Bartom Odesláno 27. listopad 2009 Odesláno 27. listopad 2009 Ahoj předem se omlouvám za založení nového fóra, ale mám problém. Mám 207SW 1,6 HDi a asi rok už se mi čas od času na displei oběví hláška SIDE LAMP, ale všechny světla svítí jak v zadu tak ve předu. Pak po zhasnutí motoru a znovu nastartování už tento problém není. Nějaký čas to funguje a pak. byl jsem Peugeotu na diagnostice asi 4x a nemohou na to přijít. Po rozhovoru s technikem jsem se dozvěděl, že jednotka BSI dává pozor na všechny světla, takže i přední a když je součet něčeho menší nebo odpor větší (ted nevím přesně ) tak BSI vyhodí hlášku SIDE LAMP. Bohužel mám problém s tím, že světla svítí a hlášku to hází. Pak mi praskla žárovka v předu potkávačka a hláška se neoběvila. V peugeotu neví co s tím, za pár chvil mi končí záruka a já jsem bezradný. nevíte někdo co s tím. Díky Citovat
Ferry Odesláno 27. listopad 2009 Odesláno 27. listopad 2009 nejprve zkusit ocistit vsechny konektory zarovek a svetel Citovat
AnotherOne Odesláno 27. listopad 2009 Odesláno 27. listopad 2009 Sidelamp sú obrysovky takže by som sa zameral na ne. Skontroluj a prečisti konektory žiaroviek a konektory samotných svetiel. Citovat
Sobol Odesláno 27. listopad 2009 Odesláno 27. listopad 2009 podobný problém měla mamka na cabriu- občas to házelo chybu na zadních lampách, přesně jak píšeš- po opětovném nastartování to nevyskočilo ale občas to dělalo- chyba byla na žárovce- zaoxidovaný kontakt, stačilo odmontovat světlo, vytáhnout žárovku, očistit pořádně a problém byl pryč.. už 3 měsíce jezdí a nic.. Citovat
P607Olda Odesláno 27. listopad 2009 Odesláno 27. listopad 2009 Taková závada a řešení bylo na XM, tak mrkni, jestli to nemáš podobně (cituji svůj příspěvek ze starého fóra citroeny.cz): Původně zaslal: XM_Olda Dnes se mi snad povedlo vyřešit tuto hlášku. Hláška znamená, že žárovka parkovacích světel nesvítí. Samozřejmě, ve skutečnosti svítí všechny žárovky. Podle schematu (Y4, od Y3 nemám), jsem usoudil, že je hlídána velikost proudu ve třech větvích: LZ, PZ a obě přední. Je to vlastně logické, každá z těchto větví má 2 žárovky po 5 W. Zadní větve jsem prověřil tak, že do koncových světel ve víku kufru jsem dal žárovky 10 W (často se pletou se správnými 5- Wattovými). Hláška nezmizela. Pak jsem se podíval do předních parkovaček - byly tam bezpaticové žárovky 3 W namísto 5 W. Prověřil jsem to tak, že namísto jedné žárovky jsem připojil přes kabely žárovku 21 W (ať je pořádný proud). Hláška zmizela. Tak jsem do předních parkovacích světel vložil správné žárovky 5 W a je to OK, hláška není. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.