vlado-.m Odesláno 18. prosinec 2009 Odesláno 18. prosinec 2009 Obr. ukazuje len podtlakovu cast. Konce hadiciek s bielym pruzkom na OUT na ventile. Hadicky su presnych dlzok, nemali by sa dat pomylit. /Mechanici si veria ked si tr neoznacia po svojom pred demontazou/. Zastrcky podobne... Citovat
cvajda Odesláno 23. prosinec 2009 Odesláno 23. prosinec 2009 muze bit rozbita vyveva aby to nemelo podtlak?a pro to nejede? Citovat
twoolf Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 tak se podel oinformaci čímpak to bylo Citovat
cvajda Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 vubec nic jsem s tim nedelal rozjel jsem to z kopce co to slo.mozna byla ucpana nejaka hadice.je to zajimave.ale furt cekam kdy to udela znovu.je to take na hovno kdyz clovek nevi co s tim je a opravi se to samo. Citovat
jaturn Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 Měl jsem problém s krátkým cuknutím(výpadek výkonu)-vyřešeno taktéž snad ,,profouknutím,,nějaké části na motoru.Každých asi 100km na volnoběh vytočím ,na jednu-dvě vteřinky,motor přez 4000ot a už půl roku pokoj.Možná i když záhadný návod pro ostatní.Peugeot potřebuje občas za uši!!! Citovat
twoolf Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 cukáním v určitém pásmu otáček se projevuje špatně otvírající EGR - za jízdy jakoby cuknutí. na místě v inkriminovaných otáčkách houpání nahoru a dolů. Vlastní zkušenost. po odpojení OK Citovat
cvajda Odesláno 23. únor 2010 Odesláno 23. únor 2010 zavada je zase tady a jsem tam kde jsem bil predtim Citovat
twoolf Odesláno 23. únor 2010 Odesláno 23. únor 2010 vyčistit podtlaky ( ventily ) a vyřadit EGR. nelaborovat. Citovat
GOHii Odesláno 11. červenec 2010 Odesláno 11. červenec 2010 Měřil jsem všechny ventily, mají mít v konektoru 15-20 Ohmů. Na všech jsem naměřil kolem 18 Ohmů... ...Ilustrační obrázek není přesný, protože ani na jednom ze čtyř ventilů nemám spodní napojení na hadičku. [upravil dne 11/7/2010 GOHii] Citovat
GOHii Odesláno 11. červenec 2010 Odesláno 11. červenec 2010 Převzatý postup čištění: Pro demontáž horního dílu (1) sejmout opatrně metalový límec (2). Složení: pryžová membrána - pozor na poškození (3), elektromagnet (4) a ještě filtr (6) [upravil dne 21/7/2010 GOHii] Citovat
GOHii Odesláno 21. červenec 2010 Odesláno 21. červenec 2010 Jakým způsobem lze kovový kroužek sudnat tak, abych ho mohl namontovat zpět? Nebo je jiný způsob jak ventil vyčistit. Nezničí se nějakým rozpouštědlem ta vnitřní membrána? [upravil dne 21/7/2010 GOHii] Citovat
GOHii Odesláno 21. červenec 2010 Odesláno 21. červenec 2010 Takže pro upřesnění foto z motoru, můžete pls popsat ty ventily? Který je který? Díky [upravil dne 21/7/2010 GOHii] Citovat
vlado-.m Odesláno 21. červenec 2010 Odesláno 21. červenec 2010 Pokial je pravdepodobnost ze sa zadrhava kovove jadro, tak staci dat dole krytku filtra /cierny valcek/ a vstreknut cez odkrytu dierku nejaky olej. Stava sa vsak ze byva upchata dierka od horneho natrubku, bud hrubou necistotou/tazko odstranitelne bez rozobratia/ alebo krystalmi soli z oxidacie materialu/ tie by sa mali dat niecim rozpustit/. Takze nie vzdy je nutne uplne rozoberat ventil. Citovat
drobec.sk Odesláno 21. červenec 2010 Odesláno 21. červenec 2010 Původně zaslal: GOHii Takže pro upřesnění foto z motoru, můžete pls popsat ty ventily? Který je který? Díky [upravil dne 21/7/2010 GOHii] Takže. 2. je ovládanie EGR ventilu. 1. je ovládanie klapky od IC.(tá sa zatvára keď je ešte zimný motor). ešte tam sú 2 takéto ventily. prvý je ovládanie turba a druhý ovládanie dalšiej klapky. takže suma sumárum sú tam 4 takéto ventily. 1.ovládanie turba 2.ovládanie EGR 3.ovládanie klapky od IC 4.ovládanie klapky2 aspoň podľa mojich bádaní je to takto: keď je motor ešte studený otvorí sa klapka2 a zatvorí sa klapka od IC tým pádom je zaručený teplejší vzduch z turba do sania. ako náhle sa motor zohreje zatvorí sa klapka2 a otvorí sa klapka od IC lebo vzduch je horúci od turba a musí prejsť cez IC aby sa ochladil,tým sa zaručí preplnenie valcov správnym objemom vzduchu.(teplého vzduchu sa zmestí do valcov menej ako zimného). akurát niesom si istý či je klapka2 v kľudovej polohe (motor nieje naštartovaný) otvorená alebo zatvorená (je tam kurevsky zlý prístup). Klapka od IC je v kľudovej polohe otvorená.čo dáva aj zmysel,lebo večšinou sa jazdí z IC a keby bola v kľude zatvorená zbytočne by sa namáhal mechanizmus na otvorenie... sa mi aj zdá že keby sa všetky ventily zaslepili (okrem ovládania turba) nič by sa nestalo,len by motor šiel horšie studený... ak sa mýlim opravte ma... [upravil dne 21/7/10 drobec.sk] [upravil dne 21/7/10 drobec.sk] [upravil dne 21/7/10 drobec.sk] Citovat
drobec.sk Odesláno 22. červenec 2010 Odesláno 22. červenec 2010 Mňa by ale zaujímala iná vec. a tou je,koľko by malo tlačiť turbo pri napr. 2000ot.V diagnostike mi vypisuje: tlak turba 1002 požadovaný tlak turba 1600. RCO elekomag.ventilu turba 84% tak a teraz som s toho magor,či mám niečo s turbom,hadicami.... a či sa mám týchto hodnôt držať alebo čo... lebo podľa tohoto mi to príde tak,že turbo netlačí toľko koľko by malo a možno postupne odchádza.... turbo toho moc nenatlačí pri 2000ot,keď 941 je atmosfericky tlak a natlačí 1002. keby mal niekto diagnostiku a motor 2.0HDi 79Kw RHS,tak by mohol napísať aké hodnoty má on.... diky všetkým... [upravil dne 22/7/10 drobec.sk] [upravil dne 22/7/10 drobec.sk] Citovat
GOHii Odesláno 22. červenec 2010 Odesláno 22. červenec 2010 Původně zaslal: drobec.sk Mňa by ale zaujímala iná vec. a tou je,koľko by malo tlačiť turbo pri napr. 2000ot.V diagnostike mi vypisuje: tlak turba 1002 požadovaný tlak turba 1600. RCO elekomag.ventilu turba 84% tak a teraz som s toho magor,či mám niečo s turbom,hadicami.... a či sa mám týchto hodnôt držať alebo čo... lebo podľa tohoto mi to príde tak,že turbo netlačí toľko koľko by malo a možno postupne odchádza.... turbo toho moc nenatlačí pri 2000ot,keď 941 je atmosfericky tlak a natlačí 1002. keby mal niekto diagnostiku a motor 2.0HDi 79Kw RHS,tak by mohol napísať aké hodnoty má on.... diky všetkým... Co znamená údaj RCO ? Citovat
drobec.sk Odesláno 22. červenec 2010 Odesláno 22. červenec 2010 Původně zaslal: GOHii Původně zaslal: drobec.sk Mňa by ale zaujímala iná vec. a tou je,koľko by malo tlačiť turbo pri napr. 2000ot.V diagnostike mi vypisuje: tlak turba 1002 požadovaný tlak turba 1600. RCO elekomag.ventilu turba 84% tak a teraz som s toho magor,či mám niečo s turbom,hadicami.... a či sa mám týchto hodnôt držať alebo čo... lebo podľa tohoto mi to príde tak,že turbo netlačí toľko koľko by malo a možno postupne odchádza.... turbo toho moc nenatlačí pri 2000ot,keď 941 je atmosfericky tlak a natlačí 1002. keby mal niekto diagnostiku a motor 2.0HDi 79Kw RHS,tak by mohol napísať aké hodnoty má on.... diky všetkým... Co znamená údaj RCO ? neviem. ale asi to ukazuje na koľko % je otvorený alebo zatvorený elektromag. ventil ktorý ovláda otvorenie turba podtlakom Citovat
drobec.sk Odesláno 23. červenec 2010 Odesláno 23. červenec 2010 nikto mi nevie povedať koľko by malo tlačiť turbo pri 2000ot.??? 1000mbar,1500mbar? 2.0HDi 79kw [upravil dne 23/7/10 drobec.sk] Citovat
Koča Odesláno 23. červenec 2010 Odesláno 23. červenec 2010 Když ti píše požadovaný tlak 1600 tak asi těch 1600! Já mám zase problém s tím že mám tlak na turbu o 300vyžší než požadovaný. Dělá to jenom v 2-3tis.ot. Potom se tlak srovná na požadovanou hodnotu! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.