Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pokud bys uvazoval o sekvencnim vstrikovani plynneho LPG (o neco vyssi spotreba, trosku mensi vykon, systemy: SGi od holandske firmy AG systems, polsky Elpigaz, Stag300, italsky LandiRenzo, cesky Magic2) tak pocitej cca 30-40tis, pokud bys chtel vstrikovani kapalneho LPG (nejmensi narust spotreby a pokles vykonu) od holandskeho Vialle tak pocitej 55-60

Jinak co vim, tak neni problem, takovy coupe 3.0V6 v LPG bych si nechal libit :)

[upravil dne 22/1/10 Ferry]

Odesláno

na LPG jezdi i jinsi kary, BMW apod. , myslim, ze plynovy pohon jeste nerekl posledni slovo a jak vubec prvni pouzivane spalovaci motory byly na plyn a ne na benzin nebo naftu, tak se jeste LPG nebo CNG uplatni v tech novych v blizke budoucnosti, nez lidstvo prejde na jiny pohon (pokud nam do te doby ruzni ekoteroristi a podobne spolky neznechuti ruznymi otravnymi predpisy a omezenimi a nebo uplne nezakazou individualni dopravu)

Odesláno

je to jako spekulovat o tom, zda ve sportaku ma byt diesel, a taky se delaji coupe HDi :)

[upravil dne 22/1/10 Ferry]

Odesláno

Ahoj,

je pro představu.

V pondělí jdu na přestavbu svého Jaguara 4.0 V8 - italský systém Tartarini.

Cena přestavby 44.500,-Kč a 1700 Flash lube.

V ceně je kompletní kit, nádrž toroid 70 l, montáž a nádrž plynu.

Na motor 3.0 V6 mi bylo řečeno, že by cena byla o cca. 8.000,-Kč nižší.

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

je to jako spekulovat o tom, zda ve sportaku ma byt diesel, a taky se delaji coupe HDi :)

No ved na to mam tiez taky nazor :D

Odesláno

plyn by som si kludne dal ale to auto by muselo mat o dost vacsiu trhovu hodnotu aby sa to oplatilo.ked tretinu auta stoji splynovac tak si ho jasne ze nedam pretoze tie prachy radsej prejazdim v benzine a auto po case predam.

pred nedavnom som sa informoval a cena plynu na moje auto bola 1500 euro.v polsku okolo 1200.tak to si teda nedam.

[upravil dne 22.1.10 jozefsv]

Odesláno

Plyn je jenom pro zlost, ať už výměny nádrže po 10 letech tak hlavně i každodenně pro pumpaře, který musej věčně vylejzat ven tankovat a přitom druhej prodavač se v shopu může zbláznit. (Pumpaře jsem zkoušel jenom dva dny) :D

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

plyn by som si kludne dal ale to auto by muselo mat o dost vacsiu trhovu hodnotu aby sa to oplatilo.ked tretinu auta stoji splynovac tak si ho jasne ze nedam pretoze tie prachy radsej prejazdim v benzine a auto po case predam.

za 30.000,- mam 1.000 litru benzinu. na to s 3.0V6 nedam ani 10.000km. a jestli jsem doted najezdil 20.000km/rok, tak s LPG beztak najedu 30kkm.

Odesláno

Abych objasnil důvod dotazu, mám aktuálně auta 3, čtyřkolku na zimu, Coupe a sedana s HDI. Sedana a coupe bych rád nějakým způsobem spojil do jednoho, to znamená že pokud se prodají obě, koupím si asi coupe v naftě, slušný výkon a dobrá spotřeba, nebo se prodá jen sedan a coupé by mohlo jít do plynu. Jedna z dalších variant, která mne láká, je nechat si coupe, neplynovat, prodat Subaru a sedana a pořídit Volvo ve 4x4 v naftě, ale tam je jednoznačný problém s cenovkou..

U nás je totiž problém ten, že čtyřkolka je tu nutností, když padne sníh... :(

Odesláno

O plynu do V6 taky uvažuji mám předběžnou nabídku za 32tis,- za sekvencní bez FlashLube, ale ještě jsem nezjišťoval přesně značku systému a co a jak...A ta nabídka před 1/4 rokem tady http://www.autogas-lbc.cz

:xvul: Viděl jsem na mobile.de skyline na LPG, asi moc \"žral\" při cestách do práce a na nákupy:D...

[upravil dne 23/1/10 rootsky]

Odesláno

Já souhlasím s edisonem. Přestavby se mi nějak prostě nelíběj. Až výrobce postaví motor a řekne, že to jezdí na LPG, CNG nebo třeba BFLMPSVZ :) tak jdu do toho. Jïnak je každého věc, jestli si auto nechá přestavět a proč. Někdo u velikýho auta za hodně peněz to třeba nědělá kvůli prachům, ale kvůli emisím (já byl vždycky optimista a idealista). Ale mám kamaráda, ten je věrnej plynu už asi 15 let. Začal s ním na škodárnách a nyní ho má na vectře 2.5 V6. Je to servisovaný auto, dle jeho vyjádření kvalitní přestavba a stejně jes tím v servisu 15x do roka. Co jsem zažil s jeho dřívějšíma autama na plyn ani nechtějte vědět. :) Prostě já myslím, že náklady na servis jsou pekelný a hlavně to člověka sere, že se něco pořád sere...

Ale toť pouze můj osobní názor. Ale nedávno jsem v Praze u Nebozízku viděl 7čkový BMW a když jsem uviděl ten plastovej \"špunt od vany\" na boku nárazníku a nad tím tu žlutou nálepku, málem jsem si cvrknul..

Odesláno

ja bych se plynu do sve kary nebranil, ale vzhledem k porizovaci cene a memu rocnimu najezdu by investice nemela smysl. na druhou stranu bych mozna jezdil mnohem vic treba po meste :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...