thomas969 Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 zdravim, chcel by som sa vas spytat aky mate nazor na syntetycky olej do hladkeho diesela, neskodi mu? Citovat
Ferry Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 ach jo, 20krat do tydne je tu dotaz na olej a furt dokola prosim zkus nejprve hledani, nebo procti clanky na http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=zajimavosti_komentare Shrnuto, pro olej je dulezite, jakou vykonnostni specifikaci (ACEA) predepsal vyrobce pro dany motor, viskozitni specifikace (SAE) se pak voli podle klimatu, pripadne stari motoru a poctu najetych kilometru, kdy viskoznejsi olej u vice opotrebovaneho motoru trochu snizi spotrebu oleje Rozdelovani dle kriteria synteticky, mineralni apod. je zcela nesmyslne a jako bezny uzivatel ani nemas sanci poznat, jaky zaklad ma ten ktery motorovy olej [upravil dne 8/2/10 Ferry] Citovat
thomas969 Odesláno 8. únor 2010 Autor Odesláno 8. únor 2010 no davam tam castrol 5w40, nedavno som zistil ze je taky isty aj s oznacenim diesel tak som na vazkach ktory tam mam dalej davat.. Citovat
zzipCZ Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 dej tam ten s označením diesel ale řekl bych že ten motor nebyl konstruován na 5w40 tak asi tak no Citovat
thomas969 Odesláno 8. únor 2010 Autor Odesláno 8. únor 2010 no uz mu ho tam chudakovi lejem asi 9 rokov... Citovat
zzipCZ Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 no jak psal Ferry ono je v podstatě jedno co tam leješ hlavně aby to splnovalo specifikace předepsané pro ten motor Citovat
bara Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Zrušit vlákno,to je fakt neskutečné,pořád furt a dokola.Je to tu popsané miliónkrát,jenom likni vlevo nahoře ,,hledat\" a je to . Citovat
thomas969 Odesláno 9. únor 2010 Autor Odesláno 9. únor 2010 co tu hundrete a skacete ze sa to tu uz milion krat pisalo, sak ked ta to nezaujima tak sem neklikaj!!!!!!! Citovat
pastorek Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 1. neskáč, majú kus pravdy 2. syntetický - nesyntetický, na to zabudni 3. olej 5w-40 je vhodný do viacerých motorov ale nenapísal si o aký motor sa jedná 4. ak je nejaký olej vyrábaný v prevedení pre benzínový motor i pre naftový motor tak ktorý je rozumnejšie dať do diesla? 5. Prečítaj si ešte raz príspevok Ferryho. Máš tam strtučne zhrnuté čo potrebuješ vedieť. Už zostáva iba zistiť aké je odporúčanie špecifikácií pre konkrétny motor. Ak je to Peugeot a napísal by si h hneď do prvého príspevku tak by ti Ferry napísal i to ktorý je vhodný a ktorý nie. Citovat
thomas969 Odesláno 9. únor 2010 Autor Odesláno 9. únor 2010 jak jedno, syntetyka ti nenecha na motore tolko bordelu ako mineral myslim carbon a pod.., hladky diesel u 206 je iba 1.9D, a do nedavna bol castrol magnatec, teda po starom txt bez oznacenia diesel, tak ked som ho tam daval do teraz tak preto sa pytam ci ho mam zamenit za ten novy.. Citovat
thomas969 Odesláno 9. únor 2010 Autor Odesláno 9. únor 2010 a tie mudrosti na stranke od ferryho su super teoreticke ale mna zaujimaju skusenosti.... som taky blazon napr. ze si dam vzorku oleja do mraznicky a viem co sa deje v mojom motore teraz v zime rano.. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 kdybych dal olej do mrazničky,žena mě zabije Citovat
thomas969 Odesláno 9. únor 2010 Autor Odesláno 9. únor 2010 no moja v pohodeeee, no nevsimla si ho tam, zeby preto? Citovat
ozzy56 Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 olejům nerozumím a ani nechci--přečtu si co za normu doporučuje výrobce a koupím nějakou známou značku uprostřed cenové nabídky...,vyměním,jezdím... Citovat
BV406 Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Původně zaslal: thomas969 a tie mudrosti na stranke od ferryho su super teoreticke ale mna zaujimaju skusenosti.... som taky blazon napr. ze si dam vzorku oleja do mraznicky a viem co sa deje v mojom motore teraz v zime rano.. tos objevil ameriku ... co by se delo, zhoustne Citovat
pastorek Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Původně zaslal: thomas969 jak jedno, syntetyka ti nenecha na motore tolko bordelu ako mineral myslim carbon a pod.., To nieje pravda. Syntetiské oleje majú iný základový olej ale na rozpúšťanie karbónu sa pridávajú detergenty ktoré môžu byť v minerále i v syntetike. Původně zaslal: thomas969 hladky diesel u 206 je iba 1.9D, Ty si nenapísal v akom aute a aký motor, iba si sa pýtal na hladký diesel. Původně zaslal: thomas969 do nedavna bol castrol magnatec, teda po starom txt bez oznacenia diesel, tak ked som ho tam daval do teraz tak preto sa pytam ci ho mam zamenit za ten novy.. Castrol Magnatec a Castrol TXT sú dva odlišné oleje. Magnatec sa robí ďalej ale TXT nahradil EDGE. Ak si doteraz používal Castrol Magnatec tak môžeš prejsť na Magnatec Diesel. Má lepšie špecifikácie pre naftové motory. Inak výrobcom odporúčaný olej je Total Quartz INEO ECS. Môžeš si porovnať špecifikácie i keď tvoj motor nevyžaduje až také vysoké parametre lebo nemá ani turbo ani FAP. Citovat
Ferry Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Původně zaslal: thomas969 jak jedno, syntetyka ti nenecha na motore tolko bordelu ako mineral myslim carbon a pod.., hladky diesel u 206 je iba 1.9D, a do nedavna bol castrol magnatec, teda po starom txt bez oznacenia diesel, tak ked som ho tam daval do teraz tak preto sa pytam ci ho mam zamenit za ten novy.. podle ceho chces poznat zda je olej synteticky nebo mineralni ? podle napisu na plechovce, nebo podle viskozitni specifikace ? nenech se vysmat, precti si nejprve Tebou opovrhovanou teorii o olejich, na kterou jsem Ti dal odkaz a pak se muzes teprve pustit do praktickych zkousek, ne vzdy je dobre zacit praxi a pak si teprve o tom neco precist :bojim A pokusy s davanim oleje do mraznicky jsou na urovni detske hry \"Maly chemik\" [upravil dne 9/2/10 Ferry] [upravil dne 9/2/10 Ferry] Citovat
thomas969 Odesláno 9. únor 2010 Autor Odesláno 9. únor 2010 to s tym totalom moc neberiem lebo kazda spolocnost ma svojho olejoveho partnera spravidla z tej istej krajiny. v knizke je ze 5w40 je vhodny pre benzin aj diesel tak na buduce uz dam ten magnatec diesel a casom mozno zbadam nejaku zmenu, a mozno ani nie. inak na pociatku diskusie som len chcel vediet ci takym celkom asi kvalitnym olejom nerobim chybu kedze hladky diesel je uz celkom aj starsi typ a vtedy sa robili aj ine oleje.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.