Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chladící kapalina


Wooer

Recommended Posts

Som rád, že spomínate aj číru chladiacu kvapalinu. Pretože ja mam práve takú - potrebujem ju doliať. Problém je, že v Peugeote (Bratislava, Prievidza, inde som nezisťoval) máju iba modrú alebo modro-zelenú. Neviete aká kvapalina by to mohla byť? V Peugeote to totižto nevedia a boli prekvapení, že aj taká existuje. V servisnej knihe sú uvedené nasledovne chladiace kvapaliny: Procor TMI08/Glysantin G33, Revkogel 2000, ale ktorá je ta správna netuším.

Na internete (zahraničné forum) niekto uvádzal podobný problém, ale bez riešenia. Nie je jasné, či sa takáto číra kvapalina môže doliať napríklad tou modrou, ktorá je tiež podľa servisu určená pre moje auto (P307 1.6 HDi, 66 kW) alebo či po komplet výmene kvapaliny za modrú nenastanú problemy. Aký máte na to názor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při zakoupení auta (dovoz Belgie) jsem tam měl též čirou nemrzku,ale tento rok jsem ji zaměnil za červenou.Je krásně průhledně až narůžovělá.Narozdíl od té Peugeotem dodávané močky která v kombinaci s nažloutlou bání nevypadá moc dobře \"prostě žumpa\".Funkci to má stejnou,ale líp to vypadá.

[upravil dne 18.12.2009 sekaj]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdaka, za vase reakcie. Este by som si vsak dovolil v diskusii pokracovat.

Mam na aute najazdenych ca. 125 tis. km a nerad by som uz menil nemrznucu za iny typ resp. znacku, preto by som tam dal najradsej povonu (ciru/bezfarebnu) originalnu od Peugeotu. Totizto aj ked neviem ako je to so stiedanim znaciek resp. typu chladiacich kvapalin, ale z reakcii v Peugeote som vytusil, ze to nie je najlepsie, ked sa pri vymene dava ina ako tam bola predtym, hlavne ak ma auto najazdenych viac kilometrov - v Peugeote tiez trochu vahali, ci mi tam mozu pri vymene naliat ich originalnu chladiacu kvapalinu, ale modrej farby (maju ju v sudoch), ktoru prezentovali ako kvapalinu bez potreby dalsieho menenia.

Rad by som zistil aku kvapalinu tam vlastne mam. Nekupoval niekto niektoru z Peugeotom doporucenych kvapalin (Procor TMI08/Glysantin G33, Revkogel 2000)? Akej boli farby? Lebo ako pisem ponukaju mi iba tu modru zo suda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak dneska uhodilo -19 nastratoval jsem ale počítač začal hlásit nedostatek chladící kapaliny.

tak jsem zjistil že je jí v nádržce opravdu málo netuším co se stalo, tak jsem tady na foru začal hledat jakou kapalinu tam dát až jsem našel toto téma.

Jediné co mě opravdu zarazilo když jsem pročítal návod k 307 ža tam píší že chladící kapalinu není třeba měnit,

do této doby jsem byl přesvědčem jak už tu někdo psal že po nějaké době ztrácí antikorozní a jiné vlastnosti takže nutné jí vyměnit.

No nic v pondělí dojdu po Peugeotu koupit kapalinu doleju a uvidím co to bude dělat.

Chci se ještě zeptat jestli není možné když je hladina kapaliny třeba blíž k min. a do toho tenhle velký mráz tak by se mohl o něco zmenšit objem a už bych byl pod čidle hladiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže asi nejlepší bude při takhle velkém mrazu dolít asi k min. protože kdych to dolil na max. tak se to ohřeje a byl bych už přes max.

ještě jedna věc až budu ředit tu kapalinu z Peugeotu tak jsem se na jednoum foru dočetl že u všech nových aut co mají části motoru z hliníku se ředí obyčejnou vodou a né destlilovanou.

Také i tam píší že do nových aut se dává chladící kapalina celoživotní viz. http://auto.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A090325_143407_automoto_fdv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

Furt jsem měl nemrzku dobrou, abych ji měl do -30 až -35, dolejval jsem před zimou asi 1/2 lt koncentrované a letos byla najednou jen do -13. Pravda nechal jsem si měnit při podzimní kontrole termostat v motoru, ...:bojim:bojim:bojim ale to mi připadá \"sjeté\", že by mi to po jeho výměně dolili jen destilku. :grr:grr:grr Dneska jsem si to nechal změřit jinde a opravdu byla do -13. Nechal jsem to upravit a můžu směle za \"polární kruh\" :D:D:D -40 :D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...