Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Lidicky mam na vas takovy dotaz uz od koupi 406 jezdim porad do stejneho servisu, za posledni rok sem tam na 406 provedl oprav ze to ani na prstech nespocitam... cca kazdy popr. kazdy drhy mesic tam zustala kara na nejake oprave.. vseho na co se prislo ... pokazde sem tam nechal tak okolo desitky... cca tipuju ze tak za ten rok to blo asi tak pade mozna sede... za opravy.. ale ne provozni proste tlumice... napravy a takovy ty vsechny veci... o kterych sem potom uz ani nechtel sliset.. jenom sem chtel sliset ze uz je to ok...

ted k te veci.. kdyz sem auto kupoval byly tam nove brzdy... prej... delal sem je jeste raz.. teda zadni nejaky ty pistky a takovy ty srandy.. uz nevim...

ted posledne mesic spatky sem delal rucku.. sestka v pytly....

tak ted ma situacce... v servise je znamy.. on mi dava nahr. dily o nejaky kus levneji.. to me tesi... za to mu spravujeme internet...

kluci co tma pracuji s nema vzdicky pokecam fajn hosi.

a ted k me situaci... dnes sem byl na technicke... [jenom dodam ja autum fakt moc nerozumim proto to berte s nadsazkou]

po tech x opravach sem si samoze rikal jedu za znamym konecne to bude bez problemu...

tak prvni vec.. prijel sem na emise a prvni vec.. auto v zadnem pripade nevyhovuje... spatny hodnoty, to sem jeste bral, zatahal za plynove lanko tak jak sem ho nikdy snad nevytocil myslel sem ze mi to urve usi a ten dym ze spod auta... huaaa

to sem prekousl pokracuji na stk... porad si rikam mno dobry vyfuk ma neco za sebbou vymenime... zadna hruza... to sem jeste nemenil.. to se nic nedeje...

dorazim na stk zastavim blinkry a ostatni pytloviny jenom mi nesvitila zadni brzda vymena zarovek hned ok.. no problem...

tak a zacalo prohlizeni spodku... a uz to litalo ku*va p*ca... a ja vzape skacu za kamaradem z stk a on mi popisuje nejakym cizim jakzykem co tam vsechno je... a tady ten silentblok tady toto ulozeni atd... proste nicemu sem nerozumnel... ale vsechno mi to znelu uplne stejne jak sem si v servisu nechaval opravit.. dneska jsme vymenily to a to a to..

pokracujeme dal... dostaly jsme se k vizualni obhlidce brzd to zas byla estrada... mno proste predek katastrofa... zadek jeste by usel a ted vlozim vsuvku z jineho rtosku soudku * byl sme u znamyho v servise ze mi pripadne ze mi ty brzdy nejak huci at se mi na to mrknou, odpoved po prohlidce ze je to ok-- par tydnu z5 sem byl v artcom group na prohlidce pred dovolenou... tam take byla prohlidka brz a technik me pochvalil ze vse ok*

takze to jsme u brzd... jeste dodam vlezl sem pod auto a vyfuk, bylo mi receno ufukuje ti to tady a tady a tady mno proste vsude, a na koncovym dilu byla krasna dira cerna jak to profukovalo tak mooc. nejsem automechanik ani zdaleko k tomu nemam a toho semsi vsiml jako pest na oko. dal uz nemam naladu vysvetlovat jak to vypadalo..

tady je vypis chyb:

3063 Klouby, p8ky a tuce rizeni

4012 Predni naprava [vydlice]

4031 Kola - vule ulozeni

4102 Zadni naprava [vydlice]

4164 Stabilizator

5031 Ram [nosna konstrukce]- koroze

6233 Svetlomety se zpatnym svetlem

7072 Motor a prevodovka -testnost

8025 Vyfukove potrubi stav

nevim co si mam o kom o cem myslet... vzdicky kdyz sem to nechaval v servise tak sem jim rekl ze co uvidi at opravy.

Chci se jenom zeptat co muze stat cely vyfuk bez katalyzatoru a jde nejak pretesnit ten motor? olej pekne chcie asi od turba nebo co to rikaly, nevim v servise mi rekly ze to je normalni u peugeotu, ze se to pretesnit neda, potom ze je to moc drahy. tak nevim... kamarad z stk mi doporucil vymenit servis co vy?

ale priznam se ze pulku veci mimo brzdy a predni napravu si pamatuji ze sem nechaval opravovat... je fakt ze hoodne najedzim tzn uz jdu za posledni rok po treti na vymenu plne syntetickeho oleje s vymenou po 15tis... ale nevymlel sem se nikde nic... zadny kratery sem nebrazdil, rally nejezdim.. teda jezdim rychle, ale s mirou a setrim mazlika... :myslim

Odesláno

Ty vole ako dlho mas to auto:bacha ... to vyzera ako keby v servise vycitili to ze o tom nemas ani paru a zarabali na tebe, silentbloky, torzne tyce, paky riadenia , capy atd sa nevymlatia za rok aj keby si jazdil ako prasa, nehovoriac o drobnostiach, ten vyfuk je \"normalny\" stav, cenu ti nepoviem na 406 ale urcite budu 406kari vediet, to ze ti motor chcije olej je horsie, pretesnenie motora a jeho generalka nie je lacna zabava:bojim

Odesláno

tak dva měsíce před řádným termínem STK jedu k nim a za 350 kč mi řekne,kde je vůle v nápravách,řízení a jak to brzdí (souměrnost),pak něco vyměním sám--případně dám známému udělat (v poslední době se stává pravidlem,už mě nebaví válet se po zemi)--emise řeším barevným obrázkem z peněženky--nechci,ať to točí do bezvědomí...,no a pak projedu kanálem a je to...:)

podle mého není možné po tak častých pobytech v servisu, mít tolik celkem jednoduchých poruch (ty vůle na nápravách, tlumič výfuku,atd.,tu rez jen stříknout nátěrem a agregát aspon umýt wapkou zespodu...):(

[upravil dne 19/11/09 ozzy56]

Odesláno

auto mam cca rok... a priznam se vim o tom aute doslova vcelku kulovi.. nemam garaz natoz misto kde bych se na to nekdy mrknul ze spodu, coz mam prilezitost tak max v servise.

auto pouzivam, a servis mam na to aby se mi o nej staral... mno jo no.

Odesláno

nechutné:blicismajlik:blicismajlik je nebezpečné nevediet o aute celkom nič hlavne ked vyhadzuješ tažkozarobene lowe po desiatkach tisíc páni v monzerkách vedia svoje vedia vyčmuchať že prišiel niekto z peniazmi zahrnú ho semeringami, silentblokmi , guferami, loýiskami, poloosami potom natrčia pracku špinavu do ktorej cu keš :grr:grr

Odesláno

Jo a ty emise, ad a) se měří při přeběhových otáčkách, tak se nediv tomu vytočení, ad b) je velmi vhodné auto před tím pořádně prohnat, avy se vejfuk vyfoukal, pokud tam přijedeš po týdenním poskakování městem, neprojde na první měření žádné auto.

Odesláno

no každopádně ten kdo vydal takový pedpis na měření emisí u naftových motoru to asi neměl dle mého v hlavě v pořádku ...nikdy nezapomenu jak u 1,9D starého komůrkáče vytočil technik motor na 5100otáček ...myslel jsem že se ten motor rozletí ,když normálně s tím jezdil do cca 3300řekněme při pohodové jízdě sem řadil při 2000ot....a kamarád měl naftové staré clio ...prošel emisema a za týden rozvody udělali:papa a hotové ... já už bych se starým naft.motorem na emise nešel raději to nějak domluvit .....;)

Odesláno

Taky se mi zdá, že tě pěkně oholili... Jinak s tím, že některé věci ti tam u staršího auta musejí napsat, aby jim nepřišla kontrola, je pravda. Už jsem to tu psal, předposledně mi technik říkal, že mám vůli tady a támhle (vše bylo nové), já na to, že tam žádná vůle není... A on mi na to řekl, že opravdu není, ale musí mi to tam napsat...

Posledně technik vylezl zpod auta a byl vysloveně naštvaný, že nenašel vůbec nic... Viděl jsem ho vyběhnout před halu a skákat po čepici:P Nakonec jsem mu sám musel říct, jaké \"závady\" v protokolu skousnu, aby se uklidnil:D

Ad podvozkové komponenty - je klidně možné, že je vyměnili, ale pokud to bylo za kvalitku typu Starline, tak je klidně možné, že to bylo po půlroce znovu KO.

[upravil dne 20.11.09 Fx]

Odesláno

To je jasne, aj mne vzdy napisu tak 3 Ackove chyby, uplne blbosti, ale asi sa poistuju, to neriesim, hlavne ze vzdy prejdem....

...co sa tyka katalyzatoru, treba ho zohriat na pracovnu teplotu, az potom vykazuje spravne hodnoty, fakt je dobre ist na emisnu po dobrej streke, aspon 50 km po dialnici a v lete je to tutovka:super ... teraz som bol na emisnej a lambda 1,01:cool: ... 12 rocny vyfuk:mrk

Odesláno

já když byl před dvěma lety na technický tak dědek obešel auto a pak pod něj vlez, byl novej vejfuk čepy atd. prostě všechno sem dal do kupy a on vylez ven se slovy co je to za rok?tak mu řikám 02 a on no to ti zachvíli upadne vejfuk, máš vůle na řizení brzdy taky moc nebrzdí (byly nový a najel sem na nich asi 2000km) emise sem měl jako když auto vyjede z fabriky, tak tam do mě furt něco hustil a že to neudělám a takový,ještě že tam byl kámoš co se mi stará o auto co se týče větších oprav, tak mu to pěkně, slušně vysvětlil a on se otočil třísknul dveřma a už sme ho neviděli, zachvíli přišel někdo jinej omluvil se skouknul auto pochválil ho do závad mi napsal že nesvítí žárovka na spz a bylo. Tohle byla moje první zkušenost s stk:bojim

Ted mě to čeká znova, ale už to mam domluvený takže se tohle opakovat nebude

Odesláno

Ta netesnost motora a prevodovky napisali aj mne a popritom je tam tatal sucho. Raz som zazil ako dedulo prisiel na skoda 100 na stk. Auto nemalo ani 7000 najazdene co vravel, bolo uplne ako novucke. dedulo povedal ze je to jeho laska a ze sa stara maximalne ako sa da. Nikde nic netieklo a na stk zapis netesnost motora a prevodovky. ked to dedulo videl tak ho skoro trafilo. Uz aj hned bezal za technikom ze kde tam vidi netesnost. Ten mu povedal ze na take stare auto musi nieco napisat, ze to sa pise bezne. *Dedulo sa nedal a narobil tam taky bordel a nakoniec mu mueseli prepisat aj ten protokol. No zazitok ako svina.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...