wooody Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 jak naformátovat C??? a stáh sem si na zkoušku win 7 a když ho potom budu instalovat, tak to mám asi vypálit jako bootovací dvd?? a mám vypálit ten iso soubor, nebo nejdřív v daemonu rozbalit a vypálit to cd z virtuálky?? [upravil dne 24/11/09 wooody] [upravil dne 15/1/11 23:13 Radek Hurvajz] Citovat
Šalda Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 když sem si stahoval vistu tak jsem to jen vypálil jako iso soubor a normálně instaloval a bylo to bez problému, s tím formátováním C to bude horší, asi na něm máš teď stávající systém?? Citovat
wooody Odesláno 23. listopad 2009 Autor Odesláno 23. listopad 2009 jj právě potřebuju se zbavit těch xp, už sou totálně zajebaný, zkusim tam na zkoušku ty 7 cca měsíc nebo jak dlouho to je a buď je koupim nebo nainstaluju z5 xp Citovat
Edison Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Nabootuj z CD a jako první dej zrušit logické disky, pak vytvořit logické disky. Někde nějaká taková volba bude. Citovat
wooody Odesláno 23. listopad 2009 Autor Odesláno 23. listopad 2009 takže normálka vypálit to jako boot dvd a pak v biosu jako první čtení mechanika a v tom už to smáznu a udělám new?? dobrá tak to zkusim Citovat
Edison Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Tak nějak... Bude tam asai dotaz, jestli instalovat jako druhý systém. Zvolíš NE. Pak bude dotaz, jestli instalovat do stávajícího oddílu. Myslím, že to bude NE. pak bude asi nějaký dialog na vytváření oddílů, tam budou vypsaný stávající, kde všechny zrušíš. pak by měl být dotaz, jestli vytvořit nový oddíl a disk automaticky, nebo manuálně. Tam si můžeš zvolit, jak velký disk pro OS bude, zbylé místo pak můžeš využít pro vytvoření oddílu s diskem např. pro data. To se dá udělat i následně např. pomocí partition magicu, kde se daj měnit velikosti oddílů i disků, formáty, dá se nastavovat, co bude jako primární a sekundární a spousta dalšího, včetně prostého kopírování disků jako celku, což se hodí napřů při výměnách disků, kdy nechci předělávat instalace a po jednom kopírovat data. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 No v 7 cce tu bude jednoduchsi ... Instalovat mas moznost ako novou instalaci, nebo UPGRADE. Pri upgradu systemu ty naistaluje novy na C cko, a vsechno co na Ccku mas ty zalohuje do adresara myslim s nazvom WINDOWS OLD ... Pokial to chces formatovat, tak len vyberes moznost nova instalace, kliknes na disk C a dole pod tym je v moznostech naformatovat. Kliknes na to, a za par sekund je naformatovano ... Popripade po tym mas jednoduse zmazat odil, vytvorit, a tak dale. Pri 7 cke to mas vse plne graficke, s normalne funkcnou myskou, a ked ju mas v CZ jazyku, tak to snadno pochopis Pak uz jen vyberes jazyky, a pockas, az se ty doinstaluje system. Na konci od teba vypita product key, a vyzve ta na aktivaciu, tu samozrejme mozes odlozit, a opyta sa, ci chces zapat automaticke aktualizace. Pak uz si rovnou ve windowsu, kde uz budes mat naistalovane vsetky drivery bez nutnosti ich instalovanie s CD alebo netu. Pak si jen uzivaj novej system Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Je to tak ako vraví Lubk0, nedá sa to pomýliť. Vyberieš inivovať alebo čistú inštaláciu. Ďalej sa dostaneš do ponuky oddielv kam inštalovať. Tuná ale pozor. Akonáhle zrušíš všetky oddiely na disku W7 ti bude nútiť vytvoriť malý 100MB oddiel pre boot manažér, ktorý po inštalácii nebude mať priradené písmeno, samotný W7 bude na druhom oddieli s písmenm C. Toto je dobrá voľba pre obyčajných užívateľov aby boli pred nimi skryté dôležité súbory. Doporučujem ponechať tak, ja mám rád všetko pod kontrolou, preto som to nedovolil Citovat
Péťa Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Samotný Microsoft nedoporučuje použít upgrade stávájícího systému (i když to jsou třeba Visty), ale udělat novou instalaci. Citovat
Edison Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Já se tomu nedivím... I kdyžý jsem koupil nový ntb pustil jsem se do kompletní instal. I když by možná šlo tu z původního nějak přenést. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Upgrade sa dáriešiť aj fintou, kedy sa vo Vistách použije prenesenie profilu, odloži sa celý vytvorený súbor. Nainštaluje W7 načisto, použije obnova profilu a doinštalujú potrebné programy. Čosi podobné som už robil. Inak upgradoval som z XP na W7 na niekoľkých PC. Nejde to priamo, najskôr upgrade na Visty a až potom W7. PC spoľahlivo šľapú. Citovat
Edison Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Ona záloha profilu toho ale přenáíší naprostý minimum... Mě to přijde spíš jako k ničemu. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Prenáša presne to čo povieš aby preniesla. Dokumenty, nastavenia v registroch, dáta programov atď. Ručne sa tam dá pridať prakticky čokoľvek. Na cieľovom PC stačí nainštalovať programy. Ako vravím použil som to a nemám výhrad. Citovat
Edison Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 No právě... Data programů, leč vlastní programy nikoli... Takže k čemu to je? Data si přenesu snadno. Leč přenos softů už tak jednoduchá není. Tam by se právě něco jako přenos hodil. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Ale idú aj programy, prakticky akékoľvek súbory. Ale načo hľadať kde má čo ktorý program rozfrckané po Program files keď stačí preinštalovať. Navyše na rôznych OS program nemusí inštalovať to isté. Ja som ten prenos profilu použil aj pri zmene profilu z lokálneho na doménový. Na w7 je to totiž jediná možnosť ako profily zmeniť. Na XP stačilo pod adminom profil v Documents and settings premenovať, vo w7 žiaľ nie. Citovat
Edison Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Potíž je v jedný věci: Je dost programů. ktrý mi normálně běýžej na pozadí a pomalu ani nevím, že je mám, natož abych věděl kde jsem sehnal instalaci. Pak jsou softy, který se použijou jendou za uherák a to se pak divíme, že ten, či onen dokument nemůžem otevřít, nebo se implicitně otvírá v něčem jinym, než jsme zvyklí. Takže jedna věc je přenos profilu (třeba i včetně registru) a jiná pak shánět a instalovat ony softy. To se to stejně všecko těma instalacema rozes.... Takže to přinese víc potíží, než užitku. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Viem očom hovoríš, niekde som tu dával fotku svojho štart menu, ktorý má tri stĺpce Prechod z XP na 7 som na domácom PC riešil tak, že som kúpil nový disk a urobil dualboot. Na W7 postupne doinštaluvávam to čo momentálne potrebujem ak mám čas a chuť. Inak bútnem do xp a robím tam. Postupne Xp nechám dožiť týmto spôsobom. Chystal som sa na to dosť dlho a nič rozumnejšie ma nenapadlo. Citovat
Edison Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Jojo.. To jsem se snažil udělat taky. Jenže novej comp prostě původní instalaci nevzal, kdybych se pos... Prostě všechno jinak... :-( Při výměně disku ve stávajícím compu jsem použil partition magic a jen zkopčil partejšny. To šlo v naprostý pohodě. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Aha ty si spolu s os menil aj hw. Moje xp prežilo asi 15 rôznych mb, cpu a grafik. Diskov bezpočet. Je to pôvodná inštalácia ešte asi z r. 2004. Po výmene hw vždy stačilo vykonať opravu inštalácie a dať nové ovládače. V tomto bolo xp bezkonkurenčné. [upravil dne 23.11.2009 AnotherOne] Citovat
Edison Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Jojo... Mělo by to tak jít.. Bohužel ne vždy to jde... I na nový NTB (asi měsíc) jsem dal rovnou XP... Dodaný jehowisty jsem ani nenechal naběhnout... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.