Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poslední dobou mi začalo silně hučet od předního pravého kola. Vypadá to na ložisko.

Určitě si to nechám vyměnit v servisu, ale protože bych rád ušetřil, zajímalo by mě, s čím by se ta oprava dala zkombinovat, aby se ušetřilo za práci. Měl jsem na mysli výměnu věcí, který by mohli být opotřebovaný a stejně by na ně brzo přišlo (405-1.6 benzín, 1993, 160000).

Dělá se to na obou stranách najednou?

Na kolik si myslíte, že by to mohlo přijít (jednotlivě i celkem)?

Předem díky za odpověď.

Kuba

Odesláno

Takže se toho muže vymněnit spousta nebo taky skoro nic záleží na tom jak se s autem jezdilo a po jakejch silnicích a kolik dir vymetlo.

1. Brzdové destičky

2. Třmeny

3.Kotouče

4.Ramena

5.Tlumiče

6.Spousty čepů

7.Gumové dorazy na tlumičích

8.Gumové krytky na tlumičích

9.Ložiska mac personů

10.Péra

11.Brzdové trubičky

12.Manžety

Je toho dost většina věcí se dá, ale v pohodě poznat i bez rozebírání. Jestli je, či neni nutno vymněnit.

Odesláno

Mišob už by to měnil z gruntu, Ale pokud už něco měnit tak ty čepy(ramenní, řídící) a taky tyčky stabilizátoru. (vše á 300 asi)

Pak pokud už bych chtěl tak ty kotouče snad a destičky k nim (kotouče tak 1500 a destičky +-500).

Odesláno

Jo, taky jsem zkoumal, přoč mi hučí od PP kola. Příčinou byly přidřené destičky - neodbržďovaly a trochu drhly o kotouč. Takže mě čeká repase brzdičů (2 sady po 400,- + tak 3h práce) a když vyhraju v loterii, tak i kotouče a destičky.

Odesláno

Takze kdyz mi to taky huci pri jizde a to mam vymeneny obe poloosy a loziska takze by to mohly delat ty brzdy?

a taky to pomerne hodne piska (pri lehkem dobrzdovani a pomale jizde - teba na cervenou)

Odesláno

Řekl bych, že u mě to vypadá na ty ložiska. Když zahýbám doleva, mírně to zesílí, když doprava, téměř to ustane.

Ještě bych uvítal komentář ohledně toho. jestli by se ta výměna (ložisek) měla udělat na obou kolech najednou, nebo na druhém, až se to rozsype.

Kotouče a destičky jsem měnil loni a teď jsem je kontroloval a vypadaj OK.

Odesláno

me to huci furt stejne

Jinak pokud je to lozisko opotebovane zpravidla byva opotrebovane i to druhe ... takze bys do pul roku menil i to druhy tak jestli mas penize tak to vem zajedno.

Ja menil obe zaraz

Odesláno

Jak píše Kuba001, řekl bych , že to bude ložisko. Mě to dělalo na Fáčku to samý, když jsem zatočil na jednu stranu tak hučení zesílilo, při zatočení na druhou stranu hučení přestalo. I když nevím jestli je pravidlo, že když odejde ložisko na jedný straně, že za chvíli odejde i to druhý. Měnil jsem jen jedno a to druhý drželo asi rok a půl než jsem auto prodal.

Odesláno

Pravidlo by to mohlo být, já měnil přední ložiska asi po třech nedělích... ani jsem tomu nechtěl věřit, že by mohly odejít obě zároveň. Mezi výměnami jsem ujel asi 500 km :papa

Odesláno

No taky bych se přiklonil k tomu vyměnit ložiska na celé nápravě. Vcelku mě nenapad (kromě šmejdu ložiska) důvod, proč by mělo jedno ložisko vydržet o móc víc, než to druhý. Ja začal výměnou LZ, do 2 měsíců PZ. Pak asi 3/4 roku v pohodě a pak začal hučet předek :-).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...