Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A tak to se zeptám i já.... Když mám tedy P407 po faceliftu, dá se předpokládat že dodělání těch mlhovek by nebylo takový problém? Například zapnutí přes dia a nějaká drobná kabeláž?

A když už jsme u mlhovek. Ze zvyku jsem byl na P406 zvyklý si na okrskách přisvětlovat v noci na cestu hlavně kvůli zvěři a dírám. Jenže u 407 už vůbec mlhovky nesvítí před auto, ale pod velkým úhlem do stran takže jejich výpomoc je k ničemu, respektive zahlédnutí svítících očí v přilehlém lese přichazí už pozdě. Koukal jsem do mlhovek a je tam clonítko, takový plechový kroužek. Pomohlo by ten kroužek vyndat nebo upravit? Nechci aby se to chovalo jako další potkávačky nebo nedejbože dálkovky. Popravdě na406 mi ty mlhovky párkrát zachránily auto, možná i život a tak mi to docela chybí. Navíc se mi zdá, že 407 svítí sice víc, ale s menším kuželem takže do zatáček vůbec nevidím. To dělají asi ty čočky :myslim

• O 2 měsíce později...
Odesláno

nakolko rozsvecovanie musi splnat kriteria ako je rychlost vozidla kedy sa to ma a kedy nema rozsvecovat...

jedna sa o hmlove svetlo a to sa pouzivat nesmie ak nieje hmla alebo dazd...

Docela by mne zajímalo jak projde na Slovensku STK na Fabiích a Octaviích a dalších, které mají funkci přisvěcování do zatáček nebo odbočování montovanou z výroby? Nebo se u vozidel dovážených a prodávaných na Slovensku tato funkce deaktivuje?

Ostatně už balhé paměti CITRÖEN DS měl řešeno natáčení světel v závislosti na poloze volantu. Tehdy ještě mechanické řešení, ale fungovalo.

Odesláno
Docela by mne zajímalo jak projde na Slovensku STK na Fabiích a Octaviích a dalších, které mají funkci přisvěcování do zatáček nebo odbočování montovanou z výroby?

na toto je europska smernica ktora to umoznuje, na SKK to este nestihli zapracovat do zakona.

Neviem, niesom si isty, ale taketo vozidla potom maju vynimku od Ministerstva dopravy.

[upravil dne 20/1/11 18:17 Marcel00]

Odesláno

To Marcel00: To mě docela připomíná dobu pře dvaceti lety, kdy nějaký debilní \"rudokožec\" zakázal třetí brzdové světlo jako kapitalistický výtřelek. No snad budou vaši zákonodárci pružnější než ta naše smečka debilů.

Odesláno

Jj, nejsem starej - jen trochu víc pamatuji. Ještě tam mám místo najeden obrázek a potom do \"futrálu\":D

Odesláno

tak aby som bol uplne presny tak podla slovnika cudzich slov

futrál - puzdro, schranka - Podstatne meno, muzsky rod, nezivotne, vzor Dub image207.gif

on to skor myslel ako schranku velkosti cloveka co sa do zeme zakopava. image192.gif

ale na to ma samozrejme kopec casu, takze sranda musi byt image002.gif

[upravil dne 20/1/11 21:40 Marcel00]

Odesláno

nechcem byť chytrý, ale myslím, že na oktavkach to nie sú hmlovky, síce má to spoločné vonkajšie sklo, ale je to druhá žiarovka a iná parabola

Odesláno

Máš pravdu, na zmiňovaných oktávkách atd skutečně nesvítějí mlhovky ale samostatné světlo pod jedním plastem s mlhovkou, takže to vypadá že to jsou mlhovky a proto to není v rozporu s vyhláškou

Odesláno

No co jsem zkoumal naše služební oktávky, tak ty mají mlhovky rozdělný přepážkou. Jedna žárovka je pro denní svícení a druhá je mlhovka. Pokud svítí denní svícení, tak to při zatáčení nic nedělá. Pokud jsou aktivní hlavní světla, vypnou se denní a při zatáčení se normálně rozsvěcí mlhovka. Ne ty denní světla:myslim

[upravil dne 21.1.11 15:21 MJSytic]

post-2095-14109614762114_thumb.jpg

Odesláno

Tak jsem to trošku \"Študoval\" a dospěl jsem k přesvědčení, že dodělat přisvícení tzv. na koleně asi nebude pro 99% normálních uživatelů byť i zručných kutilů reálně uskutečnitelné. ( investici cca 10.000,- Kč neberu jako řešení - nejsem magor ani Onasis). Problém spočívá v tom, že se upaltňuje funkce řídící jednotky (palubního PC) kde se vyhodnocuje jednak rychlost jízdy, úhel natočení volantu a ještě pár dalších hodnot např. aktivní funkce denního svícení (řeč je o FABII).

Ale šlo by to celkem snadno oblafnout - teď mě prosím nekamenujte neb je to jen náhražka za pár korun -

Kdy potřebuji přisvítit levou resp. pravou stranu - nejvíc při odpočování - takže:

Levé a pravé mlhové světlo připojím na spínání směrových světel a do obvodu přidám ještě jeden vypínač aby bylo možné funkci přisvícení přes den vypnout.

Má to jeden zásadní háček - mlhovka se bude rozsvěcovat i při předjíždění což ale v noci můře být i výhoda. No a pro STK to prostě nechám vypnuté. Celá sranda vyjde asi na 300,- Kč a trochu práce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...