Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Xantik

V klidu. ALe musím říct, že když jsem přišel na ty tlaky a kolik jednotlivé čerpadýlka v nádrži přečerpaj nafty za hodinu, tak jsem an to docela čuměl, pač to tu naftu pěkně točí dokola. V podstatě se dá říct, že u Bosch za dvě hodiny jízdy máte komplet nádrž protáhlou přes filtr a tu SIemens už za necelou hodinu, to je fikot. :)

je to fakt sila, tiez som na to cumel, dodal by som len tolko ze spiatocka ma na podvozku \"chladic\" zrejme sa teda ta nafta do nadrze vracia az moc tepla...

inak ja mam tiez problem so startovanim uz nielko zim, sice tie posledne boli slabe takze to bolo v pohode ale tuto zimu je to K.O. Nemam vsak 2.0HDI ale 1.4HDI tazke to radsej popisem v novej teme.

[upravil dne 25.1.10 ROpa]

Odesláno

ROpa kludne to mozes opisat tu. Inak ked mas rocnik 2003 a so startovanim mas problemy uz niekolko zim tak musis mat problemy so startovanim prakticky od nova. Nechce sa mi verit, ze by nove auto malo problem so startovanim v chlade.

Odesláno

ja ho nemam od novoty, kupil som ho ked malo necele dva roky a 35-36tis najazdene, ale bola to opravena buracka tak kto vie co tam je ako porobene... okrem toho nie kazda zima bola takato tuha takze niektore slabsie zimy som problem vobec nemal lebo ako vravim do tych cca -10st to startuje obstojne... a ktorusi zimu som parkoval v garazi...

link na moj problem so startovanim 1.4HDI je tu:

http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=61324

Odesláno

Fuuuha, keby o aute viem, ze je opravovane po buracke tak by som ho asi nekupil. Nikdy nevies co vsetko bolo opravovane, na com sa pri oprave setrilo, co je opravene len aby to vyzeralo.

Odesláno
Původně zaslal: ROpa

dakujem ti za snahu pomoct ale toto mi asi nepomoze :-)

Jasne prepac. V tejto diskusii sme na 4 stranach nedosli k rieseniu problemov so stedenym startom. Vyrazne sa problem zlepsil pridavanim aditiva do nafty a tankovanim Alpin Dieslu z OMV, ale pri silnych mrazoch je problem spat, ale je mozne, ze bez aditiva a nafty z OMV by to mozno ani nechytilo...

Odesláno

Nechte si změřit vstřikovače, jakou mají korekci, já mám hodnoty do max. +/- 0,5 a se startem i v -20°C jsem neměl nikdy problém. Ten problém se startem bych tipl právě na vstřiky, pokud máte DRV v pořádku.

ROpa co se týče chladiče nafty na podvozku, ten má význam v létě, v zimě se do chladiče už dostává pomalu studená nafta, diag ukazuje teplotu paliva na vracečce, aspon u mé motorizace a při těchto teplotách se vrací palivo o max teplotě 30°C, něž doleze do druhé zatáčky v chladiči je studené. V létě je situace když je velké vedro jiná.

Odesláno

- tie korekcie vstrekov preverim na diagnoze

- ako overim ci je DRV ok ? na diagnoze to je niekde vidiet ?

- ta teplota spiatocky v zime resp. v lete je jasna samozrejme

Odesláno

DRV jde vidět taky na diagu, ukazuje na kolik je procentuelně otevřen (kolik je potřeba přepouštět do zpátečky) akorát je to mnohem složitější, protože pokud se jen začíná přidírat, tak to nehapruje pořád, tím, že špatně funguje tak buď trvale ukazuje špatnej tlak na rampě, výrazně kolísá na volnoběh. u 2.0HDI RHZ motoru je tlak na rampě při volnoběhu 300bar a RCO je otevřen kolem 16-18% v ustáleném stavu. Jak je to u 1,4 ale netuším.

Odesláno

dobre, diag este nemam takze to musi pockat chvilku, da sa spravna funkcia toho DRVcka overit aj nejako inak ? Pri teplotach do -8st ten motor chyta s prvym pretocenim... je vobec mozne aby to malo taky plyv pri -13st a menej ?

Odesláno

mám nové poznatky :

po vykuchání fapu se mi rozsvítila kontrolka motoru. Po prvotním šoku a následné konzultaci ve fapoff.cz jsme našli s FAPem nesouvisející závadu na čidle teploty před katalyzátorem ( má to dvě, před a za ) - stojí krásné 3000,- a musí se kvůli ní rozebrat půl auta, ale ...

po výměně jede auto jak z praku, o poznání víc je slyšet turbo ( prostě hadi ) pardoxně spotřeba o pár deci dolů ( nechá se na štreca za 5,5 svižnou jízdou ) a hlavní bonus : dnes ráno -15 a auto v podstatě na otočení chytlo a pohoda !!!:mrk:o:aut

Sednu do auta, otočím klíčkem, počkám až dovrčí čerpadlo ( mezitím se púracně probouzí ztuhlé displeje ) a otáčím na start - 2s a motor běží, prostě čumim...

Zřejmě tady souvisí všechno se vším - sonda my totiž přes PP2000 vyhazovala hlášku o proraženém fitru. V Bystřici ale s Planetem umí sakra dobře, takže jsem dal na jejich radu a naprostá spokojenost :)

Odesláno

Ahoj twoolf, kde Ti vyhodili ten FAP filter? Lebo ja tiez premyslam, ze ked mi dojde aditivum tak ho vyhodim aj ja, len neviem kde to robia.

Odesláno

twoolf : Mas to stare cidlo? Mohol by si zmerat odpor pri izbovej teplote/predpokladam ze je to to odporove cidlo/....ked budem v buducnosti pod autom premeral by som to.

Odesláno

ja mam zase taky problem ze nazhavy cerpadlo natiahne palivo a ked stocim kluc do polohy ked uz sa na spustit starter tak nic ticho az po nikolkych pokusoch sa roztoci a naskoci na prvy raz ked je teplo tak sa mi to nikdy nestalo nahodou neviete co to moze byt? diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...