Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Octávia versus Peugeot 407

Recommended Posts

Odesláno

Kolega si koupil Octávii combi r.v.2007, že prý jí Peugeot 407 nesahá ani po paty. Já jsem Octávii nikdy neměl a nikdy jsem se o ní nezajímal, takže jsem neměl žádné argumenty, nicméně když jsem si do ní sedl, sedačky byli nějak těsné ale palubka a ovladače se mi docela líbili. Měl možnost někdo porovnat tyto vozi mezi sebou?

Odesláno

no můžu ti říct že sem jel 600km dlouhou trasu a v ochcávce už bych do toho nikdy nešel, byl sem úplně zničenej a rozlámanej, a navíc 407 je o 100procent hezčí, takže kamaráda:bacha pozdravuj:aut

Odesláno

Jazdil som sice len niekolko desiatok km v 407, v OII mam nabehane dost. Porovnavam 2.0 HDI a 1.9 PD, takze jazdne vykony su niekde inde. Pre 407 za mna hovori komfortnejsi podvozok aj ked 406 to uz nie je, priestrannejsi a pohodlnejsi interier. OII ma priestrannejsi kufor(cierna diera), ale je na moj vkus dost tvrda( to neznamena, ze by som ju nekupil). Vypracovanie interieru u obidvoch na 1, ale u OII dost zalezi na stupni vybavy. Ak by som to mal zhrnut obidve su to kvalitne auta kupou ktorych clovek rozhodne neurobi chybu. Moj nazor.

Chlapci preco tu niektori zhadzujete Octavku len preto, ze to nie je Peugeot. Dost subjektivne. Z praktickeho hladiska je OII rozhodne praktickejsie auto.

[upravil dne 31.12.2009 tomike]

Odesláno

Jazdím na oboch O2 a P407 oba sedany, na oboch cca 10k km. P407 mi príde, že je tvrdší podvozok, ale zato lepšie sedí. Veľkosť kufra porovnateľná. P407 je vnútri viac miesta a pohodlia. Motoricky neporovnávam, síce oba 1,6 ale jedno benzín druhé nafta. Kvalita spracovania porovnateľne dobrá.

Odesláno

proč má tady na klubu oktávka tak špatnou pozici? je to mimochodem české auto (vím--dá se polemizovat) a má dlouholetý úspěch v zahraničí...,je to závist,nebo neznalost??

chtělo by to trochu hrdosti--v minulosti byla škodovka ve světě na úrovni snad trabantů (srandaauto):myslim (leta cca 1965-89)

[upravil dne 31/12/09 ozzy56]

Odesláno

No právě, každý básní o oktávce a když má trochu peníze tak si koupí oktávku. Mám kolem sebe tolik lidí co se rozhodli pro oktávku a jsou spokojený, není to špatné auto a praktické je rozhodně, už jen ten hatchback. Ale zajímá mě porovnání, pro a proti oproti P407.

Odesláno

Nikdy jsem nebásnil o oktávce a ani nad tím nepřemýšlím. Oktávka je auto pro lidi co moc nechcou vyčnívat z řady, pohodlí za jízdy jim taky moc neříká a chcou málo muziky za moc peněz.

Odesláno

Elton rovnaku odpoved, ale v obratenom poradi by si dostal na skoda fore aj ked vsetci vieme, ze 407 je velmi dobre auto. Kazde auto ma svoje pre a proti a do kazdeho treba vrazat viac , alebo menej penazi. Je to skor otazka osobnych preferencii a nedovolim si tvrdit, ze niektora europska automobilka v sucastnosti vyraba vyslovene zle auto. To, ze sa niekomu paci viac, alebo menej je vecou jeho vkusu. Ja som bol zo svojou 406 2,5 roka max. spokojny a z okolia som pocuval same negativne nazory na peugeot. Nebyt toho, ze uz 2 mesiace nemozem zohnat serioznu 407 ostal by som pri peugeote. nakoniec to bude zrejme C-max, uvidime.

Odesláno
Původně zaslal: MMMMM

už jen ten hatchback.

Je to liftback;):aut

Ale osobně bych do ní nešel, už kvůli vysoké ceně.

porovnával sem 308sw a oktávkuII. combi, stejná motorizace ( 2,0 hdi-2,0tdi ) , zhruba stejná výbava, a 308sw mě vyšla na 608 000.- a oktávka na +- 700 000.- , nechápu proč \"český\" auto u nás stojí tolik, a týká se to i jiných modelů, zkoušel sem ještě 207sw a fábii, obě 1,6 nafta a fábie byla zase o 100 000.- dražší:nevim

Už kvůli tomu bych do těchto \"českých\" aut nešel;)

Odesláno

Nepíšu, že je oktávka špatná, ale že o ní nepřemýšlím a že pro mě není. Proti peugeotům je zaujatých tolik lidí, hlavně těch co mají něco od VWgroup. Mých známých má hodně oktávky a na otázku jestli jsou s ní spokojení, tak řeknou že jo a na otázku, jestli jsou z ní nadšení řeknou, že ne, je to pro ně jenom prostředek na dopravu z bodu a do bodu b. Já jsem nadšenej z obou aut co mám a těším se na jízdu v nich.

Odesláno

přesně! já se těším na každou jízdu, v kámošově oktávce jsem absolvoval dvě cesty na ryby, jednu vpředu, celkem OK až na tvrdý sedačky, druhou za spolujezdcem a to bylo peklo, ale to jsou známá fakta. Jinak mu to jezdí zhruba stejně, 1,9tdi66kW má asi o litr menší spotřebu než moje 2,1TD80kW

jinak nejsem proti škodovkám zaujatý, nový superb se mi líbí, jen ta cena je pro mě nedostupná, z peugeotu se mi líbí P607, situace s prachama stejná :D:blablabla:blablabla

Odesláno
Původně zaslal: hudy

Původně zaslal: Ferry

tak oktavka bude urcite vetsi a v kombiku praktictejsi nez 407

To by me docela zajimalo, kde je Oktavka vetsi?

jedině v kufr a trochu na zadních sedačkách

Odesláno

Oktávka má jen větší kufr, trošku si měnily role když se podívám na 406 a oktávku I. :D

⇓ Základní údaje o tomto vozu

Název modelu: Peugeot 407 SW 2.0 HDi FAP 135

Kategorie: Combi

Datum uvedení na trh: 2004

Řada: Peugeot 407

Vyráběn: 2004 -

⇓ Karoserie, podvozek a další fyzické parametry vozidla

Rozměry (v x š x d): 4763 x 1811 x 1486 mm

Rozvor náprav: 2725 mm

Rozchod kol vpředu: 1554 mm

Rozchod kol vzadu: 1510 mm

Počet dveří: 5

Počet míst: 5

Pohotovostní hmotnost: 1635 kg

Užitečná hmotnost: 560 kg

Hmotnost bržděného přívěsu: 1600 kg

Objem zavazadlového prostoru (min./max.): 448 / 1365 litrů

Název modelu: Škoda Octavia Combi II 2.0 TDI-PD

Kategorie: Combi

Datum uvedení na trh: 2004

Řada: Škoda Octavia

Vyráběn: 2004 -

⇓ Karoserie, podvozek a další fyzické parametry vozidla

Rozměry (v x š x d): 4572 x 1769 x 1468 mm

Rozvor náprav: 2578 mm

Rozchod kol vpředu: 1514 mm

Rozchod kol vzadu: 1528 mm

Počet dveří: 5

Počet míst: 5

Pohotovostní hmotnost: 1425 kg

Užitečná hmotnost: 585 kg

Hmotnost bržděného přívěsu: 1400 kg

Objem zavazadlového prostoru (min./max.): 580 / 1620 litrů

Odesláno

S Octavií jsem natolik spokojený, že jsem teď koupil ještě jednu manželce:) Rozhodlo to, že servis mám za barákem, kde mi kamarád servisuje vše na počkání a cena dílů je pro mě přijatelná, což je pro mě první velké plus a druhé je ten velký kufr, kam hodím celý kočár, klapnu dveře a jedu. Jinak místo vzadu je fakt průser, protože měřím 1,85 a za mnou můžou sedět už jenom děti...Někdy si říkám, že automobilka mohla ušetřit 10 cm z kufru a věnovat to pohodlí na zadních sedačkách.

Odesláno

to je kvůli rozvoru kol ne? Novější modely oktávek mají prý vykrojený zadní sedačky aby bylo více místa na nohy, ale nevím co je na tom pravdy :myslim

Odesláno

1. Najvetsi PRE 407 cky oproti Octavii je ten, ze sa nemusis cely cas (v praci, v obchodaku, doma na sidlisti) bat o to, ci svoje auto najdes tam, kde si ho zaparkoval ...

Osobne nevidim Octaviu, ako nejake zle auto ...

Ale uz len z daneho titulu, si nikdy nekupim ziadny VW ani Skodu. Proste, naozaj nepotrebujem, sa cely cas bat, kde mi ho kto zoberie ...

Na margo toho, su aj poistky, proti kradezi, a podobne ... Teraz kamaratov otec, zariti skodovista, predal Octaviu 1 1.9 SDI, uz mala aj celkom biedny stav, navyse je obchodny zastupca, vela najazdi, a podobne. Kupil si hned, v decembri, Octaviu 3 1.9 TDI PD 77 KW myslim, kupil ju na tretiny, tj zaplatil 1/3 a auto si zobral.

Po 2 tyzdnoch parkovania pred barakom, kde inak svoju octaviu 1 mal zaparkovanu X rokov, mu ju ukradli ... Poistovna to pretahuje, caka sa na zavery od policie, a podobne. Peniaze ked tak uvidi, asi az na konci januara. Takze 2 mesiace bez auta, kvoli tomu, ze mal Skodu Octavia ... (teraz si poziciava od syna auto, aby si mohol robit svoju robotu)

2. A dalej pre mna velmi podstatny, komfort. Ked si sadnem do 407, a nemusi byt ani v kozi, tak je to neco, sedacky velmi prijemne, podvozok o nieco meksi, aj ked ako povedal niekto, uz to nie je take, ake to byvalo :) Tichy motor, pekny interier ...

Octavia je naproti tomu tvrda, tvrde sedacky (tie mi vadia na octavii najviac, proste si pripadam, ako keby som sedel na kuse dosky)... Navyse sa mi zda, ze ci si sadnem do FABIE, alebo do OCTAVIE, miera komfortu sa nezvysuje (okrem priestoru). Interier mi pripada rovnaky, ci sa jedna o Roomster, Fabiu, Octaviu... Ako niekto spominal, interier u octavie je o nieco krajsi, pokial sa jedna o vyssiu vybavu ...

3. Ceny :) Nepozeral som ako je to u novych, ale mam pocit ze 407 cku zozenies za lacnejsi peniaz, servis nie je najaky narocny najst, ceny dielov su porovnatelne, a hlavne sa nemusis tolko bat, ze kupis ukradnuty zlegalizovany kus :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...