jarajarda Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Dotaz, nemá někdo zkušenosti s přestavbou, případně provozem motoru 3,0 V6 na LPG? Případně jak se tyto přestavby dnes pohybují finančně? Díky Citovat
Ferry Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 pokud bys uvazoval o sekvencnim vstrikovani plynneho LPG (o neco vyssi spotreba, trosku mensi vykon, systemy: SGi od holandske firmy AG systems, polsky Elpigaz, Stag300, italsky LandiRenzo, cesky Magic2) tak pocitej cca 30-40tis, pokud bys chtel vstrikovani kapalneho LPG (nejmensi narust spotreby a pokles vykonu) od holandskeho Vialle tak pocitej 55-60 Jinak co vim, tak neni problem, takovy coupe 3.0V6 v LPG bych si nechal libit [upravil dne 22/1/10 Ferry] Citovat
Y2K Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Původně zaslal: Ferry ... takovy coupe 3.0V6 v LPG bych si nechal libit ... za mna teda ee Citovat
Ferry Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 na LPG jezdi i jinsi kary, BMW apod. , myslim, ze plynovy pohon jeste nerekl posledni slovo a jak vubec prvni pouzivane spalovaci motory byly na plyn a ne na benzin nebo naftu, tak se jeste LPG nebo CNG uplatni v tech novych v blizke budoucnosti, nez lidstvo prejde na jiny pohon (pokud nam do te doby ruzni ekoteroristi a podobne spolky neznechuti ruznymi otravnymi predpisy a omezenimi a nebo uplne nezakazou individualni dopravu) Citovat
BoneDaddy Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Původně zaslal: Ferry na LPG jezdi i jinsi kary, BMW apod. V Pardubicích jezdí určitě SuperB 2.8 V6 a jeden i...t tu má dokonce BMW M3 na plyn........ Citovat
Y2K Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Ja nehovorim ze nejazdia take auta...ale na ne mam rovnaky nazor Citovat
Ferry Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 je to jako spekulovat o tom, zda ve sportaku ma byt diesel, a taky se delaji coupe HDi [upravil dne 22/1/10 Ferry] Citovat
MaPiv Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Ahoj, je pro představu. V pondělí jdu na přestavbu svého Jaguara 4.0 V8 - italský systém Tartarini. Cena přestavby 44.500,-Kč a 1700 Flash lube. V ceně je kompletní kit, nádrž toroid 70 l, montáž a nádrž plynu. Na motor 3.0 V6 mi bylo řečeno, že by cena byla o cca. 8.000,-Kč nižší. Citovat
Y2K Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Původně zaslal: Ferry je to jako spekulovat o tom, zda ve sportaku ma byt diesel, a taky se delaji coupe HDi No ved na to mam tiez taky nazor Citovat
.mycTD Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 to mi teda reknete, kde by mel mit plyn vetsi smysl, nez u poradne V6, V8? ja treba zase nechapu smysl LPG v kindermotorech se spotrebou 5.5 - 6l Citovat
jozefsv Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 plyn by som si kludne dal ale to auto by muselo mat o dost vacsiu trhovu hodnotu aby sa to oplatilo.ked tretinu auta stoji splynovac tak si ho jasne ze nedam pretoze tie prachy radsej prejazdim v benzine a auto po case predam. pred nedavnom som sa informoval a cena plynu na moje auto bola 1500 euro.v polsku okolo 1200.tak to si teda nedam. [upravil dne 22.1.10 jozefsv] Citovat
MatrixChose Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Plyn je jenom pro zlost, ať už výměny nádrže po 10 letech tak hlavně i každodenně pro pumpaře, který musej věčně vylejzat ven tankovat a přitom druhej prodavač se v shopu může zbláznit. (Pumpaře jsem zkoušel jenom dva dny) Citovat
Edison Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Mě se tyhle přestavby taky poněkud příčej.. Něco jiného je mít motor zkonstuovaný přímo pro některý z alternativních zdrojů... Citovat
.mycTD Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Původně zaslal: jozefsv plyn by som si kludne dal ale to auto by muselo mat o dost vacsiu trhovu hodnotu aby sa to oplatilo.ked tretinu auta stoji splynovac tak si ho jasne ze nedam pretoze tie prachy radsej prejazdim v benzine a auto po case predam. za 30.000,- mam 1.000 litru benzinu. na to s 3.0V6 nedam ani 10.000km. a jestli jsem doted najezdil 20.000km/rok, tak s LPG beztak najedu 30kkm. Citovat
jarajarda Odesláno 23. leden 2010 Autor Odesláno 23. leden 2010 Abych objasnil důvod dotazu, mám aktuálně auta 3, čtyřkolku na zimu, Coupe a sedana s HDI. Sedana a coupe bych rád nějakým způsobem spojil do jednoho, to znamená že pokud se prodají obě, koupím si asi coupe v naftě, slušný výkon a dobrá spotřeba, nebo se prodá jen sedan a coupé by mohlo jít do plynu. Jedna z dalších variant, která mne láká, je nechat si coupe, neplynovat, prodat Subaru a sedana a pořídit Volvo ve 4x4 v naftě, ale tam je jednoznačný problém s cenovkou.. U nás je totiž problém ten, že čtyřkolka je tu nutností, když padne sníh... Citovat
rootsky Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 O plynu do V6 taky uvažuji mám předběžnou nabídku za 32tis,- za sekvencní bez FlashLube, ale ještě jsem nezjišťoval přesně značku systému a co a jak...A ta nabídka před 1/4 rokem tady http://www.autogas-lbc.cz : Viděl jsem na mobile.de skyline na LPG, asi moc \"žral\" při cestách do práce a na nákupy:D... [upravil dne 23/1/10 rootsky] Citovat
jarajarda Odesláno 23. leden 2010 Autor Odesláno 23. leden 2010 A hele, že by krajan měl taky coupe? Citovat
kupák Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Já souhlasím s edisonem. Přestavby se mi nějak prostě nelíběj. Až výrobce postaví motor a řekne, že to jezdí na LPG, CNG nebo třeba BFLMPSVZ tak jdu do toho. Jïnak je každého věc, jestli si auto nechá přestavět a proč. Někdo u velikýho auta za hodně peněz to třeba nědělá kvůli prachům, ale kvůli emisím (já byl vždycky optimista a idealista). Ale mám kamaráda, ten je věrnej plynu už asi 15 let. Začal s ním na škodárnách a nyní ho má na vectře 2.5 V6. Je to servisovaný auto, dle jeho vyjádření kvalitní přestavba a stejně jes tím v servisu 15x do roka. Co jsem zažil s jeho dřívějšíma autama na plyn ani nechtějte vědět. Prostě já myslím, že náklady na servis jsou pekelný a hlavně to člověka sere, že se něco pořád sere... Ale toť pouze můj osobní názor. Ale nedávno jsem v Praze u Nebozízku viděl 7čkový BMW a když jsem uviděl ten plastovej \"špunt od vany\" na boku nárazníku a nad tím tu žlutou nálepku, málem jsem si cvrknul.. Citovat
chechet Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 ja bych se plynu do sve kary nebranil, ale vzhledem k porizovaci cene a memu rocnimu najezdu by investice nemela smysl. na druhou stranu bych mozna jezdil mnohem vic treba po meste Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.