Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ach jo, 20krat do tydne je tu dotaz na olej a furt dokola :( prosim zkus nejprve hledani, nebo procti clanky na http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=zajimavosti_komentare

Shrnuto, pro olej je dulezite, jakou vykonnostni specifikaci (ACEA) predepsal vyrobce pro dany motor, viskozitni specifikace (SAE) se pak voli podle klimatu, pripadne stari motoru a poctu najetych kilometru, kdy viskoznejsi olej u vice opotrebovaneho motoru trochu snizi spotrebu oleje

Rozdelovani dle kriteria synteticky, mineralni apod. je zcela nesmyslne a jako bezny uzivatel ani nemas sanci poznat, jaky zaklad ma ten ktery motorovy olej

[upravil dne 8/2/10 Ferry]

Odesláno

Zrušit vlákno,to je fakt neskutečné,pořád furt a dokola.Je to tu popsané miliónkrát,jenom likni vlevo nahoře ,,hledat\" a je to :bacha.

Odesláno

1. neskáč, majú kus pravdy

2. syntetický - nesyntetický, na to zabudni

3. olej 5w-40 je vhodný do viacerých motorov ale nenapísal si o aký motor sa jedná

4. ak je nejaký olej vyrábaný v prevedení pre benzínový motor i pre naftový motor tak ktorý je rozumnejšie dať do diesla?

5. Prečítaj si ešte raz príspevok Ferryho. Máš tam strtučne zhrnuté čo potrebuješ vedieť. Už zostáva iba zistiť aké je odporúčanie špecifikácií pre konkrétny motor. Ak je to Peugeot a napísal by si h hneď do prvého príspevku tak by ti Ferry napísal i to ktorý je vhodný a ktorý nie.

Odesláno

jak jedno, syntetyka ti nenecha na motore tolko bordelu ako mineral myslim carbon a pod.., hladky diesel u 206 je iba 1.9D, a do nedavna bol castrol magnatec, teda po starom txt bez oznacenia diesel, tak ked som ho tam daval do teraz tak preto sa pytam ci ho mam zamenit za ten novy..

Odesláno

a tie mudrosti na stranke od ferryho su super teoreticke ale mna zaujimaju skusenosti.... som taky blazon napr. ze si dam vzorku oleja do mraznicky a viem co sa deje v mojom motore teraz v zime rano..

Odesláno

olejům nerozumím a ani nechci--přečtu si co za normu doporučuje výrobce a koupím nějakou známou značku uprostřed cenové nabídky...,vyměním,jezdím...:)

Odesláno
Původně zaslal: thomas969

a tie mudrosti na stranke od ferryho su super teoreticke ale mna zaujimaju skusenosti.... som taky blazon napr. ze si dam vzorku oleja do mraznicky a viem co sa deje v mojom motore teraz v zime rano..

tos objevil ameriku :D ... co by se delo, zhoustne :roll

Odesláno

jak jedno, syntetyka ti nenecha na motore tolko bordelu ako mineral myslim carbon a pod..,

To nieje pravda. Syntetiské oleje majú iný základový olej ale na rozpúšťanie karbónu sa pridávajú detergenty ktoré môžu byť v minerále i v syntetike.

hladky diesel u 206 je iba 1.9D,

Ty si nenapísal v akom aute a aký motor, iba si sa pýtal na hladký diesel.

do nedavna bol castrol magnatec, teda po starom txt bez oznacenia diesel, tak ked som ho tam daval do teraz tak preto sa pytam ci ho mam zamenit za ten novy..

Castrol Magnatec a Castrol TXT sú dva odlišné oleje. Magnatec sa robí ďalej ale TXT nahradil EDGE. Ak si doteraz používal Castrol Magnatec tak môžeš prejsť na Magnatec Diesel. Má lepšie špecifikácie pre naftové motory.

Inak výrobcom odporúčaný olej je Total Quartz INEO ECS. Môžeš si porovnať špecifikácie i keď tvoj motor nevyžaduje až také vysoké parametre lebo nemá ani turbo ani FAP.

Odesláno

jak jedno, syntetyka ti nenecha na motore tolko bordelu ako mineral myslim carbon a pod.., hladky diesel u 206 je iba 1.9D, a do nedavna bol castrol magnatec, teda po starom txt bez oznacenia diesel, tak ked som ho tam daval do teraz tak preto sa pytam ci ho mam zamenit za ten novy..

podle ceho chces poznat zda je olej synteticky nebo mineralni ? podle napisu na plechovce, nebo podle viskozitni specifikace ? nenech se vysmat, precti si nejprve Tebou opovrhovanou teorii o olejich, na kterou jsem Ti dal odkaz a pak se muzes teprve pustit do praktickych zkousek, ne vzdy je dobre zacit praxi a pak si teprve o tom neco precist :roll:bojim A pokusy s davanim oleje do mraznicky jsou na urovni detske hry \"Maly chemik\"

[upravil dne 9/2/10 Ferry]

[upravil dne 9/2/10 Ferry]

Odesláno

to s tym totalom moc neberiem lebo kazda spolocnost ma svojho olejoveho partnera spravidla z tej istej krajiny. v knizke je ze 5w40 je vhodny pre benzin aj diesel tak na buduce uz dam ten magnatec diesel a casom mozno zbadam nejaku zmenu, a mozno ani nie. inak na pociatku diskusie som len chcel vediet ci takym celkom asi kvalitnym olejom nerobim chybu kedze hladky diesel je uz celkom aj starsi typ a vtedy sa robili aj ine oleje....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...