Přejít na obsah

Adok

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

Vše od uživatele Adok

  1. Len doplním, že cena za ten plastový kryt pod stieračmi je cca 104 €.
  2. Vďaka za odpovede. Je to teda známa záležitosť. Lepiť som to skúšal, nie Mamutom, niečim čo malo držať aj na skle aj na plaste, ale nedržalo to. Lepiť by som to však už nechcel lebo napr. pri výmene skla by sa ten platový kryt asi zničil. Ďalej napr. výmena/čistenie EGR, kde nie je najlepší prístup. Radšej by som bol keby to bolo demontovateľné. Čakám na odpoveď ohľadom ceny nových dielov, potom zvážim ako to budem riešiť. Ale asi sa to dá korektne vyriešiť iba výmenou za nové diely. Ak dostanem ceny nových dielov, tak ich môžem pre info uviest v tomto vlákne.
  3. Ahojte, chcel by som vás požiadať o radu s nasledovným problémom. K prednému sklu je pripevnený plastový kryt s mriežkami (cez jednú sa nasáva vzduch do interiéru). Problém je, že tento plast neprilieha tesne k čelnému sklu a počas dažďa voda zateká do motorového priestoru, kde steká na zvukovú/tepelnú izoláciu motora, ktorá je potom mokrá a pomaly sa už rozpadáva. Neviem, či mi na plastovom kryte chýba nejaký komponent na lepšie upevnenie o predné sklo (tri úchytky na čelnom skle tam mám) alebo problém dokáže vyriešiť až výmena celého plastového krytu za nový, ktorý bude potom lepšie priliehať. Videl som však viacero P307 alebo C C4, kde ten kryt na čelnom skle tiež nepriliehal. Predpokladám teda, že to zatekanie bude problém viacerých aut. Na fóre som túto tému preberanú nenašiel. Riešili ste už podobný problém? Ďakujem vám.
  4. Adok

    Cena oleje TOTAL QUARTZ 9000 5W40

    Ja kupujem podobne ako Marcel00.
  5. Adok

    Servis v Trnave

    Poradte, kde sa to sitko nachadza. Je jeho demontovanie a cistenie nejak komplikovane? Uz dlhsie registrujem, ze sa jeho zanesenie uvadza ako mozna pricina poruchy turba. Chcel by som skontrolovat to moje a mozno zacat s jeho cistenim pri kazdej vymene oleja.
  6. Adok

    Teče do motorového prostoru

    Je to presne tak ako popisujete, jednoducho to medzi vrchnym plastom a sklom podteka. Ja som sa to snazil utesnit silikonom, ale na plaste to nedrzalo. to Jarouš307: ked sa ti to podari nejakym sposobom vyriesit, daj vediet.
  7. Adok

    spotřeba 307

    na PP mi ukazuje obvykle 3,9 - 4,2 l/100 km, skutočnosť ca. + 0,2. Po okresnych jazdim vramci limitov, na dialnici na tempomate 110 - 115 km/h (ved kam sa ponahlat, vsak?). Snazim sa jazdit co mozno najplynulejsie.
  8. Adok

    Bateria - problem s kupou

    Tiez neviem ako na odmontovanie toho krytu a cudujem sa ako to moze by takto spravene, nie len kryt ale aj umiestnenie baterky. Vytiahnuť a namontovať ca. 16 kg baterku v tych podmienkach nie je moc sranda. Celkovo sa mi zda, ze v motorovom priestore je to oproti 306 (1.9 d) viac natlačené. Ak niekto pride na fintu ako kryt demontovat dajte vediet. Ja radsej kupim baterku s dlzkou ca. 24 cm ako som pisal vyššie. Na tu baterku s dĺžkou 27 cm sa vám podarilo nasadiť aj kryt?
  9. Adok

    Bateria - problem s kupou

    Super rada, uz som ju nasiel. Vdaka.
  10. Adok

    Bateria - problem s kupou

    O to nemam strach, ze by mi obchodnik nieco neponukol, ale ked vidim, ze v ponuke su baterie obdobnych parametrov len vo velkosti L3 teda o ca. 3 cm dlhsie ako je pozadovana velkost L2, tak mam obavu ako to tam v tom stiesnemom priestore namontujem. Z prispevku od Rydik-a je jasne, ze instalovanie vacsej baterie si vyzaduje upravy. Asi ju nakoniec pojdem kupit do Peugeotu. Sranda je, ze baterie od vyrobcov, ktori su uvedeni na servicebox-e je vobec problem najst na internete.
  11. Adok

    Bateria - problem s kupou

    To Rydik: Vdaka za tip. To je vlasne ten problem, ze podobnu ako original, ktoru tam v pohode umiesnim bez dodatocnych uprav a v rovnakej kapacite je problem kupit. To ozzy56: Ako som uviedol vyssie, ja som nenasiel. Prosim, daj daky link.
  12. Zdravim, mozno je to v dnesnej dobe dost banalna otazka, ale napriek tomu skuste poradit s nasledovnym: podla ziskanych udajov by baterka v mojom aute mala mat velkost L2 (24,5 x 19 x 17,5) a prud 640A (na baterke oznacene ako 400/640), Ah neviem. Problem mam s tym, ze baterku uvedenych parametrov sa mi podarilo nast iba u jedneho vyrobcu. Jedna sa o bateriu Centra Futura . Pozeral som baterie od firiem Bosch, Varta, Fiaam, Banner, Topla, Akuma, AC Delco, Exide. Ziadnen z tychto vyrobcov vsak bateriu uvedenych parametrov neponuka. Kto teda dodava PSA baterie? Alebo tie parametre nie su spravne? Poradte aku bateriu kupit? Vdaka.
  13. Adok

    autom. klima a jeji funkce

    to DanculD: Asi blba otazka. Ale ako zapnes AUTO bez AC? Mne sa AC da sice vypnut, ale potom tam uz nesvieti AUTO, ale len hodnoty teploty bez zobrazenia rezimu AUTO. Inac, da sa povedat, ze celorocne mam zapnuty rezim AUTO. Jedine pri krátkych trasach (do cca 5 km) kurenie/klimu nezapinam. Teraz v zime pred vypnutim motora system kurenie/klima vypinam, aby pri naslednom studemom starte ventilaror kurenia zbytocne neodoberal el. energie (aspon si tak myslim, ak nie opravte ma) Vdaka.
  14. Vdaka vam. Takze uz je to jasne.
  15. Ahojte, mam možno takú obyčajnú otázku, ale nie som si istý. Ma vaša tristosednička po otvorení palivovej nádrže v hrdle nádrže ešte niejaku záklopku, ktorá sa otvorí zasunutím tankovacej pištole? Doteraz som mal pocit, že niečo také tam je, ale pri poslednom tankovaní som si všimol, že v tom hrdle vlastne nič nemám. Zdá sa mi to čudné, žeby to tam nebolo. Na servis boxe som nič o tom nenašiel, tak vás prosím o pomoc. Vďaka. [upravil dne 20/10/10 od Adok]
  16. Adok

    Chladící kapalina

    Vdaka, za vase reakcie. Este by som si vsak dovolil v diskusii pokracovat. Mam na aute najazdenych ca. 125 tis. km a nerad by som uz menil nemrznucu za iny typ resp. znacku, preto by som tam dal najradsej povonu (ciru/bezfarebnu) originalnu od Peugeotu. Totizto aj ked neviem ako je to so stiedanim znaciek resp. typu chladiacich kvapalin, ale z reakcii v Peugeote som vytusil, ze to nie je najlepsie, ked sa pri vymene dava ina ako tam bola predtym, hlavne ak ma auto najazdenych viac kilometrov - v Peugeote tiez trochu vahali, ci mi tam mozu pri vymene naliat ich originalnu chladiacu kvapalinu, ale modrej farby (maju ju v sudoch), ktoru prezentovali ako kvapalinu bez potreby dalsieho menenia. Rad by som zistil aku kvapalinu tam vlastne mam. Nekupoval niekto niektoru z Peugeotom doporucenych kvapalin (Procor TMI08/Glysantin G33, Revkogel 2000)? Akej boli farby? Lebo ako pisem ponukaju mi iba tu modru zo suda.
  17. Adok

    Chladící kapalina

    Som rád, že spomínate aj číru chladiacu kvapalinu. Pretože ja mam práve takú - potrebujem ju doliať. Problém je, že v Peugeote (Bratislava, Prievidza, inde som nezisťoval) máju iba modrú alebo modro-zelenú. Neviete aká kvapalina by to mohla byť? V Peugeote to totižto nevedia a boli prekvapení, že aj taká existuje. V servisnej knihe sú uvedené nasledovne chladiace kvapaliny: Procor TMI08/Glysantin G33, Revkogel 2000, ale ktorá je ta správna netuším. Na internete (zahraničné forum) niekto uvádzal podobný problém, ale bez riešenia. Nie je jasné, či sa takáto číra kvapalina môže doliať napríklad tou modrou, ktorá je tiež podľa servisu určená pre moje auto (P307 1.6 HDi, 66 kW) alebo či po komplet výmene kvapaliny za modrú nenastanú problemy. Aký máte na to názor?
  18. Ahojte, dakujem vam za zapojenie sa do temy. Dovod preco by som sa chcel do toho pustit sam je, ze taketo nieco robim celkom rad, naviac by som sa chcel presvedcit v akom stave mam filtre (vzduchovy, pelovy). V podstate sa jedna o vymenu spotrebneho materialu a nie je zle, ked si to clovek vie spravit sam, v case kedy uzna za vhodne bez toho aby si planoval cas na servis. S tou vymenou oleja suhlasim, ze jednoduchcie by to bolo v servise a kedze ake-take environmentalne povedomie mam, tak by odpadol problem s likvidaciou stareho oleja a filtra, i ked problem s naradim by som nemal. Avsak s tou vymenou vzduchoveho filtra to pri tomto druhu motora (1.6 HDi) to nie je az take bezproblemove. Totizto filter je skryty takmer pod prednym sklom. Nato, aby sa k nemu clovek dostal je podla instruktazneho videa na youtube.com podtrebne okrem ineho demontovat napr. aj plastovy kryt pod stieracmi, s cim som sa doposial nikde nestretol. Co sa tyka knihy Jak na to? Peugeot 307, mal som moznost do nej nahliadnut. Problem je v tom, ze je zamerana na modely od roku 2001 - 2004 a tristosedmicka s mojou motorizaciou tam nie je uvedena. A tie, ktore su tam uvedene sa mi zda, ze su inac riesene. Tak ci tak, je pre mna dost prekvapujuce, ze informacii s takymto obsahom je na internete pomerne malo. Neviete ako su taketo postupy uvedene v servisnom programe Peugeot workshop? Navod na vymenu filtrov hladam z dovodu, aby som si bol isty krokmi, ktore robim, aby to nebolo ako sa hovori - od buka do buka a aby som sa vyhol zbytocnemu riziku zo zbytocneho poskodenia.
  19. Ahojte, chcel by som na mojom P307 (1.6 HDi, r.v. 2006) vymenit vzduchovy a olejovy filter (spolu s vymenou oleja). Vymenu peloveho uz mam zmaknutu. Zatial sa mi vsak nepodarilo ziskat nejaky podrobnejsi navod (okrem poslabsieho videa na www.youtube.com). Pod podrobnejsim navodom myslim, napr. nie len uvedenie ... odstrante kryt motora..., ale aj uviest resp. na fotke zakreslit na akych miestach kryt uvolnit a akym sposobom. Ako som na moje prekvapenie zistil, na internete je len minimum podobnych navodov, preto by mi podobny navod VELMI pomohol a verim, ze nie len mne. Neviem, ci takyto postup je uvedeny aj v servisnom programe Peugeot Workshop (myslim, ze tak sa ten program vola), mozno by stacila aj prislusna pasaz uvedena v tomto alebo podobnom programe. Vopred vsetkym velmi DAKUJEM za akukolvek pomoc. [upravil dne 29/11/09 Ferry]
  20. Myslis si, ze je to normalne?
  21. Nenajde sa tu nejaky majitel 307 1.6 HDi , ktory by ten zvuk mohol porovnat?
  22. Ahojte, chcel by som vas tiez poziadat o nazor/radu. Pred par dnami sme spozorovali, ze po nastartovani vychadza z pravej strany motoroveho priestoru akysi pravidelne sa opakujuci zvuk pripominajuci odfukovanie z kompresora resp. cukanie. Zvuk prestane priblizne po 5 minutach. Neviem, ci je to normalne, ci to robi niejake cerpadlo, ci je to odvzdusnenie niecoho, ci to suvisi s klimatizaciou (mam digitalnu-stale zapnutu v automate na 21) alebo sa jedna o opotrebenie niektorej casti. Zvuk neviem blizsie lokalizovat. Auto ide zatial bez problemov. Pre ilustraciu zvuku som nahral video. Popisovany zvuk (asi raz za sekundu odfuknutie resp. cuknutie) je pocut, tak trochu na pozadi hlavneho zvuku motora. Tu je link na stialnutie: http://uloz.to/3135907/14112009003.mp4 Vdaka, za nazory. P307, 1.6 HDi, 90 k, 2006
×
×
  • Vytvořit...