Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

přehřívá se surnééé

Recommended Posts

Odesláno

čau dnes sem jel a po pěti kilometrech se auto začalo přehřívat na 110stupnu. mám 3 měsíe nový termostat, i fridex a ještě auto vůbec netopilo.....chvilku zastavím aby to schládlo a ojedu domů a přes expanzku vylítla voda a páry jak namrdá. mám peug 405 TD

prosím rychlou odpopvěd nevíte co s tím je???

Odesláno

sahary jdou, nechal jsem to pořádně vychladnout a už je to ok. je možné že by se 3 měsíce starý termostat přilepil???? a co to topení???? proč to nechtělo topit???

Odesláno
Původně zaslal: Kloub

no až to vychladlo tak jsem to odvzdušnil ale jestli to bylo tím tak to nevím:myslim

Můžeš ovzdušnit, když je to teplé. A opakovaně.

Odesláno

no když je to teplé tak se bojím otevřít chladič protože už jsem se jednou hnusně opařil:P

takže odvzdušnit za tepla a opakovaně jo?

Odesláno

Ovzdušňuje se ovzdušními šrouby. Jaký máš motor popřípadě foto. Jsou na nejvyšším místě topení. Já mám například dva. Pokud máš knihu Jak na to? Peugeot 405, tak tam je to myslím vše vysvětleno a ukázáno.

[upravil dne 18/12/09 OK406]

Odesláno

Šipkama máš označený odvzušňováky. Na tom chladiči dávej bacha, abys ho neulomil. Mělo by ale bohatě stačit povolit jenom ten druhej, ten je rozhodně nejvejš;)

post-0-14109611589738_thumb.jpg

Odesláno

Někdo říká u toho pustit topení na horko + ze pár (třetí) otáček větráku. Nevím jestli to tady platí.

Pak až poprvé schladne po delším stání, zkontrolovat, dolít. A takto to dělat dokud nebude hladina furt stejná. Pokud voda stále mizí, hlava nebo někde teče.

Odesláno
Původně zaslal: kobr

To samo, že topení pustit naplno. Vzduch může být i v topení.

Ale tady není klapka na přívodu vody do radiátoru, ale až \"za\" radiátorem.

Odesláno

Hlavně si, kdo máte tyhle motory, zkontrolujte průchodnost těch tenkých hadiček, hlavně té, co vede do expanzního prostoru chladiče. Pokud se ucpe, můžete to odvzdušňovat jak chcete, a bude to na ho...., a že se ucpe není nic zvláštního, má vnitřní průměr jen pár mm.

Odesláno

hm... tak už je to dobré ale pořád to netopí tak jak má:myslim

dnes jsem koupil v mototechně jakysi přípravek na očistění celého chladícího okruhu na rez, vodní kamen a ještě neco a potřebuju aby to hlavně pročistil nejvíc ten radiátor...... nevíte kde je hlavní šrub na vypouštění vody z chladiče i motoru?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...