oddie Odesláno 20. srpen 2004 Odesláno 20. srpen 2004 No. Tak místo těch blábolů malinko k věci. 1. Po 15h od 6 piv se 0,26 zbytku vůbec nedivím. To jen na okraj. 2. Každý by? podprůměrný právník vám poradí obecně platné pravidlo: zatloukat, zatloukat, a zase zatloukat. Ono totiž existuje určitá hranice, od které nelze prokázat požití alkoholu. Přesněji by vám to sdělil nějaký doktor, ale říkají tomu nějak jako fyziologická hranice, a v praxi to znamená, že klidně může existovat člověk, který má hladinu třeba 0,2, aniž by cokoliv vypil. Pokud jste tedy při nadýchání pod 0,3 požití přiznali, darovali jste milým příslušníkům docela hezký dárek. Pokud mi naměří pod 0,3, nepřiznám ani pralinky a basta. A toto jim i napíšu do protokolu - pokud to budou chtít sepisovat. V takovém případě by mě ovšem měli odvézt na kontrolní odběr krve do nemocnice (pro některé opakuji: DO NEMOCNICE). Teprve výsledek tohoto kontrolního odběru je vůbec nějakým výsledkem, samotný údaj z analyzátoru dechu je zcela bezcenný! Teprve podle tohoto výsledku nějaká komise může dělat nějaké závěry, těch 0,26 už je dost nepříjemných, ale než by tě dotáhli na odběr, tak by to ještě trochu kleslo, a v 0,2 už není o čem diskutovat. Tuto alternativu sis ovšem zabil tím, že jsi policajtům požití přiznal. Jinak, aby bylo jasno. Nejsem v žádném případě zastáncem alkoholu za volantem, a jsem pro to, aby se za to tvrdě braly řidičáky. Ovšem ne takto debilním způsobem jako dnes, ale s respektováním těchto měřitelných a jednoznačně prokazatelných hodnot... tedy posuzovat jízdu pod vlivem od 0,3 výš. Ono je vhodné podívat se k některým sousedům, jak to tam funguje, že? Citovat
Sepp Odesláno 20. srpen 2004 Odesláno 20. srpen 2004 Plne s tebou souhlasim!! Ale... Nechal bych nulovou toleranci, tak jak je - pokud by, Cechum, nekdo povolil jen nepatrne mnozstvi /coz 03 promile je/ - tak uz je nic nezastavi a budou chlastat s tim, ze se to budou snazit uhrat na tech 0,3 promile -- Spise by melo byt na \"soudnosti\" Polici /komise/, zda cloveka \"prudit\" kvuli 0,3 promile Citovat
Piklz Odesláno 20. srpen 2004 Odesláno 20. srpen 2004 Taky jsem to někde četl,že do 0,2 promile nemůžou prakticky nic dokázat.Moje blbost že jsem se tenkrát přiznal.Byla to pak ješte docela legrace-když sem se těch poldů zeptal co mám jako dál dělat(domů sem měl jěšte docela daleko,jedna ráno,sněžilo) tak mi poradili a? prý odstavim auto tady na parkoviště,tak hodinku počkám a pak můžu jet.Za chvilku odjeli,tak sem vytáhnul cigára a začal se procházet na parkovišti...samozřejmě za chvilku přijela hlídka,co tady prej dělám,že vykrádám auta a tak.Měli jste vidět jak se tvářili když sem jim tvrdil že čekám až vystřízlivím a budu moct odjet.... :o:o:D Citovat
Operator Odesláno 20. srpen 2004 Odesláno 20. srpen 2004 Napsán autorem Piklz Taky jsem to někde četl,že do 0,2 promile nemůžou prakticky nic dokázat.Moje blbost že jsem se tenkrát přiznal.Byla to pak ješte docela legrace-když sem se těch poldů zeptal co mám jako dál dělat(domů sem měl jěšte docela daleko,jedna ráno,sněžilo) tak mi poradili a? prý odstavim auto tady na parkoviště,tak hodinku počkám a pak můžu jet.Za chvilku odjeli,tak sem vytáhnul cigára a začal se procházet na parkovišti...samozřejmě za chvilku přijela hlídka,co tady prej dělám,že vykrádám auta a tak.Měli jste vidět jak se tvářili když sem jim tvrdil že čekám až vystřízlivím a budu moct odjet.... :o:o:D :D:D:D Citovat
Fusion Odesláno 20. srpen 2004 Autor Odesláno 20. srpen 2004 oddie: píšu pravdu. Nemám důvod lhát. Že sem se přiznal, nevěděl sem v tu chvíli co dělat. Proto v každé zemi EU existuje minimálně 0,3 povolený, některý 0,8. Není to proto abych si dával často malý pivo ale pro tyto případy. Kdybych věděl že nadýchám tak bych nikdy nejel. Tedy koupě dýchačky je už u mě jistá, za týden dostanu penízky a du do toho. Citovat
Butch Odesláno 20. srpen 2004 Odesláno 20. srpen 2004 Vždycky mě překvapí když se mě člen hlídky zeptá zda jsem před jízdou požil. Pokaždé řeknu NE, ale to si snad myslí že lžu a stejně mě dá fouknout. Tak proč se mě teda ptá když ho nezajímá co řeknu? Už se někomu stalo že, na otázku odpověděl NE a nedali mu fouknuot a prostě věřili? Citovat
oddie Odesláno 20. srpen 2004 Odesláno 20. srpen 2004 On se tak zeptá, protože to tak má předepsáno. Tedy: \"požil jste před jízdou alkohol?\" a poté \"jste ochoten podrobit se orientační dechové zkoušce?\" Takto to má předepsáno, a takto by se měl ptát. Mě se takto ptali cca 10x, dýchnout mi ale dali pouze 1x (+ jedenkrát při bouračce, tam jsme foukali oba účastníci automaticky). Citovat
Butch Odesláno 20. srpen 2004 Odesláno 20. srpen 2004 To mě se ptali tak 7x a 7x jsem dýchal. Jednou mě výtáhnul z vytopeného auto do podzimní psoty a alou přes silnici, kde měl feldu a v ní dechoměr, zjevně měl radost z toho že nejenom on musí být v takovém nečase venku(trošku vzpomínám na časy kdy nebylo přes 40 celsiových stupňů) Citovat
Marlin Odesláno 22. srpen 2004 Odesláno 22. srpen 2004 Napsán autorem Butch Vždycky mě překvapí když se mě člen hlídky zeptá zda jsem před jízdou požil. Pokaždé řeknu NE, ale to si snad myslí že lžu a stejně mě dá fouknout. Tak proč se mě teda ptá když ho nezajímá co řeknu? Už se někomu stalo že, na otázku odpověděl NE a nedali mu fouknuot a prostě věřili? no, to me se takhle jednou po bouracce ptal, estli sem pil, rekl sem, ne, on se otazal jestli mi muze verit, tak sem tu odkyval a pak uz byl pokoj, ani sem nefoukal :D Citovat
kawasaky Odesláno 23. srpen 2004 Odesláno 23. srpen 2004 Tak jak to ctu, tak musim pridat zabavnou historku s jednou kontrolou. Nedavno jsem jel za mladou z Brna do Svitav, bylo krasne pocasi, teplo, tak si rikam, nebudu se nejak snorit, vezmu si oblibene bermudky, ve kterych chodim doma, stejne vylezu u ni pred barakem a nikdo me neuvidi. Tricko co mam na sobe je taky domaci, ale proc ho menit, prevlecu se az u ni, to je v poho. Kdyz jsem nasedal do auta, tak sem si rekl, ze bych vyzkousel ridit bosej, ze prece jen se to ovlada trochu jinak , nez moje byvala 120, kde jsem to taky zkousel, tak ze aspon porovnam Tak sem se vyzul, hodil boty do kufru a hura za mladou. Po ceste z Brna jsem jeste nejak dostal hlad, tak sem si rekl, ze si koupim neco do ruky a pojedu dal. Zastavil sem u okynka s pizzou, marenka se na me divala, jak kdybych spadl z Marsu, asi se ji neco nezdalo na mych cervenych bermudkach a bilem tricku, ktere by se spis hodilo na bezdomovce nekde pod kerem Rekl sem si jen krava pitoma, at mi polibi sos, nasedl do auti a valil za mladou. Po ceste bylo hodne policajtu, tak sem se snazil dodrzovat rychlost, prece jen uz ten benal stoji dost, ty pokuty jsou zbytecny. Po ceste byl nejakej stopar, tak sem si rek, ze udelam dobrej skutek, tak sem ho vzal. Dal jsem mu zbytek jidla od te kravy a cesta ubihala mnohem rychleji (ted nemam funkcni radio ). Dojeli jsme do SVitav a ja uz premyslel, kde stopare vyhodim. K mlade to bylo asi 200m, ja se uz tesil a nahle, pred nami hlidka policie zajizdela k pravemu okraji. Ja byl nekolik desitek metru za nimi a nechapu jak, ale stacili auto zastavit, vylezt ven, nasadit si tu cepicku a mavnout na me tim pitomym mavatkem na stopovani. V tu chvili by se ve me krve nedorezal. Sem si rikal, tak tito po me jdou cilene, ce to by byla velka haluz, aby me takhle staveli jako prvniho pri kontrolovani. Nastesti jsem nebyl jedinym jejich cilem. Jeho kolega mavl na zigula za mnou a oba jsem se mohli tesit z pohovoru z prijemnymi pany policisty. Pristoupil k memu autu, z dalky se usmival ajak se blizil bliz a bliz, jeho vyraz ve tvari se menil a u okynka to uz vypadalo, ze kousnul do kyseleho citronu. \"Dobry den,Vase doklady, prosim a prvne si pojdte dychnout\", slusne me pozadal a nespoustel ze me oci. Zrejme se mu nezdal muj zjev, navic jsem se shodou okolnosti asi 4 dny nemusel holit, takze jsem vypadal jako najemni vrah, navic tak \"nizky vek\" ridice Sel jsem dychnout -- bosy a tak trochu nervozni, ani mi moc nesel roztrhnout ten pitomej obal na tu nasadku. Pote jsem zacal hledat doklady, s klidem, protoze jsem si rikal, to je rutinni kontrola, to bude v poho, rychlost sem dodrzoval, tak mne muze hipik jeden. Jake bylo moje prekvapeni, kdyz jsem doklady nejak nemohl najit. Zmocnila se me znacna nervozita, ba snad i panika. Ani ne, ze bych mel takovej strach z te kontroly, ale behat vyrizovat VSECHNY doklady znovu (obcanka, ridicak, technicak, zbrojni prukaz, prukaz zbrane, pojistenecka karticka, platebni karty a dalsi a dalsi). Tak v batohu, kde tyto veci mam v penezence nebylo nic, zacal jsem zmatkovat a uklidnil se, az me napadlo, ze to budu mit v jinem zavazadle v kufru. Vysel jsem z auta, bosej, sel ke kufru. Policista se me drzel jiz jako kliste a presne sledoval, co budu delat. Kupodivu nerekl ani n na to, ze nejsem pri jizde obut (ani nevim jestli nejaka vyhlaska, nebo zakon neco podobneho narizuje, ci neco v tomto smyslu). Prohrabavam zavazadlo a zase nic. Pot mi zacal stekat z cela smerem k jadru zemskemu, a policistovi jsem tise spitnul, ze doklady asi nemam........policista s jistou davkou nadsazky rekl, ze to treba mam jeste nekde jinde, ale beztak uz sahal po zbrani a pripravoval se na dopadeni zlodeju aut. Sel jsem o5 dovnitr auta a zacal znovu prohledavat zavazadla v kabine vozidla. V tu chvili napadlo kolegu stopare, zda nemam nahodou doklady v palubni desce. Jak toto rekl a sahal po tom, ze ji otevre, docela nahlas jsem snad i kriknul \"NE, tam to urcite nemaaaam\", vedom si toho, ze se tam nachazi legalne drzena zbran, ke ktere v danou chvili nemam patricna povoleni v dosahu auta, protoze vsechny doklady byly nekde pohromade, buh vedel kde a v aute nebyly. Udivene na me pohledl jak stopar, tak policista a nastesti ten suplik nechali oba na pokoji, jeste ze ten polda nezaujal podezreni Vratil jsem se naposledy a naprosto zdrcen ke kufru smiren s tim, ze dnes se s mladou uvidim jen asi kratkou chvili, jestli vubec a ze spis stravim dlouhe chvile vysvetlovanim na policejni stanici. Po chvili jsem si vsimnul, ze mam v batohu jeste jednu penezenku a za chvili mi doslo, ze vsechny doklady by mely byt tam, protoze jsem minuly tyden nekam jel a nechtel jsem si brat tu svoji velkou, ktera se tezko nosi a tak jsem vsechny doklady z ni vyjmul a dal je do teto kompaktni, ktera se vleze do zadni kapsy kalhot. HEUREKA, doklady tam byly a ze me spadla asi tuna kameni, jez tizila moji dusi Vitezoslavne jsem predal poldovi doklady, on si je s nechuti prevzal, uz se videl, jak je povysen za dopadeni kriminalniku a rekl \"sednete si z5 do auta, ja se za chvili vratim a pak budeme resit dalsi\", \"a kurva\" pomyslel jsem. Tak jsem si sedl z5 a cekal. Policista po 5ti minutach zklamane prisel, vratil mi doklady a rekl \"v poraku, muzete jet\", pomyslel jsem si, jeste ze ho to zklamani odvedlo od dalsiho \"reseni\" a celej vyklepanej jsem vyhodil stopare o 100m dal a dojel k mlade. No muzu vam rict, neni o co stat a ted se tomu smeju, ale v tu chvili sem mel na male. Zdravim slusny policisty a omlouvam se tomu, co se uz citil na povyseni, priste neco cvicne ukradnu a necham se chytit :D:D Tak se mejte PS:Tu zbran tam davam semtam pred jizdou, protoze vozim na sedadle notebook a vite, jak se ted krade na krizovatkach.... PPS:Nektery vety mozna budou trochu zmateny, doladoval sem to psani na vickrat, vzpominajice, jak to vlastne presne bylo Citovat
Operator Odesláno 23. srpen 2004 Odesláno 23. srpen 2004 No jak to tak čtu, měl jsi docela štěstí, že tě rovnou neodbouchnul. Vyndat ještě z kastlíku tu bambitku, tak si už asi v současný době tuníš interiér truhly. :D:D:D:D Citovat
Luger Odesláno 23. srpen 2004 Odesláno 23. srpen 2004 Napsán autorem kawasaky no prave asi tak nejak :D Číza v kaslíku... i když máš u sebe papíry, tak můžou mít hodně velký a celkem i oprávněný kecy ohledně uložení a zabezpečení zbraně... Radši za pasem, nebo ve k tomu urečeném kufru... Citovat
sipka Odesláno 23. srpen 2004 Odesláno 23. srpen 2004 Já loni nadýchal 0,34. Bylo to podobně jako ty. Pak jsem šel ke komisi a dostal jsem zákaz 6 měsíců a 5 litrů pokuty. Citovat
Guest marsal Odesláno 23. srpen 2004 Odesláno 23. srpen 2004 Ja jsem v zime nadychal 0,24 na odberu krve jsem byl, komise to resila bez me ucasti a dostal jsem 3000,- pokutu. Citovat
Fusion Odesláno 24. srpen 2004 Autor Odesláno 24. srpen 2004 Každý člověk, i když nepožil nikdy alkoholický nápoj, má v krvi určitý obsah alkoholu a látek podobných vlastností. Množství těchto látek se zpravidla pohybuje mezi 0,03 a 0,05 promile. Za protiprávní jednání se nepovažuje obsahuje-li krev řidiče méně než 0,3 promile alkoholu. Městská policie Litoměřice http://calib.webzdarma.cz/Prevence/alko__test.htm Dýchací přístroj je už na cestě poštou [Editován dne 24/8/04 Fusion] Citovat
vector Odesláno 25. srpen 2004 Odesláno 25. srpen 2004 Napsán autorem Fusion Dneska sem pánům policistům nadýchal Sice jenom 0,26 ale přece. Musím je pochválit protože sem po dlouhé době potkal strašně slušný 2 mladý chlapy. Vysvětlil sem situaci, že sem včera večer dal několik (6) piv, vrátil se v 1 ráno dom a šel spát. Celá chyba byla v tom, že sem nic nejedl než mě chytli (15h) (řekl sem si že asi nemá cenu lhát o nějakých pralinkách) Když viděli že mám všechny papíry v pořádku a žádný záznamy moc to nehrotili. No a prej pudu před nějakou komisi kde to řeknu zas. Sice řekli že by mě nechali jet ale byl se mnou kamoš tak to radši vzal. Nevíte někdo jakej by mohl být trest? Silně začínám uvožovat o investici do vlastní dýchačky pro jistotu. Moje tělo nějak blbě vstřebává chlast. Ještě bylo zajímavý když četník něco vyplňoval na platu ve felde, plato sehalo, všechno spadlo a jeho kolega se začal strašně smát Bacha na ten zbytkáč, je to strašná svině! Když nadýcháš, takhle hrozně málo, je jedno řešení. Protože oni to maji v záznamu a když to nechtěj nechat bejt, řekni, že chceš krevní zkoušku, než dojedete k doktorovi a nabere krev bude tam nula a je to vyřízený. Citovat
Garfield Odesláno 26. srpen 2004 Odesláno 26. srpen 2004 To FUSION a OPERATOR: Tak jsem si včera pro ten Alko tester do Makra hupsnul, s dani Kč 1.070. Přesněji řečeno, je to plynový analyzátor AML-201, dovozce Compex Brno. ALE: Měří to až od 0,2 promile - takže jestli má člověk 0,00 nebo 0,19, to nepozná. Navíc, protože se na každé měření zahřívá jakási součástka, a je to na tři AAA baterie, dost je to vycucává. Spočítal jsem si podle návodu, že každé měření přijde na cca Kč 3,5 za baterie... Takže orientačně dobré, hlavně na ten zbytkový alkohol, kdy si člověk po mejdanu namůže být jistý, kolik toho asi tak má Ale fakt jen orientačně. Na druhou stranu, 0,2 promile je pryč za jednu, maximálně dvě hodiny, jak u koho. Takže kdyby měl člověk oněch 0,19, že by mu to nic neukázalo, a než by ho cajti dovezli do chcíplotnice na krev, buď by z toho nebylo nic nebo jen malá pokutka od magistrátu, rozhodně nic na sebrání řidičáku. Ovšem, aby z toho nebylo nic, zřejmě je zapotřebí držet se toho, co tu řekl Oddie - NEPŘIZNAT, že jsem něco pil, i když pak výsledky ukážou něco jiného. Určitě výsledek třeba 0,1 promile může úředník posoudit tak či onak, ale když se člověk přizná, úředník musí rozhodnout \"onak\", nic jiného mu nezbyde. Člověk si přiznáním k pití vlastně sám zavírá únikovou cestičku... Citovat
Fusion Odesláno 27. srpen 2004 Autor Odesláno 27. srpen 2004 Garfield: já si objednal ten (cosi 68). kterej měří do 1,5prml. Za necelý dva litry. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.