GRiMx Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 V poslední době se s koncepty docela roztrhnul pytel a u Peugeotu tomu není jinak. Poďte nakouknout do budoucnosti, nebo na modely, které se do sériové výroby nikdy nedostanou. Já začnu modelem SR1 do které jsem ho hned zamiloval. Rozhodně přijít tento model jednou do výroby asi bych neváhal. Jen ty finance Skloubit emoce s honbou za dokonalostí, to je motto tohoto zbrusu nového konceptu. SR1 má ukázat směr, kterým se automobilka vydá v příštích letech – a kdyby si nové Peugeoty odnesly alespoň poloviny sex-appealu tohoto auta, bylo by to fantastické. Pod kapotou se ukrývá technologie HYbrid4 – výsledkem je čtyřkolka o výkonu 313 koní (230 kW), které se v zatáčce natáčejí všechna 4 kola – tak jako třeba Laguně či BMW řady 7. Mimochodem, HYbrid4 se má v sériovém autě poprvé objevit v roce 2011 a to v modelu 3008. [upravil dne 14/4/10 GRiMx] Citovat
GRiMx Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 SR1 by měl navázat na tradici klasických cestovních vozů s dlouhou kapotou, ladnými křivkami a nízkým těžištěm. Výsledkem práce designérů je karbonová karoserie, kde i zpětná zrcátka či otvory pro nasávání vzduchu mají své pevné místo a hrají svou důležitou úlohu v celé skládačce. Celý vůz tak působí celistvým dojmem, snad jako by byl vyroben z jediného bloku materiálu. Uvnitř najdeme místo pro tři cestující, dva klasicky vpředu a ten třetí najde své sedadlo lehce vzadu mezi nimi – asi jako v McLarenu F1, akorát přesně naopak. Citovat
GRiMx Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 Ve spojitosti s konceptem SR1 vznikly i náramkové hodinky od známého výrobce kvalitních, spíše módních chronometrů Bell&Ross – pro ty bylo designéry připraveno odkládací místo v palubní desce. Vraťme se ale ještě k pohonu. Hybridní systém je složen z benzinového přeplňovaného agregátu 1,6 THP o výkonu 160 kW a z elektromotoru, který přidává dalších 70 kW. Nechme stranou technické podrobnosti, jako třeba zda tyto dva výkony opravdu jde jednoduše „sečíst“ (v případě Lexusu 450h nebo Priusu víme že to tak jednoduché není), a potěšme ekoaktivisty. Kombinovaná spotřeba paliva konceptu má být jen 4,9 litru benzinu na 100 km, což převedeno na řeč CO2 znamená 119 g na jeden kilometr. Citovat
GRiMx Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 Na plnou palivovou nádrž o objemu 50 litrů tak lze teoreticky ujet opravdu, opravdu velkou vzdálenost. Když se na to ale řidič rozhodne šlápnout, z klidného šetřílka se stane rozvášněný lev. Z klidu na 100 km/h vystřelí 1525 kilogramů těžký vůz za vynikajících 4,7 s. Pružné zrychlení je neméně působivé – z 80 na 120 km/h to SR1 zvládne za rovné tři sekundy. Tady se ukazuje síla elektromotoru, který ke „spalovacím“ 300 Nm (s využitím funkce overboost) přidá svých maximálních nezanedbatelných 178 Nm točivého momentu (ano, zase nemá smysl to sčítat…). Všechna ta velká síla proudí na dvacetipalcová kola o rozměru 255/40 skrze elektronicky kontrolovanou manuální převodovku o šesti stupních. Tak co, líbí se vám nová tvář Peugeotů? Oficiálně uvidíme SR1 až v Ženevě. [upravil dne 9/1/10 GRiMx] Citovat
Qcko Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 A hlavne to vyzera ako Jaguar alebo Aston Martin:roll Citovat
Šalda Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 s Peugeotem nic společnýho, víc se mě teda líbí 908;) Citovat
309GT Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Ty přední světla mě přijdou jak na nových fordech (mondeo) a maska jak do Aston Martinu...ale docela se mi tto i líbí Citovat
Medvěd Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Hm - a kam bych v tom usadil rodinu a dal věci na dovolenou??? Ne, ne - tohle není moje parketa. Možná jako kočkolap by se to využít dalo, ale další už asi jen v hotelu či penzionu (letiště vzadu jako ve 406BK asi nebude ani za příplatek). Citovat
Linkisek Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Původně zaslal: Šalda s Peugeotem nic společnýho, víc se mě teda líbí 908;) 908 se mi taky moc líbí, ale moc se těším na 408 ... Citovat
Fusion Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Konečně dává Peugeot světla zpátky na předek auta Citovat
Jeny Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 designově hodně povedenej kousek, akorát ten chrom mi k tomu nesedí Citovat
Choze406 Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Neskutecna pecka doufam ze se nekdy neceho podobnyho dockame Citovat
306gti6 Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Moc pekny model ale aj 908 alebo 907 je BOMBA... Citovat
winco Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 mne se to hodne libi a to je ako prototip sa to v seriovej vyrobe vyrabať nebude ale v tomto aute su uvedene všetky technologie a dizajn buducich peugeotov....v každom z modelov čo bude bude len časť tohoto auta...ale ako športove autičko je to super a moc by som ho chcel akurat že by mi chybali klasicke ručičkove budiky na otačkomer a tachometer to proste v aute musi ostať Citovat
mr.SM Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Krasavec, ale jak psal Medved, pro rodinu nepouzitelny. Az bych byl v duchodu a mel kacky, urcite by se mi takovy lvicek libil... Citovat
GRiMx Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 Ale proč řěšíte rodinu. Není to určený jako rodinný vůz. Kdyby to bylo prezentovaný jako rodinný vůz, pochopím, že budete řešit kufr, místo vzadu atd... ale tohle je sporťák Citovat
winco Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 suhlasim s GRiMx furt len píšete že je to nepoužitelne pre rodinu ale ono to je šporťak....a je to lne prototim takých bude na svete asi tak 2 maximlane možno 3 Citovat
mr.SM Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Ale ano, vsak jsem napsal ze byt v duchodu, kdy mi staci obcanka,ridicak a sekovka v kapse bych to bral. Je to nadherny auto, ale pro lidi co maj tech aut kapanek vice a neresi financni situaci... Asi si vsadim sportku, co kdyby to padlo..., Citovat
Medvěd Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Původně zaslal: GRiMx Ale proč řěšíte rodinu. Není to určený jako rodinný vůz. Kdyby to bylo prezentovaný jako rodinný vůz, pochopím, že budete řešit kufr, místo vzadu atd... ale tohle je sporťák Rodinu řeším prostě proto, že jí mám a tedy si auto ještě hodně dlouho budu kupovat právě jako rodinné. Téma je nazváno nová image Peugeotu přichází a protože mi tento typ aut nevyhovuje (zejména právě proto, že se nejedná o auto rodinné), dovolil jsem si u konceptu vyjádřit svůj názor (i imageový koncept přece může být postaven na bázi rodinného auta, ne všichni si před sporťáky musí nutně sedat na řiť). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.