Fuller Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 Zdravim všechny takhle k nedělnímu večeru. Mám jeden, teď pro mě docela životní problém a to je ten, že k dnešnímu dni 31.1.2010 přestávám být student a od 1.2.2010 jsem pracující člověk. Jenže.... Já netušim, co to obnáší a doma mi řekli, že je to můj problém, ať si to vyřešim a já vůbec nevim co a jak?! Zjednodušeně: Vyhodili mě ze školy, ale práci mám, jen nevim co všechno musim zařídit. Vim něco o tom, že musim zajít na pracák, sociálku, pojišťovnu, ale dál už ani ťuk... Prosim nechte si poznámky, že sem blbej a podobně, vim to moc dobře a můžu si za to sám, ale nechci nebo si spíš teď nemůžu dovolit mít další problémy, co se týče úřadů a tak dále. V práci sem na částečný úvazek, ale sem tam vedený jako student, takže teď mi i zanikají úlevy na daních z toho plynoucí. To si snad nějak vyřešim se šéfem, snad mi pomůže, ale na ten zbytek bych se rád zeptal Vás. Možná sem se špatně vyjádřil, ale už prostě nevim... Prosim Vás o pomoc, co všechno musim zařídit, oběhat a podobně nebo co tam řešit nebo vlastně co vůbec ?? Základ jako práci = peníze = bydlení \"doma\" mám, ale ty úřady, v nich sem ztracenej... Citovat
oddie Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 Pokud máš práci, změň si to na HPP a je to. Citovat
Radek 306 Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 v práci by ti to měl šéf/ekonomka provozu obstarat, vyplníš pár papírů a je z tebe pracující ovce, měl jsem to tak loni, letos mi to vyšlo a zůstávám studentem na pracák jsem ani nešel, zaměstnavatel to vyřešil vše a pohoda bez stresu Citovat
Qcko Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 A doma povedz, ze ty si to riesit nemas, ale aj oni si musia poriesit socialku lebo budu mat problemy:cool: Inak ak mas pracu a dohodnes sa so sefom, nemusis nikam chodit:papa Citovat
Fuller Odesláno 31. leden 2010 Autor Odesláno 31. leden 2010 Původně zaslal: Radek 306 v práci by ti to měl šéf/ekonomka provozu obstarat, vyplníš pár papírů a je z tebe pracující ovce, měl jsem to tak loni, letos mi to vyšlo a zůstávám studentem na pracák jsem ani nešel, zaměstnavatel to vyřešil vše a pohoda bez stresu Takže když tam normálně zítra přijdu, domluvim se s nim a vyplnim ty jisté \"papíry\" tak by to ta firma \"měla\" zařídit? Pochopil sem to dobře, že teda nemusim chodit nikam, jenom zavolat na pojišťovnu ? Citovat
Radek 306 Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 jo, jediný kam jsem šel byl doktor a pojišťovna, kůli změně, ostatní vyřešil zaměstnavatel Citovat
Fuller Odesláno 31. leden 2010 Autor Odesláno 31. leden 2010 No ani nevíte, jak jste mi pomohli. Ale stejně se toho tak trochu bojim no, doufám, že to zítra se šéfem dopadne dobře a že to firma vyřídí. Takže jen pojišťovna a doktor, to udělám v úterý, zítra budu řešit šéfa. Děkuju všem moc. Se tady člověk dozví víc věcí, než \"doma\"... [upravil dne 31/1/10 Fuller] Citovat
309GT Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 Zajdi na pracák a normálně se optej,oni ti poradí přímo co a jak a budeš vědět 100% na čem jseš Citovat
Péťa Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 Já nechápu, proč bych to oznamovat lékaři. Ten má smlouvu s pojišťovnou a tu také zajímá, kdo ji platí zdravotní pojištění. Citovat
Fuller Odesláno 31. leden 2010 Autor Odesláno 31. leden 2010 Díky, tak to tam hned ráno skočim, na ten pracák, jen doufám, že tam nebudou fronty, od půl 8 u doktora, pak na úřad a hned do práce. Díky všem a já jdu spát. Přecejenom nesmim zaspat, to by byl konec. Citovat
309GT Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 Hodně štěstí a pevný nervy na úřadech;) Citovat
BV406 Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Původně zaslal: Fuller No ani nevíte, jak jste mi pomohli. Ale stejně se toho tak trochu bojim no, doufám, že to zítra se šéfem dopadne dobře a že to firma vyřídí. [upravil dne 31/1/10 Fuller] neboj se, jako pracujicimu se ti oteviraji uplne jine obzory :D:D Citovat
Aluška Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Nechápu, co řešíte . Normálně půjdeš do práce, sepíšeš smlouvu na HPP a je to, o víc se starat nemusíš, neboj se, že by byli na sociálce tak blbý, aby nezjistili, že už nejsi student...K žádnýmu doktoru či na pracák, fakt nemusíš, pokud teda nebudeš dělat jen na poloviční úvazek. Na pojišťovnu by jsi musel jen v případě, že bys skončil na pracáku a to by tě tam poslali s papírama přímo z pracáku. [upravil dne 1/2/10 Aluška] Citovat
jofo Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 zamestnavatel by mal za teba vybavit vsetko. prihlasenie do socislky a poistovne. len dufam ze sef nebude proti aby ta zobral na HPP. Citovat
ondra123 Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 -uvidíš zda tě vemou v práci na plný uvazek. -jinak na pracák a tam ti poradí a vše vysvětlí.. pak se stavíš s lejstrem na zdravotní pojišťovně, nebo jej tam zašleš poštou. -pokud nebudeš mít práci tak tě zaregistrujou na pracáku a bodou za tebe platit zdravotní (1080kč/měsíc) -potvrzení o studii máš do konce roku ne? (menší daň jako student) Citovat
Fuller Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 Tak sem dorazil z práce domů a šéf mě vzal na plný zkrácený úvazek, takže mi tim pádem, co jste tu napsali, odpadly problémy se sociálkou i pojišťovnou. Potvrzení o studiu nemám, mám papír na to, že jsem k 31.1.2010 skončil, takže úlevy na daních už jdou mimo mě. Citovat
tomikku Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 přesně tak pracák to neřeší (jen nezaměstnané), sociálku za tebe řeší zaměstnavatel ta to řeší pouze v případě že by si bral nejaké dávky které byly podmíněny studiem (příspěvek na skripta či dojíždění) zbytek sociálky řeší zaměsnavatel a to samé je i zdravotní pojšťovna. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.