Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dneska mě šíleně vytočili.

Mám multifunkční švýcarák Victorinox.

Jedna z funkcí jsou nůžky, který jsem použil jenom párkrát a rozhodně jsem s nima nikdy nestříhal žádný prasárny, neboť na svoje věci jsem opatrnej, díky čemuž jsem v dětství dokonce býval nařčen z lakomství.

Když jsem nůžky jednoho dne potřeboval, zjistil jsem, že zadrhávaj- čepele maj ohoblovaný ostří asi tak po délce 7mm.

Z mýho pohledu je to jasný- čepele jdou do sebe docela značnou silou a jestli se nedodržely pořádně podmínky při broušení (velkej přítlak), tak se hranka vyhřála, vytvrdila a ztratila houževnatost. Druhá čepel jí pak ostrouhala, ta první pokurvená pokurvila ještě druhou a je po nůžkách...

Dneska jsem si byl pro vyřízenou reklamaci v obchodě, kde jsem nůž skoro za dva tácy koupil a samozřejmě mi to neuznali, ještě mi velkým písmem napsali na kus papíru, že se nejedná o výrobní vadu a že jsem si nůžky zničil sám.

Já samozřejmě nemůžu dokázat, že jsem něco neudělal- člověk může dokazovat maximálně to, že něco udělal, že jo.

Takže mně, skoro vystudovanýmu strojnímu inženýrovi, posuzoval reklamaci nějakej šuliprd, co se živí tím, že levně koupí a draho prodá a ještě mi tam řekl, co jsem zničil a co ne.

Mimochodem Victorinox má jako jeden z hlavních reklamních taháků to, že poskytuje doživotní záruku na výrobní vady- tady v obchodě jsem se dozvěděl, že výrobní vada je vada, kterou má nůž během koupě, takže vlastně záruka tak na dva dny...

Taky mi řekli, že ty nože jsou z \"fakt kvalitní nerezový oceli\" (tý vogo, já myslel, že normálně nože rezivěj). To je taky hodně platný u nůžek, kde ty dvě kvalitní ocele jdou proti sobě...

Zkrátka- Byl to obchod Trapper to nejlepší ze světa nožů v Zenklově ulici v Libni.

Vyhněte se mu, ze mě tam udělali totálního debila. Výsledek je, že nejen že mě to otrávilo tak, že už to nechci řešit dál a časem si koupim nový nůžky za svoje prachy, ale ještě mám zkaženej celej den.

Měl jsem si koupit nůž z Číny, u něj bych věděl na čem jsem.

Omlouvám se za výlev, ale bylo to silnější než já.

Odesláno

Hm no koupit si nůž za dva litry a potom řešit tohle by mě taky štvalo. Co zkusit reklamaci přímo u výrobce? Předpokládám, že ten obchodník to výrobci ani neposílal k posouzení...

Odesláno

No, to neposlal. Během půl dne se mnou byl hotovej. Nevim jestli mám ještě sílu to nějak řešit. Zatim mě to stálo benzín a nervy...

Odesláno

Hele v klidu. Napiš dovozci, popiš situaci, vyhni se sprostým narážkám nebo vulgaritám a chtěj znát výsledek. Pokud je dovozce solidní ( což snad ano ) vše si prověří a ještě možná pošle omluvné psaní. Takovejch chytrolínů běhá po světě spousta. Člověk se nesmí nechat. Kálení na hlavu je v našich končinách běžná praxe a proč nechat kálet zrovna na svou že? Pak napiš jak tvoje story dopadla.

Odesláno

gedu: poslal som SOIku do jedneho obchodu v Ziline, prisiel mi posudok ze vsetko je v najlepsom poriadku (jednalo sa o topanky) a aj tak sa rozpadli na tom istom mieste, kde uz 2x predtym, su to sraci vsetko, jedine co pomoze je televizia, ked sa nieco medializuje, deju sa zazraky:super

Odesláno

O kálení na hlavu často můžeme slyšet třeba v Černých ovcích. Ve čtvrtek to ale bylo fakt drsné - paní si koupila za \"směšných\" 20 000,- Kč kočárek, kterému praskla konstrukce. O.K. - konstrukce byla vyměněna, následně ale praskla znovu - to už nebyla vyměněna, ale pouze svařena, aby za pár týdnů znovu praskla. A od té chvíle se paní hádá s prodejcem, který tvrdí, že protože poprvé byla konstrukce vyměněna, dotyčná nemůže odstoupit od smlouvy, protože nebyla prokázána 3x stejná závada (a i kdyby vyhrála soud, ona jí vrátí peníze pouze za tu poškozenou konstrukci, protože vše ostatní se dá ke kočárku dokoupit a tak z pohledu prodejce jde o různé zboží. Že to kupovala jako jeden celek = v podstatě nezájem)

http://www.ceskatelevize.cz/program/cerneovce/clanek1622/26.11.2009-18:25-1.html

Odesláno

Tihle domácí přizdisráčové, co si nechají všechno dovézt až do krámu, aby si na to dali 50 a více procent marži a prodali to nějakýmu moulovi, co na to nějaký čas šetřil, jsou prakticky všichni stejní. V takovýchto případech zásadně ani výrobce (resp. svého dodavatele) nekontaktují a rozhodnou sami. Tobě nezbývá nic jiného, než napsat Röslerovi, nebo přímo do Victorinox AG (píšeš-li po švýcarsku).

Pravda je to, že jako \"vada při koupi\" je našimi zákony brána vada, která se projeví nejpozději do 6 měsíců od koupě, na druhou stranu - \"Společnost VICTORINOX poskytuje doživotní záruku na veškeré závady materiálu či výrobní nedostatky.\". Takže to zkus.

BTW: co to je za model nože?

Odesláno

Přesně jak píše Kurt.

Jinak mrkni ještě na knife.cz, kde o Vinoxech najdeš celé vlákno a zároveň tam jistě najdeš i další rady ohledně reklamace. Jsou tam popsány i případy, kdy výrobce bezplatně vyměnil zlomenou čepel apod. Je to sice čtení na delší dobu, ale pokud máš slabost pro švýcarské nože, tak si to užiješ.:papa

Odesláno

Já bych to viděl taky tak... Prostěq bavit se s ofiko zastoupením - dovozcem. Já mám tohodle švajcá už mnoho let a jediný, co jsem měnil byla pružinka v nůžkách za asi 20 kaček. Moc mile mě překvapilo, že je to k dotání skladem jako ND.

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

gedu: poslal som SOIku do jedneho obchodu v Ziline, prisiel mi posudok ze vsetko je v najlepsom poriadku (jednalo sa o topanky) a aj tak sa rozpadli na tom istom mieste, kde uz 2x predtym, su to sraci vsetko, jedine co pomoze je televizia, ked sa nieco medializuje, deju sa zazraky:super

SOI ty nepomoze vo veciach ohladne reklamacie samotnej :) Mozu pozret ci ma vyveseny reklamacny poriadok, ci prijal reklamaciu, ci ma zalozene spisy atd.

Ale o vysledku alebo vrateni penazi SOI nerozhoduje, ani za to nemoze davat pokuty.

Odporucia ta na sud ...

Odesláno

Lubk0: ja som dal SOIke posudit celu tu reklamaciu a oni este aj dali na zvlast posudenie samotne topanky, islo mi o princip a vysledok ma extremne sklamal, ale to je tak so vsetkym...

...ako som uz pisal, kym sa neda nieco do telky, tak to nema zmysel riesit:roll

Odesláno

tohle este nic neni.budte radi ze nejste dodavateli ovoce a zeleniny do supermarketovych řetezců.tam se deji veci fakt..hnus fialovej:((( nenech si srat na hlavu,ty prodejci jsou schvalne takovi aby ti to otravili a nemuseli nic resit,spolehaji na to ze te naserou a ty to radsi rtesit nebudes...tady jde o pricip.keby to tady takhle delal kazdy,tak by to vypdalo,nastesti vim ze vsici nejsu stejni:potlesk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...