k víku,ale tam to nech tak, aspoň si vyčistíš i skříň filtru s víkem i váhou--vnitřek váhy prostříkni sprejem a pak smontuj zpět... [upravil dne 13/2/10 ozzy56] Citovat
qmysak Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 váha vzduchu je v sání za vzducháčem???jak je tam ten konektor??? Citovat
ozzy56 Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 je za ním,protože až za ním je čistý vzduch...,normální konektor--vytáhnout Citovat
koblih69 Odesláno 13. únor 2010 Autor Odesláno 13. únor 2010 Váha vzduchu má na sobě plastovou mřížku ( ze strany filtru ), já měl i na ní nějaký bordel, takže jsem vyčistil i tu. Nedoporučuju vyfoukávat komresorem hrozí poškození drátků Citovat
fifowole Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 Původně zaslal: ozzy56 v levém spodním rohu je na výstupu z filtru vzduchu zapojen světlý obdélníkový konektor do váhy vzduchu--odpojíš konektor a stahovací objímku hadice,co je za váhou,(ta harmonika) pak povolíš šrouby horního víka filtru vzduchu a vytáhneš víko i s váhou--samotná váha drží dvěma šrouby k víku,ale tam to nech tak, aspoň si vyčistíš i skříň filtru s víkem i váhou--vnitřek váhy prostříkni sprejem a pak smontuj zpět... [upravil dne 13/2/10 ozzy56] nejak jsem nepostrehl o jaky sprej se jedna? Muzes to prosim upresnit? Diky Citovat
koblih69 Odesláno 13. únor 2010 Autor Odesláno 13. únor 2010 Pravděpodobně myslí http://www.olejshop.cz/autokosmetika/p/cistic-na-vahy-vzduchu-liqui-moly-200ml-li4066 nebo zmíněný čistič brzd, ale před tím někteří na internetu varují že zanechává povlak, ale nemám zkušenost a pokud funguje OK tak super. Toho Isopropylu padlo max 5 ml, takže s takovým sprejem vydržíš opravdu dlouho... Citovat
qmysak Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 takže pokud to dobře chápu vytáhnu váhu v té hadici od sání nastříkám tam ten zminovaný sprej a pak se to zase namontuje zpět???nerad bych aby se něco.... Citovat
koblih69 Odesláno 13. únor 2010 Autor Odesláno 13. únor 2010 Hele tohle jsem našel, text jsem nečetl, ale myslím že je fotky jsou vypovídající, navíc je to stejný motor.... http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazevclanku=cisteni-vahy-vzduchu-u-xantia-hdi-110k&cisloclanku=2006070001 Jinak účelem je dostat pryč nalepenou špínu z těch součástek co jsou uvnitř. Já to pokapal, počkal a pošmrdlal štětečkem a furt dokola. Sprejem to postříkáš necháš chvilku a zase prostříkneš.... výsledek by měly být čisté součástky. Citovat
qmysak Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 pěkný návod;) ale pořád nevím čím to čistíte každý říká něco jiného Citovat
kobr Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 Izopropylalkohol, čistý líh(nejlépe lékárenský), nebo taky čistič magnetofonových hlav. Nejlepší a taky nejlevnější je izopropylalkohol. K dostání v prodejnách elektronických součástek. Například GM-Elektronic nebo GES-elektronic či něco podobného. Citovat
qmysak Odesláno 13. únor 2010 Odesláno 13. únor 2010 Původně zaslal: kobr Izopropylalkohol, čistý líh(nejlépe lékárenský), nebo taky čistič magnetofonových hlav. Nejlepší a taky nejlevnější je izopropylalkohol. K dostání v prodejnách elektronických součástek. Například GM-Elektronic nebo GES-elektronic či něco podobného. neostane po lihu povlak???asi koupím ten sprej pořádně to vystříkám a bude Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.