vpa Odesláno 3. září 2004 Odesláno 3. září 2004 Mam najeto u 205 1,8 d nejakych 370 tis km a fouka mi z odvzdusneni kliky olej do filtru sani a nasledne pres filtr kape ven olej, u peugeotu mi tvrdili ze je to normalni u vsech 1,8d at vyvedu hadici pod auto ze to je bezne, zkousel jsem tam vsadit pridavny filtr at to zachycuje ale moc to nepomohlo jake mate zkusenosti u diesel motoru ktere maji min kilometru a jak je to u 1,9d uvazuji o ni casem dik. Citovat
Medvěd Odesláno 3. září 2004 Odesláno 3. září 2004 S tím olejem zkušenost nemám, ale ptal ses i na řešení výměnou za 1,9 D. Co jsemtu vyčetl, tak 1,8 D nebo 1,9 D se liší jen minimálně v objemu, konstrukčně jsou stejné dokonce tak, že někteří pažou?áci, když se jim 1,8 D odporoučela do věčných loviš?, pořídili motor 1,9 D, ale kvůli povinnému ručení prohodili štítky (jsou jen na dutém nýtku) a nikdo neměl šanci to vizuelně poznat, ani na STK. Citovat
Ladis Odesláno 3. září 2004 Odesláno 3. září 2004 Mám taky 1,8 a nic drastickýho nepozoruju. Teda myslím tím olej ve filtru. Na tacháču mám sice 207 tkm, ale mám pocit že auto má dvakrát tolik. Co gufírka na ventilech? Citovat
lampa Odesláno 3. září 2004 Odesláno 3. září 2004 tady 1.8D, taky sem tam neco ukapne, ve filtru po 10tkm vytru a vlozku vymenim. Co se tyce motoru 1.9 je uplne stejny, akorat se o nem traduje ze vydrzi min nez 1.8 (coz nevim jestli je tak uplne pravda) Citovat
Garfield Odesláno 3. září 2004 Odesláno 3. září 2004 Napsán autorem vpa Mam najeto u 205 1,8 d nejakych 370 tis km a fouka mi z odvzdusneni kliky olej do filtru sani a nasledne pres filtr kape ven olej, u peugeotu mi tvrdili ze je to normalni u vsech 1,8d at vyvedu hadici pod auto ze to je bezne, zkousel jsem tam vsadit pridavny filtr at to zachycuje ale moc to nepomohlo jake mate zkusenosti u diesel motoru ktere maji min kilometru a jak je to u 1,9d uvazuji o ni casem dik. Můžu potvrdit, že měli pravdu - hadici ven pod auto a dobrý. 1,8D, najeto cca 300.000. S 1.9 zkušenosti nemám. Citovat
vix Odesláno 4. září 2004 Odesláno 4. září 2004 Proste, kdyz se motor toci, tak z odvetravani klikovky a podobnejch habsi (ventilove viko) se nejaky olej dostane do filtru. Proto leju olej na dolni rysku, pri ostrejsi jizde co je nad se casem nejak vycaka. Navic, zase tak hrozne to neni, jestli se nepletu, tak 1.8-1.9 D by mely mit filtr \"mokry penovy\", tj nejakej molitan nacucanej olejem. Proto neni duvod neco resit. Je to, naopak, spise ku prospechu Na papirovej filtr se da taky jezdit. Ujel jsem na nej nejakej 30 tkm (po 10 tkm) a nijak drasticky od oleje nebyl (no, byl, ale trochu). Jinak bych rekl, ze sla spotreba trochu nahoru, ale to mohlo byt taky jinejma vecma (poloosy, loziska, aj.) A to je asi tak vse. -vyvedeni odvetravani klikovky pod auto... no, kdyz chcete, ja mam na to vlastni nazor Citovat
mk405 Odesláno 4. září 2004 Odesláno 4. září 2004 já ve 205 1.8D jsem obcas ten filtr vyndal hadrem vyčistil tu nádobu a nikde nic nekapalo. Novým filtrem nic nepokazíš a pokud se snažíš ušetřit tak kýbl vody hodně jaru a vyprat (pouze ten molitanovej) nechat usušit (a je jako novej)a zpět do auta, upozornuju tě ale že je z toho pěknej bordel, takže starej kýbl a rukavice. [Editován dne 4/9/04 mk405] Citovat
Butch Odesláno 4. září 2004 Odesláno 4. září 2004 Nemáš tam moc oleje ? Jak moc ti to fouká ? tam a zpět nebo jenom ven ? Citovat
Ladis Odesláno 6. září 2004 Odesláno 6. září 2004 Ještě k filtru. Měl jsem tam molitanovej (uvedeno na krabici, že je pro tento typ motoru). Pak jsem tam dal papírovej (cenově o trošičku dražší - desetikoruny) a jede to na něj líp. Auto je živější, jde líp do otáček a za plynem pod zátěží. Takže napříště už jenom tu papírovou harmoniku. Citovat
vix Odesláno 7. září 2004 Odesláno 7. září 2004 - ja ted o vikendu vypral molitanovej v benzinu .... to najednou bylo zivy azaz Citovat
Guest Filip Odesláno 14. září 2004 Odesláno 14. září 2004 Ajoj, taky mi olej lítá do nádoby s filtrem a už v polovině výměnného cyklu vytvoří na filtru tam kde do něj ústí hadice neprodyšnej flek jako kdybych to zamázl gumoasfaltem a navíc pak dírkou v nádobě nachytanej olej vystřikuje dál na chladič kde pak páchá podobnou neplechu ..to má podle tachometru jen 165tis Citovat
Emiš Odesláno 16. září 2004 Odesláno 16. září 2004 Tohle jsem taky resil a dosel jsem k tomu ze je mi to vlastne jedno, dole z nadobky kde je filtr mam vyvednou hadicku aby se mi nezasraval motor a kapalo to dolu. Olej mam samo na dolni rysce. Filtr mam penovej a peru ho v benzinu, prvne jsem praval v Arve a v jaru ale to je na prd. Litr benzinu a je to hned cisty jak novy necham uschnout prosplichnu olejem a vratim. Pokud vas u 205 trapi jen tohle tak budte radi a zbytecne to nereste prijdou horsi veci P 205 1,8D rv. 1985 najeto nekonecne mnoho... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.