Rebik Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Byl jsem zase rychlejší ve výběŕu filmů a koupil jsem si jich pár ve kvalitě Blue Ray a samozřejmě jsem nevěděl, že to klasický DVD přehrávač nevezme, myslel jsem, že pouze nevyužiji nyní tu kvalitu. Co s tím?¨ ä) vrátit filmy b) nechat to převést do DVD standardu - umí to někdo v Praze? c) koupit nový přehravač, co to stojí, u nás se většinou koukají děti a my jednou za týden na film, takže to nutně nepotřebuju a navíc mám takové to jednoduché kino vše v jednom, tedy bez zesilovače. Citovat
tbarth Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 BluRay přehrávače jsou do 10 000,- namátkou - http://video.elkam.cz/698/bluray-dvd-prehravace/ ,nebo můžeš udělat dětem radost a koupit Playstation 3, ten umí BluRay taky přehrát Citovat
Béďa Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Asi bych to vyměnil za klasické dvd, blue-ray podle toho co píšeš asi nemá význam nějak řešit. Citovat
Fakir Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 a) pokud ti je vezmou, tak proč ne. b) převádět na DVD je blbost, to se nevyplatí. Je s tím strašný práce a originální DVD s filmem bude stát tak dvě kila. c) máš na čem to sledovat? Co máš za TV a z jak velké vzdálenosti na ní koukáš? Citovat
Návštěvník Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 A čo su to za filmi? A cena? ked ti ich nezoberú skus to sem zavesiť Citovat
Rebik Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 Původně zaslal: Fakir a) pokud ti je vezmou, tak proč ne. b) převádět na DVD je blbost, to se nevyplatí. Je s tím strašný práce a originální DVD s filmem bude stát tak dvě kila. c) máš na čem to sledovat? Co máš za TV a z jak velké vzdálenosti na ní koukáš? Právě, že televize je taky na hovno, my nemáme ani anténu, takže děti koukají jenom na dokumenty a pohádky. Koupil jsem náhodně pár filmů, co jsem loni nestihl, Bourne, Veřejný nepřítel atp. Koupil jsem v Datartu, takže vrácení předpokládám není problém. Ještě mě napadlo, že rodičům odešel DVD přehravač a televizi mají super, takže je v manipuluju do Bluuray a zajdu na kino k nim. Prostě samozřejmě pro mě je lepší si filmy půjčovat, ale na to nemám čas.... Citovat
Péťa Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Pokud máš ty filmy rozdělané, tak by je zpět vzít neměli. Podporovali by tím kopírování (půjdu, koupím, okopíruji, vrátím - zlatá česká povaha) Citovat
Tommy306 Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 pokud vyčíhneš akce, koupíš BD přehrávač i pod 4K..nedávno jsem zahlíd v nějakým letáku, teď nevím kde.. Citovat
Fakir Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Řeknu ti to takhle... dokud nemáš projektor, nebo minimálně 50\" HD plazmu tři metry od čenichu, tak nepoznáš rozdíl mezi kvalitním DVD a BluRay. Spousta lidí si neuvědomuje, že jim je velké rozlišení k prdu, když na to koukají za podmínek, při kterých není rozlišovací schopnost lidského oka dostatečná k přečtení vysokého rozlišení obrazu. Naprosto klíčovou věcí je velikost obrazu v kombinaci s pozorovací vzdáleností. V naprosto ideálním případě má lidské oko rozlišení cca 50 cyklů (např. střídajících se párů čar černá/bílá) na úhlový stupeň. Pokud máš metr širokou obrazovku metr od sebe, zabírá zorné pole cca 53°, což krát 50 je 2650 cyklů a do toho se ti vodorovné rozlišení 1920 pixelů vejde. Když bys měl tu obrazovku tři metry od sebe, bude zabírat zorné pole přibližně 19°, což krát 50 je 950 cyklů, tedy už bys nerozlišil polovinu detailů obrazu ve vysokém rozlišení. A to je rozlišení oka 50 cyklů na stupeň v podstatě fyziologické maximum, reálné rozlišení bude mít každý člověk jiné, ale pravděpodobně vždycky nižší, než 50 cyklů na stupeň. [upravil dne 10/1/10 Fakir] Citovat
HonzaZ Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Rebik, nevím, jaké nároky na kvalitu mají rodiče, ale mohl by jsi jim přenechat svůj DVD přehrávač a sám si koupit BlueRay přehrávač. Dnes se už nechá koupit slušný kolem 5 tisíc. Samozřejmě přehrává i všechny předchozí formáty (CD, DVD ...), takže využiješ i všechna média, která jsi používal doposud. Citovat
Tommy306 Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 no já teda rozdíl v hd oproti dvd poznám i na monitoru u pc i na televozi menší než 50\"..stejně tak mi záleží na tom, z čeho leze zvuk..a taky chápu, že jsou lidi, co jim nevadí měnit na lcd rozlišení, koukají na roztažený nebo protáhlý xichty na tv jen, proto, že se jim nechce měnit v menu poměr stran..ale to je trochu mimo téma..když už dal Rebik tolik peněz za BD filmy, tak bych k tomu prostě koupil něco takovýho..jestli má telku na ho*, tak třeba brzo bude taky měnit a bude rád, že už má přehrávač doma Citovat
Fakir Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Původně zaslal: Tommy306 no já teda rozdíl v hd oproti dvd poznám i na monitoru u pc i na televozi menší než 50\" Proto mluvím o pozorovací vzdálenosti. Samozřejmě, že to poznáš na monitoru PC, když na něj koukáš z půl metru. Rozeznáš to na něm, když na něj budeš koukat z pěti metrů? Asi těžko, co. Já mám doma 50\" plazmu a pozorovací vzdálenost malinko přes 5 metrů. Na tuhle vzdálenost je ta telka skoro malá. HD oproti DVD tam jde rozeznat jen pocitově, obraz vypadá ostřejší. O nějakých jemných detailech nemůže být řeč, 50\" obraz je na to z pěti metrů přiliš malý. Na tu vzdálenost dokonce vypadají slušně i filmy v DivXu, které zblízka na PC vypadají otřesně. A to mám jakožto promítač dost cvičené oko. Citovat
Rebik Odesláno 7. únor 2010 Autor Odesláno 7. únor 2010 Hm, tak jsem i v kontextu olympiady vyřešil filmy http://www.datart.cz/katalog/LCD-Televize-LG-47LH5000.html + BlueRay přehrávač + anténu. Je to sice dost peněz, ale naše stará ještě klasická telka má nárok na odpočinek.... Citovat
pkr Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Řekl bych, žes udělal to nejlepší, co šlo. Jaký přehrávač a anténu jsi koupil? Citovat
Rebik Odesláno 7. únor 2010 Autor Odesláno 7. únor 2010 Přehrávač základ LG BD350V , anténu nevím, to dodali elektrikáři. Citovat
HonzaZ Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Určitě to bylo to nejlepší, co jsi mohl udělat. Máš na nějaký ten rok pokoj. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.