Přejít na obsah

Mišob

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Mišob's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Podařilo se mi uvařit 405 1,9D. Za jízdy mi vytekla chladící kapalina prasklou hadicí. Startér motorem normálně otáčí boužel motor si ani neškytne. Potřeboval bych vědět co všechno se mohlo oddělat. Kolik to tak přibližně stojí. A jestli mám vůbec nějakou šanci to opravit a nebo schánět novej motor. Taky bych rád věděl kde by mi něco takového v Praze opravili. No prostě bych rád o tom věděl co nejvíc než do toho dám všechny svoje ůspory. Předem děkuji všem za odpověď
  2. Mišob

    Centralne zatvaranie zadnych dveri

    Tak jak to popisuješ to vypadá, že když vezmeš zadní dveře a zabouchneš je tak se ti otevřou aniž bys mačkal zámkové tlačítko. Podle mně to nemá nic společného s centrálem.Centrál totiž právě akorát blokuje to tlačítko. Jde to zmáčknout ,ale nic se neotevře. Buď máš ten mechanizmus zarezlej a nebo zamrzlej. Mnělo by stačit ho normálně rozhejbat bez rozebírání a namazat olejem. Taky je možné že se ti hnul nebo ohnul ten protikus na podlaze a pak to do sebe nepasuje. Už se mi to taky dokázalo podařit.
  3. Mišob

    El. okna P405

    Ještě mně napadla ještě jedna věc. Je možné že máš už starší akumulátor a nebo ti to blbě dobíjí. A okna ti drhnou z důvodu menšího napětí. Já takhle zjistil že mám odpojeno jedno vynutí alternátoru. Je zajmavé že se při tom normálně dalo nastartovat. Také se to projevovalo tim že mi čudlíky u dveří zajížděli pomalejc při zamikání a odmikání.
  4. Mišob

    El. okna P405

    Já to mněl na autě taky. Finta je v tom že je to vlastně několik poruch v sobě které se navzájem doplňují. - je zadělanej pojezd okna muže být i mírně rezavej. Drhne to motor žere větší proud a vopálí kontakty na spínačích. Většinou se pak člověk bojí používat okna , aby nezůstala otevřená a kontakty na spínačích ještě zkorodujou. Abys odstranil chybu nestačí vymněnit spínače. Musíš se postarat o to, aby okno,bovden, a motor nikde nedrhly. A pak teprve opravit spínače. Jinak pokuď používáš okna často, tak se ti prakticky takováhle porucha nemuže stát. Já sem koupil auto od dědy a ten nevětral a nejezdil a proto jsem opravoval. Jinak když budeš v těch vypínačích rovnou si někde kup do nich žárovky. Stoprocentně aspoň dva nebudou svítit. Jinak mazivo silikonovej olej. Je na to, asi nejlepší a dá se dobře sehnat.
  5. Mišob

    vibrace při brždění

    Někdo se ptal co je to kolotoč. Dovedu to vysvětlit z vlastní zkušenosti. Je to když si takhle jedeš po dálnici 120kmh přibrzdíš si na 100kmh a rozlítne se ti přitom kotouč. Brzdová destička se ti zasekne o zbytek kotouče a jedno kolo najednou stojí. Uděláš přibližně 5x hodiny pokud máš štěstí a netrefíš-li se do jiného auta, betonu nebo mantinelu. Také se ti muže stát že jdeš přes střechu. Neuděláš s tim absolutně nic protože je to okamžité. Auto je na hadry a pokud máš štěstí tak si nikoho nezabil a seš na živu. Ta šance, ale dost malá. Takže kotouče bych nepřetáčel a koupil nové. Mimochodem je to taková vodstředivka že se to s kolotočem vůbec nedá srovnávat. Člověk si tam sedí a vidí auta před sebou a za sebou najednou. Mně se to stalo na uplně novém kotouči nemněl najeto ani 100km, asi vada materiálu.
  6. Mišob

    Hučení od předního kola

    Takže se toho muže vymněnit spousta nebo taky skoro nic záleží na tom jak se s autem jezdilo a po jakejch silnicích a kolik dir vymetlo. 1. Brzdové destičky 2. Třmeny 3.Kotouče 4.Ramena 5.Tlumiče 6.Spousty čepů 7.Gumové dorazy na tlumičích 8.Gumové krytky na tlumičích 9.Ložiska mac personů 10.Péra 11.Brzdové trubičky 12.Manžety Je toho dost většina věcí se dá, ale v pohodě poznat i bez rozebírání. Jestli je, či neni nutno vymněnit.
  7. Jestli ti to ladí s KoSSákama tak ti gratuluju k perfektnímu rádiu. Já tímhle způsobem odlaďuju zesilovače. Poslechem se dá zjistit o hodně víc než na osciloskopu. Boužel právě pokuď se připíchnu před ekvalizér tak je teprve slišet ze soňáků nezkreslená hudba. Je fakt že se mi do pazourů dostaly akorát ty levnější modely. Kdybych byl vševědoucí tak bych se neptal:papa Jinak díky zkusim si ho někde poslechnout:)
  8. Subwafer je supr ale když dupe i tam kde to dupat nemá tak je to divný. Je to o tom že někomu to přijde že to tak má bejt:) a vopravdu záleží na ouškách:papa:)
  9. Aha tak díky výš já nemám nic proti SONY jen připadá že to přeháněj s vylepšováním přednesu hudby ty basy ty Soňácký rádia prostě přeháněj takovym způsbem že se to rovná skoro zkreslení hudby. I muziku bez basů to hraje strašně basově. Co mně dostávalo byly činely. Jak mužou činely basovat?
  10. Jsem megaloman proto tolik muziky. Mám 4 cd mp3 a kdo to má furt mněnit. A počty jsou taky špatný pokuď to chceš mít kvalitně dáš větší datovej tok při komprymaci a to se na CD vejde tak 5 CD. Líběj se mi pionýři, panasonici a alpine . O Sony sy myslim že je to na h... [Editován dne 25/8/04 Mišob]
  11. Aha tak to sem si fakt nevšim:)
  12. Opravuji autorádia docela často ale ty pravé funkční a dobře hrající se ke mně nedostanou. Pokuď máte tip na nějaké skutečně kvalitní od 5000,- do 10000,- s mp3 , RDS , dobrým tunerem a možností připojení čenžru prosím podělte se o zkušenosti. Speciálně mně zajímá jestli z čenžru jdou taky přehrávat mp3 žádný výrobce co jsem zjiš?oval o tom nikde nepíše. Děkuji:)
  13. Mimochodem taky dělám do počítačů a ten potahovej matroš je v těch počítačích proto aby ten hluk nešel z počítače ven a ne kvuli rezonování. Počítače prakticky nerezonujou. Kdyby si to chtěl použít v autě tak se nedoplatíš. Kamarád nedávno kupoval takovou sadu a stálo ho to přes tři tisíce a srovnej velikost auta a počítače.
  14. Jak sem to řešil já. 405kobík . Plato jsem si udělal nové. Dřevotřísku rozhodně ne na 130cm se prohne o tři cen?aky a to jsem měl lehké repráky a navíc rezonuje. Takže asi centymetr a více silnou desku z tvrdého nepružícího dřeva (dobré jsou třeba fochy ze skříní). Zaříznout do patřičného tvaru el. pilkou. vyrobyt otvory na repráky. vyzkoušet sestavené v autě jestli to vše pasuje rozebrat polepit kobercem nebo přímo materiálem na potah reprobeden a to z obou stran. Lepit chemoprenem velké plochy a přehyby a okraje prstolepem. Sestavit, osadit, zapojit, přidělat a to pevně ale zároveň rozebyratelně chceme přece občas vozit větší věci. Kabely k reprákům uděláme na konektory, aby šlo plato rychle vyndávat. Kdo chce dá kryty na repráky já nedávám drnčej. Kdo má děti ten je dát musí(děti jsou alergycké na repráky a proto do nich dělají díry) Pod SPZ nacpat tenký molitan aby ale nebyl vydět. venkovní plasty okolo auta zkontrolovat jak drží. Většinou drnčej zadní lišty. Podlepit silikonem. (Maj ho v OBI na zalepování spár cca 100kč na 100aut.) Na plasty uvnitř se mi osvědčil samolepící molitan na těsnění oken stačí ho nacpat do drnčící spáry a je pokoj. Je to funkční a rychlé. Jinak auto prakticky nerezonuje jsou to spíše drobné ruchy po opravdu dlouhém provozu auta a různých drobných vnějších vlivech (když do vás někdo napálí ze zadu v 50kmh a vůbec při tom nebrzdí ) Jinak jsem zjistil že originální pežo?áckej konektor na auto rádio není moc spolehlivej tak jsem ho ustřihnul a přes čokoládu jsem napojil rovnou ISO konektor. To samé anténa v kloubu (na střeše) byla nevodivá tak jsem ji vyměnil. Je to častá závada pozor na to. Jinak u kombiku nejsou vyvedeny dráty na zadní repráky dají se však pohodlně natáhnout pod prahy dveří až dozadu. To je vše doufám že jsem aspoň trochu pomohl. [Editován dne 25/8/04 Mišob]
  15. Mišob

    Konektor

    Nevím jakej máš typ roadstáru . Ale ty co sem vyděl já mněli všechny konektory udělány tzv. na fastony. Takže by ti mnělo stačit zajít do jakékoliv mototechny a chtít faston 5mm samici s plastovou krytkou nebo smrš?ovací bužírkou v potřebném počtu. Je to konektor kterej se používá skoro ve všech autech. Jestli máš jinej typ s jinym konektorem tak bych spíš zkusil opravny kolikrát se tam najdou poklady. A když přineseš něco v podpaží tak to máš zaručený.
×
×
  • Vytvořit...