Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi mal na mysli podsvietenie ledkami na hranách (Edge-LED lighting), nie sú to 4 ledky v rohoch ale pás lediek na celej hrane, majú to tie ultratenké TV. Nevýhodou je, že podsvietenie je konštantné, ledky v podstate len nahradili žiarivky, výhoda nižšia spotreba a hrúbka. Oprotitomu celoplošné podsvietenie ledkami najmä keď je realizované trojicou rgb, dokáže nie len lokálne stmavovať oblasti ale podsvecovať aj farebne, čím sú farby ešte živšie a čierna tmavšia. Viac napr. tu http://en.wikipedia.org/wiki/LED-backlit_LCD_television

Čo sa týka EÚ, vidím to celkom reálne, už boli zakázané 100W žiarovky, najnovšie sa chystá zákaz plazmových tv alebo sprchovacích kútov. http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropska-unie/clanek.phtml?id=660034

Odesláno

Taky bych se dnes

Uz priklanel k led technologii spotreba cca 40-50W

Odezva slusna... Obraz pekne jasny.

Je to ale naukor zvuku,pro nekoho neni dost kvalitni,jelkoz celkove televize je tenka musi tam byt male repra.Staci dokoupit nake male repro 2.1 k tomu a bohate staci...

To je muj nazor...:papa

Odesláno

starší NB mají klasický \"zářivkový\" podsvícení. Nový mají už LED.

Jinak k tématu bych napsal asi toto: LED LCD 82-106cm FullHD s MPEG4 tunerem. Velikost bych volil podle toho, jak daleko budeš od TV při sledování sedět a taky podle toho, čím jí budeš krmit (zdroj signálu). Jestli hodláš hlavně koukat na DBVT a nemáš dostupný MPEG4, tak vol menší (MPEG2 je dle mého názoru koukatelná max na 82). Jestli máš MPEG4 popřípadě budeš hlavně koukat na blueray, tak vol větší. Značku si vyber podle toho na co máš, a která se ti líbí ;)

Odesláno

Ty vzdálenosti jsou dost diskutabilní. Já mám obraz 153cm full HD a když chci zážitek z filmu tak sedím cca do 2metrů. Jinak sedačku mám asi 3,8m a pořád mě to nutí si sednout blíž. nikdy bych si nekoupil menší TV.Samozřejmě vše záleží na dispozici pokoje a financích to je jasné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...