bezdo Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Hľadal som kontrolnú skrutku na prevodovke 206 SW rok 2005, tak ako ste tu písali,alebo aj podla jak na to,ale mne to asi nedali.(ani palivový filter) Ak niekto vie kde sa nachádza poraďte prosím,rád by som si skontroloval množstvo prevodového oleja. Ďakujem Citovat
ozzy56 Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 jestli jsi ten šroub nenašel podle knihy Jak na to, asi ti neporadíme...,zkus ještě jednou,je na tom krytu za levým předním kolem-šroub na myslím 17 klíč,takový je tam jen jeden Citovat
kobr Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 Anebo zkus povolit jakýkoliv šroub a když poteče olej, máš vyhráno. Citovat
Radek 306 Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 určitě je to 17 klíč, a je jakoby na tej straně za poloosou myslim..jo myslítě že když vyměním 10 let starej olej v převodovce, je ho tam pořád max..tak mi půjde lépe (lehčeji) řadit? Citovat
ozzy56 Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 Původně zaslal: Radek 306 určitě je to 17 klíč, a je jakoby na tej straně za poloosou myslim..jo myslítě že když vyměním 10 let starej olej v převodovce, je ho tam pořád max..tak mi půjde lépe (lehčeji) řadit? podle mne--pořádně projet,at se zahřeje olej v převodovce a vypustit...,dát nový Citovat
Fr3sh Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 olej v prevodovce se nemeni...jen dolejva Citovat
bezdo Odesláno 29. prosinec 2009 Autor Odesláno 29. prosinec 2009 Je v tej 206 SW 1.4 55kw.Chlapi ďakujem za ochotu,včera som ešte furfoval a na anglickom servery som našiel aj nafotenú výmenu a pravdepodobnú polohu skrutky.Idem to skontrokolať. Čo sa ale týka knihy Jak na to 206,je tam vela druhov motorov...a nie všetky su tam nafotené,napr keď som menil sviečky.Podla knihy rozobrať pol bloku a pritom na mojom stačilo povoliť 2 skritky a odpojiť 3 hadičky. Citovat
Fr3sh Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 zde je mas...vlevo kontrola, vpravo vypustak, nahore dolejvat... Citovat
Fakir Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 Původně zaslal: Fr3sh olej v prevodovce se nemeni...jen dolejva To je blbost. Olej v převodovce je sice označen jako celoživotní náplň, ale výrobce počítá s životností pět let, což je u nás sci-fi. Občasnou výměnou převodového oleje vůbec nic nezkazíš a převodovce tím můžeš jen prodoloužit životnost. Citovat
Fr3sh Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 tak proc pri vymenen spojky se nemeni olej?...a navic ty pises ze je oznacen jako celozivotni, ale proc ho mam menit tedy po 5letech, to by tam napsat...nikdy vs ervisu jsem nemenil olej, jen dolival... Citovat
bezdo Odesláno 29. prosinec 2009 Autor Odesláno 29. prosinec 2009 Původně zaslal: Fr3sh zde je mas...vlevo kontrola, vpravo vypustak, nahore dolejvat... Diky za obr., ale presne tam som to hladal, ale takto je to na prevodovke MA5 a ja mam asi inú(peugeot tam daval viac typov) Citovat
projozo Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 Určite je na ľavej strane len musíš dať dole podblatník a palivový filter tam už nemáš už sa nedávali. Citovat
oddie Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 Co to zas je za bláboly, že se nemění olej v převodovce? Návrhová životnost je 150 tis km, jen proto je označován jako celoživotní. A že se dolévá? Kravina, podstatně jednodušší než kontrolovat hladinu a dolévat je vyměnit jej, některé převodovky dokonce ani ten kontrolní šroub nemají. A že se nemění při výměně spojky? To určitě, budu ho chytat do pet flašky a lít ho tam zpátky, celej žhavej. Citovat
projozo Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 Kamoš teraz menil v 307 SW a ten čo vypustil bol ako smola ten nový bol proti tomu ako čaj,a to má nabehané 80 000 km. Citovat
Fr3sh Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 tak zde mas jinej typ predovky, je pravda ze tam jsou dve na vyber u obrazku... Citovat
ozzy56 Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 Původně zaslal: Fr3sh tak proc pri vymenen spojky se nemeni olej?...a navic ty pises ze je oznacen jako celozivotni, ale proc ho mam menit tedy po 5letech, to by tam napsat...nikdy vs ervisu jsem nemenil olej, jen dolival... [/quo jestli se nepletu,tak jsi mechanik , u spojky se olej nemění snad jedině v případě,že se tam před týdnem nalil a jestli máš v popisu práce kontrolu oleje,tak je jasné,že jsi jen dolíval... Citovat
Fr3sh Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 pardon, tady jsem fakt ujel...uplne jsem to cely podblb, samozrejme ze oelej menim pri vymene spojky...melu picoviny, dneska jsem celej nejakej mimo, omlouvam se. Delame to tak, ze pokud chce zakaznik zkontrolovat stav oleje, nejdriv zjistim kolik ho tam je pres kontrolni a pak drobet vypustim aby se videlo v jakyzm je pribliznym stavu...pokud chce, vymenise, pokud ne, necha se...sem pako :D Citovat
bezdo Odesláno 29. prosinec 2009 Autor Odesláno 29. prosinec 2009 Původně zaslal: Fr3sh zde je mas...vlevo kontrola, vpravo vypustak, nahore dolejvat... [/quote Máš 100% pravdu,ale tato je v GTi,to som našiel na tom anglickom nete. Poďakujem za snahu,ale ja fakt tam asi ten kontrolny nemám. Jediné čo som našiel je asi nalievací uplne na vrchu(prístup od motoru) Nachádza sa tam asi 2cm čierny plastový klobúčik priemeru 1,5cm. Vytiahol som ho a strcil som tam dlhý drôt a je tam prevodový olej. Stále ale netuším ako skontrolovať množstvo??? Peugeot 206 sw 1,4 benzín 55kW rok 2005 [upravil dne 29/12/09 bezdo] [upravil dne 29/12/09 bezdo] Citovat
Fr3sh Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 ten druhy taky nic?...mas tam jeste jinou prevodovku...jsou tu dva obrazky... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.