Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

porad pletes viskozitni specifikace se specifikacema vykonnostnima a do toho jeste michas slozeni oleje.

Viskozitni specif., oznacovana na obalu jako SAE udava teplotni interval, ve kterem ma dany olej potrebnou viskozitu (tekutost oleje) a udrznost olejoveho filmu na stenach valcu a vsech mazanych plochach. Ta se ridi predevsim klimatem dane zeme a provoznimi podminkami daneho motoru, tedy pokud ma caste studene starty, je pro nej lepsi napr. 5W40, nic jineho ti tohle cislo nerekne, takze ani to, zda je dana znacka oleje pro tvuj motor vhodna a uz vubec ti nerekne jake slozeni ma dany olej ( to tvoje porad omylane syntetika, mineral, na to uz proboha jednou pro vzdy zapomen, je to prezitek a v dnesni dobe naprosty nesmysl)

Vykonnostni specifikace, oznacovana na obalu jako ACEA (evropska) nebo API (americka) pripadne jeste specifikace konkretni znacky auta (VW, mercedes, peugeot atd.) udava prave vhodnost daneho oleje pro dany motor, je predepsana vyrobcem a je nutne ji dodrzet, muzes samozrejme koupit olej, ktery splnuje vyssi specifikaci, ale krome vetru v penezence ti asi nic lepsiho neprinese, vymennou lhutu predepsanou vyrobcem stejne musis dodrzet, takze drazsi olej ten motor stejne nevyuzije.

Nech si to prosim vysvetlit a nemel porad dokola jedno a to same

kdyz bych ti mel dat doporuceni, nalej tam Total Quartz 7000 diesel 10W40 za 580Kc 5l a ten motor bude mit stejnou sluzbu jak s Castrolem 2x drazsim, stejne ho vylejes po 15tis km nebo 1 roce, kdyz nenajedes tech 15 000km a prebytecny prachy muzes dat treba do lepsich brzd

[upravil dne 9/2/10 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: thomas969

to s tym totalom moc neberiem lebo kazda spolocnost ma svojho olejoveho partnera spravidla z tej istej krajiny...

Ten Total som neuviedol s tým že je to jediné správne ale aby si mohol porovnať špecifikácie (ak ti to niečo hovorí)odporúčaného a použitého oleja.

Alebo inak.

Na tvoju pôvodnú otázku: \"chcel by som sa vas spytat aky mate nazor na syntetycky olej do hladkeho diesela, neskodi mu? \" ti všetci odpovedáme že NIE, neuškodí a jedným dychom dodávame že pojem syntetický hovorí o spôsobe výroby oleja ale nie o jeho vlastnostiach.

[upravil dne 9/2/10 pastorek]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Velký bič a malý dvůj a je vymalováno. :potlesk

P.S. co je to hladký diesel,to jsem ještě nikdy v životě neslyšel a je taky drsný diesel? :D

[upravil dne 18.2.2010 bara]

Odesláno

hladký diesel by mal byť diesel bez turba, ak sa nemýlim. drsný môže byť akurát medzikus medzi volantom a plynovým pedálom, resp. sedačkou:papa:aut

Odesláno

Pro rarasik:Jo holt jiný kraj,jiný mrav.To dnešní novodobé pojmenovávání si po svojem už nestíhám.A ty jsi na tom jako mezikus jak?Seš drsný nebo měkký,nebo hladký?:D

Odesláno

to s tym totalom moc neberiem lebo kazda spolocnost ma svojho olejoveho partnera spravidla z tej istej krajiny. v knizke je ze 5w40 je vhodny pre benzin aj diesel tak na buduce uz dam ten magnatec diesel a casom mozno zbadam nejaku zmenu, a mozno ani nie. inak na pociatku diskusie som len chcel vediet ci takym celkom asi kvalitnym olejom nerobim chybu kedze hladky diesel je uz celkom aj starsi typ a vtedy sa robili aj ine oleje....

... taktiez velmi odporucam precitat si stranku www.oleje.cz - najdeš tam aj skusenosti s olejom Castrol magnatec ...

asi prestavam chapat niektorych ludi, pokial niekto dobre poradi v prvom prispevku trebars odkazom na inu stranku, tak si tú stranku snad aj poriadne pozriem ... :bojim

Odesláno

s temi oleji by se tady mohl udelat jednou pro vzdy poradek ... udelat vlakno, kde by presne bylo psano, ktery olej je doporucovan do jakeho vozu, sesbirat informace z manualu a hotovo ... tzn. prepsat vykonnostni doporucene specifikace a hotovson ... pak at si tam kazdy leje co chce ...

ale neni tyden, kdy by zde nebyl dotaz typu, jaky olej do meho milacka a podobne :roll

takze udelat vlakno, zvyraznit ho a je to. :super

Odesláno

Asi jako je tu vlákno Udělej si sám, a stejně se tu lidi ptaj na to, co je v něm? Naivko... vždycky bude dost blbců, co místo pár kliknutí rovnou napíšou nový dotaz.

Odesláno

ja myslel nejak to proste zvyraznit a hodit na hlavni stranku fora treba ... nevim no ... nechavam to tedy konovi (moderatorum), ten ma vetsi hlavu ....

[upravil dne 19/2/10 BV406]

Odesláno
Původně zaslal: BV406

s temi oleji by se tady mohl udelat jednou pro vzdy poradek ... udelat vlakno, kde by presne bylo psano, ktery olej je doporucovan do jakeho vozu, sesbirat informace z manualu a hotovo ... tzn. prepsat vykonnostni doporucene specifikace a hotovson ... pak at si tam kazdy leje co chce ...

ale neni tyden, kdy by zde nebyl dotaz typu, jaky olej do meho milacka a podobne :roll

takze udelat vlakno, zvyraznit ho a je to. :super

myslim ze na toto je tu \"špecializovaná\" stránka :

http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=3103&sid=a3fe7a38de9ba20850023e525d312af5

- zistenie (prečítanie) typu oleja z manuálu by mal snad zvládnuť každý kto ma vodicky preukaz ...

- ak to niekomu pomože prikladam subor

Odesláno

som taky blazon napr. ze si dam vzorku oleja do mraznicky a viem co sa deje v mojom motore teraz v zime rano..

potom bych sa nedivil, keby ti zena na tem oleji omylem vysmazila rizky... :D

Odesláno

Bláznů je holt v tomto podivném světě čím dál víc.Tak nějak se množí geometrickou řadou,jako potkani a není na tožádná ůčinná obrana.:myslim

Já dávám do mražáku pouze potraviny.Zřejmě tím budu asi divnej. :D

[upravil dne 19.2.2010 bara]

Odesláno

jaky ste vy vsetci tu mudry, ked nevies ani jeky je hladky diesel, co tu chces davat komu rady a mudrosti?

\"hladký diesel\" je slangový výraz ktorý sa v odbornej literatúre neuvádza, tak sa nediv že niekto tento výraz nepozná.

Z času na čas sa tu objaví nejaký \"novátor\" alebo \"spičkový odborník\" ktorý sa pýta na základné veci a pri tom sa tvári ako že všetko vie, iba ostatných skúša. Nečuduj sa že je na posmech. Dostal si tu kopu informácií ktoré sú osožné tak si ich prečítaj, získaš základný prehľad o čom je mazanie motora a nebudeš dávať také debilné otázky ako v úvode.

P.S. Vidím že si z Bábu tak to máš kúsok do Báhoňa. Prídi a môžeš sa pobaviť \"na živo\" s ľudmi ktorí vedia čo je hladký diesel a aký je rozdiel medzi olejmi.

Odesláno

Inak povedzte mi prosím niekto význam slova fórum, alebo diskusia? Na čo to tu je keď Vám vadí že sa tu niečo omiela 1000 krát, ved dajte na stranku tabulky s rozloženými všetkými autami a pozerajme na ne. Načo si pýtať rady načo si meniť skúsemosti? Ved od toho fórum vôbec nie je že?

Odesláno

jiste, ze je forum o diskuzi, ale ma take nejaka pravidla a dokonce i funkci hledani, ktera by se mela pouzit driv, nez zadas nejaky dotaz, nehlede na to, ze zrovna o olejich je tady nekolik diskuzi ... a nejen zde, staci si projit internet ...

a navic, dotaz typu >> muzu dat plnou syntetiku do hladkeho dieselu, neublizi mu ? << je ponekud :roll

Odesláno

Inak povedzte mi prosím niekto význam slova fórum, alebo diskusia? Na čo to tu je keď Vám vadí že sa tu niečo omiela 1000 krát, ved dajte na stranku tabulky s rozloženými všetkými autami a pozerajme na ne. Načo si pýtať rady načo si meniť skúsemosti? Ved od toho fórum vôbec nie je že?

- forum je od toho aby sa riesili nove problemy a nie tie ktore tu uz boli vo viacerych temach davno vyriesené a ich opakovanie neprinasa nic noveho - staci pouzit jednoduché \"hledani\", pripadne ist cez google ...

- na oleje ale to uz sa budem opakovat existuje stranka kde o nich najdes skoro vsetko, tak preco to tu zbytocne riesit?

- pokial potrebujes tabulku, schému ako co rozobrat, alebo z coho sa to sklada - staci napisat, niekto ti ju urcite posle

- sem tam daj pozor, lebo tu mozes natrafit na ovela vacsieho borca ktory tvoje vedomosti o \"hladkom\" diesli strci do ... :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...