Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec Peugeotáci, mám takový dotaz, jak poznám, že mám zimní pneu na autě? Dříve když jsem měl bouračku a pojištovna když to fotila tak mi napsala zimní pneu že mám. Ale mám známého, který říká že to jsou letní. Tak proto se ptám, mají zimní pneu nějaké označení? Písmeno, apod.? Vím, že by tam možná mělo být v kolečku jako obrázek zimy(někde jsem to viděl) ale jinak nevím.

Odesláno

Na označenie M+S alebo M&S dajte pozor. Podľa európskej legislatívy je to označenie na zimnej pneumatike ale americká norma DOT umožňuje dať toto označenie i na letné pneumatiky pre zhoršené podmienky.

Napríklad Mischelin používa takéto označenie pre zimné pneumatiky:

[upravil dne 20/12/09 pastorek]

post-0-1410961166201_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

tie pneu su akej znacky,co je napísane na boku barum,matador,michelin...a hlavne za tým mp58,alpin....???

To žartuješ alebo vážne nevieš.

Barum, Matador, Michelin... to sú značky výrobcov. Ta tým býva označenie pneumatiky MP58, Ultra Grip7...

Odesláno

nežartujem

ja som nemyslel konkretnu pneu,vyrobcu ja som chcel nech orbin.1988 napíše čo má na boku a podla toho zistíme či má zimne alebo letné pneu

ja mám NOKIAN a typ W teda momentalne zimné pneu, na letných mám BRIDGESTONE TURANZA ER300

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

nežartujem

Aha, zase som niečo špatne pochopil. Sorry. :mad:

F.I.K

Nieje problém konrétnu pneumatiku vyhľadať i s údajmi pre použitie.

[upravil dne 20/12/09 pastorek]

Odesláno

tak ona zimní guma se pozná i pohledem, má víc lamel a jinek vzorek, většinou teda, co jsem tak koukal, tak bych si to nepoplet, ale nejjednoduší je jak bylo psáno výš, opsat přesnej název pneu a použít google :)

Odesláno

kobr, on potrebuje zistiť či má na aute zimné gumy.

Původně zaslal: orbin.1988

Jsou to Matadorky.

Za tým nýpisom MATADOR je rovnakým písmom uvedené ešte MP a číslo. Napríklad MP58, MP59, MP44.... To číslo jednoznačne označuje typ pneumatiky.

[upravil dne 21/12/09 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

kobr, on potrebuje zistiť či má na aute zimné gumy.

Původně zaslal: orbin.1988

Jsou to Matadorky.

Za tým nýpisom MATADOR je rovnakým písmom uvedené ešte MP a číslo. Napríklad MP58, MP59, MP44.... To číslo jednoznačne označuje typ pneumatiky.

[upravil dne 21/12/09 pastorek]

Snad pozná, co tam je napsané a že to není Matador? Značení na pneumatikách je všude stejné

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...