Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Já mám ty dečky taky špatný a vyměnit nejdou, protože to čalounění je přilepeno,měl jsem to i u dobrýho čalouníka a neporadil si stím,jediná možnost vyměnit celý sedačky:-(

• O 2 týdny později...
Odesláno

No, tak to jsi mne nepotěšil - mám na sedačce u řidiče podobný problém (přerušená fólie), zkoušel jsem rozdělat a vzdal jsem to. :(

Nezkusil jsi najít nějakou firmu, která se na to specializuje?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Samozřejmě že jsem zkoušel hledat někoho kdo by to zvládl,ale bohužel to opravdu nejde.4alounění je přostě napevno přilepeno a bez poškození nelze rozdělat a tudíš nelze vyjmout poškozenou dečku a vložit novou.Jediná možnost je výměna celý sedačky a to je origo velmi finančně nákladné.Na vrakovišti bohužel nesehnatelné,alespoň já to štestí neměl.

• O 7 let později...
Odesláno

Ahoj. Protože i mně nefunguje vyhřívání sedadel (spolujezdec i řidič) a při zběžném pohledu pod sedačku někdo očividně už něco na kabelech bastlil jsem se rozhodl že sedačky vyndám a pořádně vše zkontroluji. Nicméně mám boční bagy. Jak jste postupovali při demontáži? Chytrá kniha hlásá vypojit baterii, vyčkat a následně odpojit bagy od jednoty bagů. Je opravdu nutný krok odpojení, nebo stačí jen vypojit baterii a pod sedačkou pouze odpojit konektory od svazku? 

Odesláno

Stačí odpojit konektory. Baterku odpojovat nemusíš, ale doporučuje se to kvůli náhodě. Když pak připojuješ baterku, jsi u baterky a vystřelenej airbag tě nezabije. Realita je taková, že to nikdo moc nedodržuje a airbagy nevystřelují. Hlavně dávej ale bacha na to, že jestli zvolíš neodpojovat baterku, tak na zbastlené elektrice, aby nebyly dva konektory stejné/záměnné a ty pak omylem nepřipojil bag na vyhřívání. To by tě mohlo dost "překvapit".

Odesláno

Vlastne som to chcel napísať hneď na začiatku: To je fakt až taký problém tu baterku odpojiť? Nastavenie rádia ostáva bez zmeny, jediné čo si potom budeš musieť nastaviť po pripojení baterky je čas a dátum na displeji.

Odesláno

Není problém to odpojit. Spíš mě zajímal ten mezikrok, odpojení bagů od jejich jednotky, do čehož bych se nerad pouštěl. Nastavit si znovu datum a naučit řidičovy dveře zavítat okno po stisknutí tlačítka na klíči je už brnkačka. 

Odesláno

Nestane se nic, ikdyž necháš zaplou baterii. Když například blbnou konektory pod sedačkou, je to podobné, taky ti nic nevyletí. Je to otázka bezpečnosti, kdyby náhodou se něco někde spojilo při práci apod., tak abys neměl hlavu u bagu a nezabilo tě to.

Odesláno

Chcem dorobiť vyhrievanie sedadiel, získal som originál vyhrievanie  pre Peugeot a Citroen s relé na ktorom sú tieto nápisy:Kongsberg Automotive, označenie je PSA 9638053380, Faurecia 9445536.

Relé má tri konektory s označením PIN: prvý má A1 až A4, zrejme určený na napájanie A1,A4 hrubé a na reguláciu A2,A3 tenšie,  druhý B1 až B4 vyhrievanie B1,B4 hrubé a termostat B2,B3 tenšie  a tretí C1 a C2 na vyhrievanie operadla. Cez konektory B a C mám originál zapojené vyhrievanie sedadla, ale neviem to celé pripojiť

cez konektor A (A1 až A4). Mám aj regulačný prepínač na tri polohy vyhirevania s 2 žil. káblom, ale nefunguje mi to. Prosím o radu ako to celé pripojiť na napájanie 12V od  zásuvky zapaľovača, najlepšie keby niekto  mal elektrickú schému vyhrievania na Peugeot 307 , príp. 207, alebo ako sa to vyhrievanie pripojí do napájania.

Ďakujem    Sveder

Odesláno (upraveno)

Jak to myslis vyhrivani? Musis mit sedacky s vyhrivanim, nejde to dodelat do sedacek nebo opravit, je to vsechno zalepene. Kuze, semi kuze, latka, vsechno je prilepene a musel bys znicit sedacky a znovu nechat udelat calouneni. Neni to zde (aspon u modelu 307 urcite) jako napr u Oktavie2, kdy to jde pekne rozdelat, jelikoz tam jsou krouzky a neni to prilepene. Jestli myslis tim, ze mas vyhrivani, ze mas sedadla komplet, tak tam pokud vim, je jen tlacitko na sedacce s jednou polohou. 

Zapojeni ti bude muset nekdo dohledat v placeným ServisBoxu nebo mrkni na zahranicni fora/google obrazky.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Auto nie je nové, stačí dečky nalepiť a dať nové poťahy, elektrika je rovnaká. Ďalšia možnosť je to zapojiť na existujúce dečky, ak sa to dá, ale  o tomto sa tu píše. Schému pripojenia už mám zo servisu, našiel som si automobil s vyhrievaním (podľa vypínača na sedadlách) a zistil VIN. Zapojenie je rovnaké u starších autách P 207, 307,407, C4.

Odesláno (upraveno)

Precti si znovu, co jsem ti psal. Musel bys nechat udelat komplet nove calouneni a stare nejak dokazat odlepit od molitanu, protoze molitan sedacky tezko budes delat novy.

Kdyztak sem postni schema zapojeni, nekomu se muze v budoucnu hodit. 

Upraveno uživatelem inoxing

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...